начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Как се прави вестник?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как се прави вестник?

Мнениеот G.P.K. » 14 Авг 2002, 19:19

Въвежда ли закона някакви изисквания(процедури) пред търговско дружество, което иска да издава вестник.Ако има какви са те?
G.P.K.
Нов потребител

Re: Как се прави вестник?

Мнениеот elle » 12 Сеп 2002, 14:13

няма задължителни процедури, всички възможни регистрации са доброволни и с цел популяризиране на периодичното издание. Естествено трябва да се съобразявате със законодателството за защита на авторските права, данъчното законодатество и т.н.
Успех!
elle

Мнениеот G.P.K. » 13 Сеп 2002, 17:53

Благодаря за информацията и позитивното отношение!
G.P.K.
Нов потребител

Мнениеот Милена Стоянова » 16 Сеп 2002, 12:14

Единственото изискване е да се снабдите с ISSN номер. Получава се в Националната библиотека "Кирил и Методий". Пак там трябва да изпращате по 5 броя от всяко издание, както и да подавате информация за тиража на изданието, съгласно Закона за статистиката (ДВ, бр. 57/25.06.1999 г.).

Ако ви интересуват и други отговори на въпроси, свързани с издаването на периодично издание, вожете да ми пишете на e-mail: m_100janova@abv.bg
Милена Стоянова

Мнениеот elle » 16 Сеп 2002, 12:49

Сигурна ли си, че ISSN номера е задължителен? Не споря, може да разполагам със стара информация, но ето цитат от едно писмо от Българският национален ISSN център при народна библиотека "Св. Св. Кирил и Методий":
"Въвеждането на Международен стандартен номер за периодични издания (ISSN) не е задължително. То цели да се идентифицира съответното периодично издание и да се улесни международното сътрудничество при търсенето и използването на вестници, списания, бюлетини и периодични сборници".
Все пак няма да навреди ако се попита в центъра, аз имах някъде телефоните, ще ги потърся.
elle

Мнениеот G.P.K. » 20 Сеп 2002, 14:40

elle , надявам се, че си намерила телефоните, защото бих искал да получа повече яснота по обсъждания въпрос.Би ми било много полезно да получа информация от първоизточника.
Ако не е проблем би ли си оставила e-mail- а или да ми изпращаш съобщенията направо в пощата.Ще ми бъде по-удобно.

Г. Караников
G.P.K.
Нов потребител

Мнениеот znajko » 20 Сеп 2002, 17:14

ISSN-ът не е задължителен. Условия за да го получиш е да има поне едно издание на вестника/списанието и да няма регистрирано друго издание със същото име. Всичко това може да направиш по телефона. Телефонът е 02/ 988 28 11, вътрешен 362- Национален ISSN център. Девойките са много любезни и ще ти обяснят подробно.
znajko

Мнениеот elle » 21 Сеп 2002, 18:26

здрасти, извинявай, че се забавих, но няколко дни нямах достъп до i-net...
Виждам, че znajko е написал телефон, а и е прав, че девойките са любезни.
Ето ти и e-mail-a ми, ако имаш други въпроси: eliorlinova@yahoo.com или eliorlinova@lex.bg
elle

Назад към Общи дискусии