начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

реклама

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: НЕВИНЕН

Мнениеот sisi19 » 01 Ное 2010, 16:54

innocent написа:Към СИСИ - само след като допуснете презумпцията за невинност!!! И не тук, не искам да размивам темата с излишни коментари!

Презумция - Вие знаете ли какво значи това, или чули недочули използвате тази терминология.И защо не тук. Нали сте невинен, докажете го с отговорите в публичното пространсво. Но ви е страх, нали. Защото те няма да бъдат обективни.А вие сте потаен човек, обичате да се криете зад дадена маскировка, така като се криете за изтъкнатото от вас "добро социално положение", което маскира реалната ви всъщност, и слага една маска пред обществото, до тогава когато не сгафите или някое такова дете дръзне да разкаже случилото се. Тогава какво, вкарвате напред социума си като(въобще ако имате такъв, защото ние незнаем дали това е така или не, просто четем това което вие пишете), като се стемите по този начин да се самоизтъкнете чрез нещо което дори и да имате такъв, то не би могъл да бъде по ваша заслуга.
А коментарите - о, повярвайте , те няма да са излишни.
Но държа, на отговори.
Отговорете, моля.
sisi19
Потребител

Мнениеот innocent » 01 Ное 2010, 17:05

Хайде де, какво има да се дразнете?! Последната година април месец аз бях на 18г., а Вие?! Защото това става април, края! Да, след събитията се замислих, че е можело и да не е на 18 все пак, ако е родена след май, юни когато са абиуриенти! Тогава вечерта, при положение, че моят приятел излиза 1 седмица с нея по заведения и ПЪРВО от него знам, че е посл. година в гимназията, при положение, че ИМАМЕ уговорка с нея за дискотека и тя САМА КАЗВА, че ще дойде по- късно след 12ч., а след като я виждам, е НЕ! Не се замислих, че може и да е по- малка, а още повече на 15! Всеки който твърди обратното ще е лицемер! НЕ СЪМ И ДОПУСКАЛ, че може 15 годишно момиче да е навън до толкова късно, да не говорим за друго! И все пак, срам- несрам, спах с 15 годишна! Откъде да знам, на колко години реално е! ПОВТАРЯМ съдят ме за изнасилване, а не за секс с непълнолетна! Дори и повдигнато обвинение за това няма!
innocent
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Ное 2010, 17:09

innocent написа:Хайде де, какво има да се дразнете?! Последната година април месец аз бях на 18г., а Вие?! Защото това става април, края! Да, след събитията се замислих, че е можело и да не е на 18 все пак, ако е родена след май, юни когато са абиуриенти! Тогава вечерта, при положение, че моят приятел излиза 1 седмица с нея по заведения и ПЪРВО от него знам, че е посл. година в гимназията, при положение, че ИМАМЕ уговорка с нея за дискотека и тя САМА КАЗВА, че ще дойде по- късно след 12ч., а след като я виждам, е НЕ! Не се замислих, че може и да е по- малка, а още повече на 15! Всеки който твърди обратното ще е лицемер! НЕ СЪМ И ДОПУСКАЛ, че може 15 годишно момиче да е навън до толкова късно, да не говорим за друго! И все пак, срам- несрам, спах с 15 годишна! Откъде да знам, на колко години реално е! ПОВТАРЯМ съдят ме за изнасилване, а не за секс с непълнолетна! Дори и повдигнато обвинение за това няма!

Алооо, не ви искам,обясненията и змислиците, защото пак лъжете и си протоворечите.
Дайте конкретни отговори на въпросите.М? Как ви се струва това?
sisi19
Потребител

Мнениеот innocent » 01 Ное 2010, 17:17

Към АНДИ - наблюдателен сте, "осветлил" съм само истината, т.е. това което действително се случи, за да са наясно останалите за реалната обстановка все пак! Обяснявам и в какво ме обвиняват - тук търся ЗАЩО! Ясно, че не е заради годините, те само члена определят! Все пак ако Ви е интересно питайте за всичко! Карайте обаче подред, защо се стига до обвинение, съд, дела и т.н. Някои попитаха и влязохме в сериозна дискусия, надявам се да продължим! Разбира се приемете, за да е по- лесно на всички, че говоря истината! Кого лъжа иначе - себе си?! Не съм глупав!
innocent
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Ное 2010, 19:24

innocent написа:..... И все пак, срам- несрам, спах с 15 годишна! .....

