- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
задочна присъда ???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
задочна присъда ???
когато има задочна присъда , възможно ли е да има и задочно прекъсване на изпълнението на наказанието ?
- didadanca
- Нов потребител
Re: задочна присъда ???
didadanca написа:когато има задочна присъда , възможно ли е да има и задочно прекъсване на изпълнението на наказанието ?
???????????? я да се включат вещите по въпроса, че нещо не схванах питането?!
- lexiss
- Младши потребител
........когато има задочно осъдено лице и изпълнява наказанието си лишаване от свобода , имали възможност задочно да се прекъсне изпълнението на наказанието??? ...не съм юрист , извинявам се ...
- didadanca
- Нов потребител
хайде да помислим. за да се прекъсне изпълнението на едно наказание, какво е необходимо да съществува като предпоставка? необходимо е изпълнението да е започнало, защото е невъзможно да прекъснеш едно изпълнение което все още не е започнало. така че отговорът е не
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
..така.. изпълнението е започнало , това е
- didadanca
- Нов потребител
[quote="didadanca"]........ изпълнява наказанието си лишаване от свобода ,
- didadanca
- Нов потребител
е това е друго. разбира се че може. не виждам какво ви притеснява. правилата за прекъсване на изпълнението на НЛС се прилагат без значение дали осъждането е ебило задочно. нали знаете обаче че прекъсването е допустимо само при определни предпоставки
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Не може да се прекъсне изпълнението на наказанието нито задочно , нито незадочно.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да опитам аз да обясня. Ако логиката ми е правилна
Значи лицето по време на наказателното производство успява по някакъв начин да напусне страната през 2005г. Същата година е осъдено задочно, присъдата е 5г. ЛС. Не щеш ли, след 5г. (т.е. тази година) същото лице се завръща и установява, че има задочна присъда.
Та може би въпросът на питащата е щом е бил задочно осъден, дали има вероятност и задочно това изпълнение да бъде прекъснато?
Доколкото си спомням задочно осъденият вече е опитал с искане за възобновяване на производството, но ВКС не го е уважило. За основания и мотиви нищо не се е казало досега.
Та така, дано да съм бил полезен
Значи лицето по време на наказателното производство успява по някакъв начин да напусне страната през 2005г. Същата година е осъдено задочно, присъдата е 5г. ЛС. Не щеш ли, след 5г. (т.е. тази година) същото лице се завръща и установява, че има задочна присъда.
Та може би въпросът на питащата е щом е бил задочно осъден, дали има вероятност и задочно това изпълнение да бъде прекъснато?
Доколкото си спомням задочно осъденият вече е опитал с искане за възобновяване на производството, но ВКС не го е уважило. За основания и мотиви нищо не се е казало досега.
Та така, дано да съм бил полезен
-
atanaspetrovmeister - Потребител
колега rewolution говориш неща, които не знам как ги измисляш. в нпк има куп правила как се прекъсва изпълнението на наказанието ЛС а ти казваш че не може. не те разбирам. пак казвам- ако изпълнението е започнало, т.е лицето е в затвора, прекъсване е допустимо. това че осъждането е било задочно няма никакво значение. ако лицето е напуснало бг по време на накзателното производство и е осъдено задочно, след като се е върнало и е установено на територията на държавата, то следва да бъде задържано за привеждане в затвора. от този момент прекъсване е възможно
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Колега дайте ми едно основание за прекъсване на изпълнението на наказание ЛС уредено в НПК?
- REVOLUTION
- Активен потребител
не знам колега атанас от къде имате тази инфо а и не е моя работа, но аз точно това се опитвам да кажа- не можем да говорим за прекъсване на изпълнение на наказание което още не започнало, а щом като лицето е било в чужбина значи и изпълнение не е имало. то ще започне едва след като лицето бъде приведено в затвора
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Благодаря ,
лицето е в затвора...
това значи има надежда
лицето е в затвора...
това значи има надежда
- didadanca
- Нов потребител
antonio_di_pietro написа:не знам колега атанас от къде имате тази инфо а и не е моя работа, но аз точно това се опитвам да кажа- не можем да говорим за прекъсване на изпълнение на наказание което още не започнало, а щом като лицето е било в чужбина значи и изпълнение не е имало. то ще започне едва след като лицето бъде приведено в затвора
Ама дайте да ги видим тия прекъсвания де?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Колега защо си изтрихте мненията , Вие сте прав , аз греша.
- REVOLUTION
- Активен потребител
antonio_di_pietro написа:не знам колега атанас от къде имате тази инфо а и не е моя работа, но аз точно това се опитвам да кажа- не можем да говорим за прекъсване на изпълнение на наказание което още не започнало, а щом като лицето е било в чужбина значи и изпълнение не е имало. то ще започне едва след като лицето бъде приведено в затвора
Мисля, че бях ясен - при завръщането си в България лицето е задържано, задочната присъда е приведена в изпълнение, лицето е поискало възобновяване на наказателното производство (неизвестно на какво основание), ВКС не уважава искането (мотиви - неизвестни). Това беше преди 2-3 теми.
-
atanaspetrovmeister - Потребител
[quote="atanaspetrovmeister"] лицето е поискало възобновяване на наказателното производство (неизвестно на какво основание)
Мотиви:
Право на справедлив съдебен процес !
12 години този процес продължава...
Мотиви:
Право на справедлив съдебен процес !
12 години този процес продължава...
- didadanca
- Нов потребител
НПК - Чл. 447. (Доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Изпълнението на наказанието лишаване от свобода или пробация може да бъде прекъснато:
1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) когато осъдената роди по време на изпълнение на наказанието - докато детето навърши една година;
2. при изключителни причини от семеен или обществен характер - за не повече от три месеца;
3. при тежко заболяване на осъдения - до оздравяването му;
4. за явяване на изпит в учебно заведение - до десет дни;
5. (нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) при временна екстрадиция на осъдения в друга държава и при временно предаване на исканото лице с Европейска заповед за арест на издаващата държава - членка на Европейския съюз - до изтичане на срока, определен с писмено споразумение между двете държави.
НПК - Чл. 448. (1) Изпълнението на наказанието се прекъсва от окръжния прокурор по местоизтърпяването му.
(2) Предложение за прекъсване може да прави и началникът на затвора и на поправителния дом.
1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) когато осъдената роди по време на изпълнение на наказанието - докато детето навърши една година;
2. при изключителни причини от семеен или обществен характер - за не повече от три месеца;
3. при тежко заболяване на осъдения - до оздравяването му;
4. за явяване на изпит в учебно заведение - до десет дни;
5. (нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) при временна екстрадиция на осъдения в друга държава и при временно предаване на исканото лице с Европейска заповед за арест на издаващата държава - членка на Европейския съюз - до изтичане на срока, определен с писмено споразумение между двете държави.
НПК - Чл. 448. (1) Изпълнението на наказанието се прекъсва от окръжния прокурор по местоизтърпяването му.
(2) Предложение за прекъсване може да прави и началникът на затвора и на поправителния дом.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Благодаря много
- didadanca
- Нов потребител
didadanca написа:когато има задочна присъда , възможно ли е да има и задочно прекъсване на изпълнението на наказанието ?
didadanca написа:Благодаря много
viewtopic.php?f=13&t=44373&p=433197#p433197
...Хм!
П.П. ..."Нашето момче", май на практика, не е в Бг и не излежава никаква присъда, а в момента "разработваме" разичните варианти и възможности - за действие в бъдеще?!
http://www.interpol.int/default.asp
...Гледайте само, да не Ви "набарат" по IP-адреса!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|