начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

глупавата ни съдебна система

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

глупавата ни съдебна система

Мнениеот cecka82 » 06 Ное 2010, 14:59

Може ли някой да ми обясни защо при излежана ефективна присъда и при комулация съда може да изиска прикачване на пробаций (не нарушени) към ефективната,това е най-голямата глупост в нашата съдебна система.Човек се опитва да промени живота си и да се реализира и изведнаж връщтат дело от 2004г,вече забравено някадеси и ти съсипват живота,как да се оправиш тук имаме закони ,но всъшност намаме,това не е даржава!!!Как да си отстоиш прават като намаш пари и си обикновен работеш човек??? :?:
cecka82
Младши потребител

Re: глупавата ни съдебна система

Мнениеот dterziev » 06 Ное 2010, 16:20

Ами май защото идеята на пробацията е, че ако пак сгафиш - си я лежиш и нея :)
dterziev
Младши потребител

Мнениеот 1968 » 06 Ное 2010, 17:45

Не е глупава системата, драги, а нормотворците.Да не мислиш, не НК го е измислила съдебната система.
1968
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 06 Ное 2010, 19:46

cecka82 написа:Може ли някой да ми обясни защо при излежана ефективна присъда и при комулация съда може да изиска прикачване на пробаций (не нарушени) към ефективната,това е най-голямата глупост в нашата съдебна система.Човек се опитва да промени живота си и да се реализира и изведнаж връщтат дело от 2004г,вече забравено някадеси и ти съсипват живота,как да се оправиш тук имаме закони ,но всъшност намаме,това не е даржава!!!Как да си отстоиш прават като намаш пари и си обикновен работеш човек??? :?:

search.php?author_id=56922&sr=posts

Рано или късно, всеки заплаща за греховете си!

/Нар.мъдрост/
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот delyandilkov » 06 Ное 2010, 20:01

Цецке, съдът е ПРАВОРАЗДАВАТЕЛЕН орган. НОРМОТВОРЧЕСТВОТО е поверено в ръцете на друга институция. Премести си темата с гръмкото заглавие в bgmama или друг форум за хора без работа.
delyandilkov
Младши потребител

Мнениеот namakak » 07 Ное 2010, 23:12

Е какво като връщат делото?Вас ви касае някога дали ще има решение.Ама и съдиите са хора,и те нещо трябва да работят,нали взимат заплати ма :evil:
Е па щом требе пробация,еми ше си требе.Като ти се вижда системата глупава,еми земи стани глупава ма,то нестига ,че всяка вечер ще си на топло легло до топло тяло,ама като магаре,дай да не е в пробация,та да скита на чуждо.
Леле колко глупави ора имаааа :shock: Всичко от глупавата система трябва да се използва до стотинка и до крак :twisted: :wink:
Цецке,Цецкееее,ше те направиме Цедка,та да ти е кеф да живееш в глупава държава.На теб въобще откъде ти дойде наум ,че имаме държава?
Аааааа,чела си история и го докара до лекса,поради мисловна наглотия.Ей така ще посна една темица,за им вида сеира...
Да ама не,защото освен история,има хора виждат държава и в бъдещето,ама коя .. още никой не е прочел,то с тоя маймунски,освен планетата на маймуните като държава,много умно ми се вижда и не ми се мисли .
По-добре си ми е в глупава държава,ама ако може и атрофия да й стане на мозъка,тадададам тадам,пей сърце,важното е да те има в съда,по призвание,по завист,по чест,по съпричастност,по каквото и да е,важното е да те имат за човек,за да те призовават,щото другото не е актуално и света няма да се движи :D
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот teogeo » 08 Ное 2010, 00:59

cecka82 написа:Може ли някой да ми обясни защо при излежана ефективна присъда и при комулация съда може да изиска прикачване на пробаций (не нарушени) към ефективната,това е най-голямата глупост в нашата съдебна система.Човек се опитва да промени живота си и да се реализира и изведнаж връщтат дело от 2004г,вече забравено някадеси и ти съсипват живота,как да се оправиш тук имаме закони ,но всъшност намаме,това не е даржава!!!Как да си отстоиш прават като намаш пари и си обикновен работеш човек??? :?:

