![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Ще съм ви балгодарна ако някой се отзове.
Благодаря предварително!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
П.П. А мога ли да попитам също, на него държавата търси ли му отговорност, след като аз не съм успяла?! И каква?!
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
|
|
Медицинското ми важи до 5 год.poli_g написа::roll: За да питате, това което сте, явно никой не му е търсил... Щяхте да узнаете най-малкото защото сте пострадало лице.
Адвокат, дело, свидетели, такси държавни и прочее, вреди, пари... каквото и да ви говоря- все иде реч за пари.
До 5 години- после вратата се затваря безвъзвратно.
elina_ написа:...Миналата година, познат мъж ме удари, след което веднага подадох жалба в РПУ-то, а на следващия ден си извадих медицинско, което ми установи средна тл. повреда ...
georgiev_sfbg написа:За какво "медицинско" става въпрос? Съдебно-медицинско удостоверение или какво?
За каква "средна телесна повреда", по-конкретно става въпрос и кой я квалифицира - като такава?
.
Виждам, че медицинското ми, много ви вълнува, та ще ви отговоря...georgiev_sfbg написа:elina_ написа:...Миналата година, познат мъж ме удари, след което веднага подадох жалба в РПУ-то, а на следващия ден си извадих медицинско, което ми установи средна тл. повреда ...
За какво "медицинско" става въпрос? Съдебно-медицинско удостоверение или какво?
За каква "средна телесна повреда", по-конкретно става въпрос и кой я квалифицира - като такава?
НК - Чл. 129. (2) Телесната повреда е средна, ако е причинено:
трайно отслабване на зрението или слуха;
трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност;
счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето;
обезобразяване на лицето или на други части от тялото;
постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота;
наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
elina_ написа:...
Медицинското ми е за удар в челюста, при което единия от страничните зъби се чупи до основи и ми отича цялата челюст.Отидох в съдебна медицина на ул. "Здраве" и така...доц. д-р еди кой си ми състави медицинското и потвърди, че става дума за средна т. повреда...
georgiev_sfbg написа:elina_ написа:...
Медицинското ми е за удар в челюста, при което единия от страничните зъби се чупи до основи
1/ Това НЕ Е средна телесна повреда!
antonio_di_pietro написа:Има постановление на ВС в което ясно е казано, че дори разклащане на зъб, без който се затруднява Г/Д, е средна телесна повреда.
poli_g написа:...може и да не е написал средна телесна повреда, но ако е написал вълшебните думички дали пък съдебният лекар не е по-специалист и от нас, м?
antonio_di_pietro написа:... Аз останах с впечатление, че зъбът е паднал тъй като е бил счупен до основата. ...
antonio_di_pietro написа:...Ако разклащането на зъб до степен водеща неминуемо до загубата му т.е до падането му е СТП то какво е тогава настоящия случа? ...
antonio_di_pietro написа:...Самият лекар е написал че става въпрос за СТП. ...
antonio_di_pietro написа:...за мен тук се касае за СТП, но разбира се със задължителната уговорка- да е затруднено г/д
antonio_di_pietro написа:ами чудесно щом като разклатеният зъб има опасност да падне ...
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта