начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

доказателство ли е запис от камера

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

доказателство ли е запис от камера

Мнениеот Carissima » 29 Ное 2010, 16:58

Приема ли се като доказателство в съда запис от скрита видео камера с ясен звук?
Carissima
Нов потребител

Re: как да се защитиш от луд

Мнениеот marek972 » 29 Ное 2010, 18:06

Carissima написа:Здравейте!
От 1 година имам проблем със съседка живееща 1 етаж над моя апартамент, която всеки път когато ме види по улиците ме напада с юмруци и ритници. Подадох жалби във всички възможни инстанции, но поради липса на свидетели делото което държавта заведе срещу нея беше приключено. Всеки път при обаждането в полицията след съответните инциденти полицаите стояха с кръстени ръце (по закон не можели да и влязат в апартамента ако тя не ги пусне).А след последните няколко инцидента в които ядох бой в асансьора тя се прибира в тях и се обажда в полицията че аз съм я нападнала...съответно няма как да докажа каквото и да е особено поради липсата на синини по тялото ми. В момента съм в положение в което ходя по улиците с елекрошок в едната си ръка и лютив спрей в другата. Имам информация за въпросната съседка че е била в психиатрично отделение но докторите решили че тя не е опасна и я освободили. (на всичко отгоре жилището в което живее е общинско, но тъй като не е нападала никой друг от блока няма как да я изгоним) .Моля ви дайте ми съвет за законен начин да се защитя от нея ? (при консултацията с адвокат ми казаха че без свидетели сме с вързани ръце)

е, някоя приятелка не може ли да удари рамо ? или тя Ви напада само като сте сама на улицата ?
marek972
Потребител

Re: доказателство ли е запис от камера

Мнениеот Carissima » 29 Ное 2010, 18:35

напада само когато съм сама, когато съм с майка ми само минава покрай нас и изсипва куп обиди и заминава (майка ми също е бита от нея)...
Carissima
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 29 Ное 2010, 19:17

Carissima написа:напада само когато съм сама, когато съм с майка ми само минава покрай нас и изсипва куп обиди и заминава (майка ми също е бита от нея)...

а пред друг обиждала ли Ви е ?
marek972
Потребител

Мнениеот Carissima » 29 Ное 2010, 19:24

Ами обиждала е посредата на центъра на града можете да си представяте колко хора са минали и заминали, но лошото е че никой не го интересуват чуждите проблеми хората просто не желаят да се месят.
Carissima
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 30 Ное 2010, 01:36

Carissima написа:Ами обиждала е посредата на центъра на града можете да си представяте колко хора са минали и заминали, но лошото е че никой не го интересуват чуждите проблеми хората просто не желаят да се месят.

ами осъдете я за обида, 1000 лева не са малко пари, може и да се постресне ...
marek972
Потребител

Мнениеот Carissima » 30 Ное 2010, 13:02

Ами аз затова питам дали ако я снимам със скрита камера това ще бъде прието за доказателство в съда. Просто досега нямаме късмет със свидетелите.
Carissima
Нов потребител

Мнениеот pala4inka6 » 30 Ное 2010, 13:08

Хубаво сте я замислили тази засада, но няма да свърши работа. Доказателствата и док.средства и тяхното събиране става по реда на НПК и от компетентните органи. По-добре опитайте да намерите свидетел.
pala4inka6
Младши потребител

Назад към Наказателно право