Всеки иска прилагане на закона с пълната му сила, АМА не и когато тази сила
ще бъде приложена спрямо него. Та затова и държавата е "такава". Ако не Ви харесва българската съдебна система, то Ви съветвам да посетите Турция или Гърция и да дръпнете за опашката техните съдебни системи.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот dterziev » 09 Ное 2010, 01:29

Значи има пробациИ, дребнИ кражбИ... от всичко личи, че не е било единичен случай - сгафил и му простили...
Е, щом има повече от една пробация, за повече от едно престъпление, и сега трето - за което има ефективна присъда, че на всичкото отгоре и "взел едни пари и не ги върнал" /това за парите от друг ваш пост/...
"Глупавата" съдебна система е дала нещо, да го наречем - "шанс да се поправиш", видяла е, че не става и караш по старо му, и сега си взима шанса.... с лихвите :)
dterziev
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 09 Ное 2010, 20:12

dterziev написа:Значи има пробациИ, дребнИ кражбИ... от всичко личи, че не е било единичен случай - сгафил и му простили...
Е, щом има повече от една пробация, за повече от едно престъпление, и сега трето - за което има ефективна присъда, че на всичкото отгоре и "взел едни пари и не ги върнал" /това за парите от друг ваш пост/...
"Глупавата" съдебна система е дала нещо, да го наречем - "шанс да се поправиш", видяла е, че не става и караш по старо му, и сега си взима шанса.... с лихвите :)

Анджак!

Qui aime bien, châtie bien!
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот toten14 » 09 Ное 2010, 20:16

"Ама ний дойдохми да си бирем тухли....Ний си взимаме, това не е кражба"
И после ...глупавата ни сАдебна система е виновна, че прави разни "комулации" и "пробаций", за да лежи мъжа Ви в затвора. :roll:
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител

Мнениеот cecka82 » 10 Ное 2010, 02:06

:D Браво всички сте чудесни.Била съм в Гърция :twisted: наясно съм как стоят нещтата там, а и в другите страни.Никой никаде не е казал че някой е предубеден в съда или където и да е било,просто няма как да се поправиш дори и да искаш.Това е мое лично мнение не го налагам на никой.Аз лично винаги съм била на мнение че човек трябва да си понесе последиците за всичко, само не разбирам защо през години, да съберът всичко и да решът нали затова е тази комулация?И въпреки това държавата ни е скапана, бюрокрация и фалш не само в съдебната система, жалко ако тате бе ....... може би щях да съм доволна от живота си тук!!! Все ми е едно кой как разсъждава ,но малко хора останаха да се замислят, че някой наистина може да се промени. :wink:
cecka82
Младши потребител

Мнениеот cecka82 » 10 Ное 2010, 02:16

georgiev_sfbg написа:

http://www.lex.bg/forum/search.php?auth ... 2&sr=posts

Рано или късно, всеки заплаща за греховете си!

/Нар.мъдрост/

Тази мъдрост я знам отдавна.И случайно съм наясно за какво и каква е работата на съдийте,но благодаря за разяснението.Никой не е казал, че нещо е решено :)
cecka82
Младши потребител

Мнениеот cecka82 » 10 Ное 2010, 02:23

dterziev написа:Значи има пробациИ, дребнИ кражбИ... от всичко личи, че не е било единичен случай - сгафил и му простили...

Всичко е преди 6 години,няма нарушени наказания ,но не е нужно да обяснявам отдавна никой на никой невярва. :wink:
cecka82
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 10 Ное 2010, 10:47

cecka82 написа:

Всичко е преди 6 години,няма нарушени наказания ,но не е нужно да обяснявам отдавна никой на никой невярва. :wink:

...Информацията, която давате, е недостатъчна, а това, че "всичко е преди 6 години" - не бива да Ви "успокоява" и не е от съществено значение!
cecka82 написа:...Човек се опитва да промени живота си и да се реализира и изведнаж връщтат дело от 2004г,вече забравено някадеси и ти съсипват живота...

...Вие, явно имате много "къса памет"! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право