Както се казва в един виц " Не е грях, чадо. Не е . Ама не спите, не спите." Ако беше спал сега нямаше да се видиш в такава веселба.

bzlatkov написа: Аз му предлагам на човека да спре да се занимава.Видя се че и двете "девици" и моралистки точно те са психично болните.Сиси да има предвид, че не е страшна, а смешна и много по-вероятно е тя да се повози и да хапне шамарите.А Поли е толко стойността, че то си личи от снимката, която аз мога да определя като на квартална ......... мисля че всички се сещат каква.

Колега Спасителов, когато свършат аргументите- слабите духом ( че и телом) прибягват до обидни квалификации. Ако глуповатите изказвания правят някого щастлив, повишават либидото :) или ласкаят егото- наистина има проблем. Мъжки.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Ное 2010, 20:22

[innocent написа:..... И все пак, срам- несрам, спах с 15 годишна! .....*], а тя не е единствената нали? И женат ти знае за това, за това ти прави и скандали, ама на теб не ти пука. Влязло от едното,излязло през другото.А жената сигурно не може да си повдигне главата. Защото всички я сочат с пръс , като я удумват кой е мъжът и.А децата ти, че и те немогат да погледнат хората в очите.
Но, не. На нашият герой, това не му прави впечетление. За него е важно да хване младото-агнешко.И после какво, а? Какво? Заплаши я нали?Какво и каза, че нама да излезе жива или че ще я убиеш. Какво и каза, че тя се съгласи, че се изплаши?А другият с теб, я държеше за ръцете нали, или и беше опрял оръжие в тялото?А преди това сте и дадали някое доза в дискотеката без тя да разбере? И после я замъкнахте на някъде нали? Къде го сторихте, в чии дом?А тя какво, викаше и крещеше или беше замаяна от опиятите?
sisi19
Потребител

Мнениеот miriam » 01 Ное 2010, 23:02

innocent написа:Към АНДИ - наблюдателен сте, "осветлил" съм само истината, т.е. това което действително се случи, за да са наясно останалите за реалната обстановка все пак! Обяснявам и в какво ме обвиняват - тук търся ЗАЩО! Ясно, че не е заради годините, те само члена определят! Все пак ако Ви е интересно питайте за всичко! Карайте обаче подред, защо се стига до обвинение, съд, дела и т.н. Някои попитаха и влязохме в сериозна дискусия, надявам се да продължим! Разбира се приемете, за да е по- лесно на всички, че говоря истината! Кого лъжа иначе - себе си?! Не съм глупав!

Добре ,след серия несправедливи обиди към теб , гнусни инсинуаци и откровени провокации аз в името на народа те признавам за невиновен в това , че на 34 .седмък , около 4.30 в гр. Д.У..но , да си се съвъкупил с лице от женски пол, като лицето да е нямало 18 ,да си водил си аверите и да сте го поизнасилили , като те оправдавам по повдигнатите обвинения !
Разноските -в тежест на пострадалата
Обжалване -пред арменския поп в 15 дневен срок от днес

айде доволен ли си ,
или да те запукам пак , водена от тежкото си нерадостно детство, или там квото беше евтините ти брътвежи ?!

най добрия съвет към теб и само в твоя полза е-ИЗОБЩО НЕ ИЗДАВАЙ ЗВУК ПРЕД СЪДА , дано ти дадат от средата надолу .Мъцнеш ли , ще те зашият сериозно. Просто си нагляр и нямаш никаква харизма , включително и писмена :mrgreen:

И си виновен ... :lol: Крив , хитруваш , и греди греди греди
miriam
Потребител

Мнениеот teogeo » 02 Ное 2010, 00:02

Ще се опитам да бъда кратък:

Спрете да хвърляте камъни по човека. Виновен - невиновен... мътна и кървава.
Може и да е, а може и да не е.

Ще ви разкажа един случай, който тежи на съвестта на моя позната.
* Човек, прехвърлил 40те, семеен. Решил да влезе да потърси "крехко агнешко"
в сайт. Попада на една отракана (но на вид - невинно-сладичка) девойка (непълнолетна по нашето законодателство, но попадаща в "NO SEX" категорията по местното законодателство). Срещат се тайно с оформилата се идея за симбиоза (г-на си мечтае да опита от "забранения плод", а девойката - подаръчета).
Да, ама г-на се усеща накъде отиват работите и се опитва да прекрати връзката.
Девойката започва да го шантажира (сексът може да спре, но подаръкопотокът - НЕ). Г-нът уплашен почва да поддава на шантажа (там му е и фаталната грешка). По едно време спира, тъй като съпругата му надушва намалелия
приход на средства в семейния бюджет. Подаръкопотокът спира. Момичето
изпада в истерия и след серия заплахи отива в т.нар. отдел
"морална полиция" и подава жалба за продължително прелъстяване и блудство от г-на. Това - подплатено със снимки (не чак толкова интимни де), които (виждате ли) г-нът принуждавал девойката да фотографира.
Оттук нататък нещата се развиват със замах - арест, медии, шум. Всички реват - виновен, та виновен. Подведен от медийния шум, разследващият орган
набързо дава становище - ВИНОВЕН, оттам на прокуратурата и съдa малко им трябва.
Ще пропусна малко детайли, че ме мързи да пиша. Като резултат - г-нът се самоуби и не остави и бележка даже. Делото - спря.
И как никой се не сети да рови из GSMа на девойката и г-на, както и в компютъра на господина... и да почне да пита - откъде на девойката GSM HTC,
обувки за над $200, Apple лаптоп нов (еххх, а родителите на девойката???), златни накитчета. На разследващия "полицай" му остана само малко олово да му дърпа съвестта надолу и израза: "Пиша си го в графата - горчив житейски опит".
А аз добавям - и професионален.
Историята по случая не спря дотук, де. Но в предвид резултата, не си струва тракането на клавишите.
Не си правете труда да отговаряте, щото слагам всички отговори на ***, тъй де - на съвестта си :) Не искам да споря, просто история (горчив житейски опит).

Аааа.. като последно - разследващият орган беше жена. Аз пък - нито знаех в детайли за случая, нито и пък бих се намесил да си давам мнението там, където не ми го искат. Затова ми е чиста съвестта (като цяло, детайлите са си детайли). И си вървяха доскоро едни експертизи, никой не бърза... вече...
защото (както каза съдията) - истината едва ли е нужна толкова вече.

Като цяло - тъпа работа.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот bzlatkov » 02 Ное 2010, 02:43

Към Поли - ако някой има проблем, а явно и страхове в това как ще го квалифицират си точно ти след като си забранила дори ЛС да ти се изпрати.
bzlatkov
Младши потребител

Мнениеот Melly » 02 Ное 2010, 03:51

:D ..... не виждам Дишовски... :roll: :roll: :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 02 Ное 2010, 07:34

...Всички, са "невинни"! ...В това, не е нужно да ни убеждавате! :wink:
innocent написа:Здравейте дами и господа,
обвинен съм, за нещо, което не само не съм извършил, но и няма такова престъпление налице! Започвам тази дискусия, с надеждата не за правна помощ, а за съвет как да постъпя за в бъдеще!
Става въпрос за изнасилване и блудство на лице навършило 15г. Няма налице насилствени действия с/у съответното лице, което се потвърждава от мед. експертиза, която самото лице си е извадило, както и според същата експертиза, лицето е на видима възраст 18-20г. Самото лице също казва, че не е насилено, но било изплашено и се отдало доброволно, цитирам. Това е съвсем, съвсем, накратко казано, като се има предвид, че участниците са 2-ма и лицето е излизало 1 седмица с единия от тях. Другото важно по делото, е че "пострадалта" дава крайно противоречиви показания пред съдия, за което неведнъж и е правена забележка, както и това, че не е допуснато нито едно искане на защитата. Разбира се има още много факти по този случай, но засега пиша само за това, с надеждата, някой да се заинтересува!!! Моля Ви! Аз не съм престъпник, високо образован съм, интелигентен човек, женен с престижна работа!

:idea: :arrow: Не се занимавай с непълнолетни! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Ное 2010, 09:35

bzlatkov написа:Към Поли - ако някой има проблем, а явно и страхове в това как ще го квалифицират си точно ти след като си забранила дори ЛС да ти се изпрати.

Аз проблеми нямам да прочета нечие публично мнение. Ай, нЕма нужда да ми пишете на лични- липсата на тази възможност не ви попречи да изложите мнението си, и сега да ми се обяснявате и на лични- благодаря, съм.
За приятели съм откриваема. Вие не сте сред тях, нито ще станете по причина да липсва желание у мен да се "мешам"( цитирам) с вас.
Не ви харесвам, не харесвам и методите ви( написала съм ви го неведнъж) , та опцията с лични не поддържам, но не по изложените от вас съображения. :P
За повече информация пишете ЛС.
viewtopic.php?f=6&t=43539&p=428904&hilit=+%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BC%D0%B8#p428904
Дайте малко повече информация или пишете ЛС.
viewtopic.php?f=13&t=38804&p=373054&hilit=+%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BC%D0%B8#p373054 :mrgreen: Сега разбрам защо е отношението. :lol: :lol:
Ако ви интересуват повече подробности пишете лично сьобщение.
viewtopic.php?f=6&t=38687&p=372989&hilit=+%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BC%D0%B8#p372989
Може да ми пишете на advokat_zlatkov@abv.bg.
viewtopic.php?f=6&t=38776&p=372986&hilit=+%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BC%D0%B8#p372986
:roll: Нямам нужда да събирам клиенти във форума. Но на вас успех- кризата се задълбочава.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот blossom1 » 02 Ное 2010, 11:12

На питащия може би трябва да му се разясни възможността дори да не бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение, да бъде признат за виновен в извършването на друго по-леко - престъпно съвкупление. И в този ред на мисли му трябва добра адвокатска/но не форумна/ защита. А да искате от форума да ви признае за невинен е най-малкото несериозно. Тук присъди не се раздават - има си съд за тази цел.
blossom1
Младши потребител

Мнениеот innocent » 02 Ное 2010, 11:42

Към ПОЛИ - Госпожо, Вие или сте крайно НЕкомпетентна, или обичате да се заяждате, или и двете! Опаа, допускам и просто да не сте прочела какво съм написал, което пък поставя въпроса, какво правите тук..?! Казуса мадам, е не че съм спал с момичето, а че съм го насилил! Спокойно можех да отрека секс с момичето, РАЗБИРАТЕ ли, че съда ПРИЕМА само част от моите думи/секс с момичето/, а отказва да приеме, че е било доброволно!? Съда НЕ доказва секс, няма как! Снимките НЕ са годно доказателство, да не говорим, че и там не се вижда секс! Казват изнасилване, но и такова НЯМА - РАЗБИРАТЕ ли, че няма НАСИЛИЕ....в нас!!! "Пострадалата" също го казва - "Насилваха ли ви за секс?", "НЕ", "Вие казахте ли им, че не искате?", " Не, аз доброволно, защото ме беше страх"! Страх, ама от какво?! И всичко това, при доброволно идване и на диско, и в нас, че и желание за алкохол! Хайде сега замислете се, дали знаех на колко години е момичето?! А?!
innocent
Младши потребител

Мнениеот innocent » 02 Ное 2010, 11:55

Към blossom1 - а де, а де! Малко късно вече, ама пък знае ли човек, в БГ сме...
Само дето НЯМА как да повдигнат "друго, по- леко обвинение", защото ВСИЧКИ ги е страх, че а е паднало насилието, а ще хвърчат глави, ГАРАНЦИЯ!!!

ФАКТИТЕ:
Дознателя - "съжалявам, те от прокуратурата"
ВКП - "Подайте жалба, имате основание"
Съдии 2 броя/други/ - "не знам какво да кажа, бори се"
Комисия по "дъра-бъра" към НС - " Имате основание...съмнение буди...жалвайте се по реда предвиден в НПК"

И още....
innocent
Младши потребител

Мнениеот innocent » 02 Ное 2010, 12:12

Към teogeo - Така е, мъка има навсякъде! Да ти казвам ли на мен какво ми мина през ума да направя...! Съвсем малко трябваше да свършат дознателите, за да НЕ МИ СЕ налага на мен, вече в съдебно производство, да ровя, да търся доказателства и т.н. Шокиран бях от това което излезе! Уникална "мърша"! Само, че това ВЕЗДЕСЪЩО "няма отношение по изнасилването", ми кажи как да преборя!? Само помисли - има си приятел/неедин/, води сериозен полов живот/пред съда казано/ със знанието и съгласието на родителя, аз обаче виновен! Защо!? Ами тя така казва! Добре, че не е казала, че съм опитал и да я убия, че тогава и за опит за убийство щях да отговарям! Нямам против, всеки да си говори каквото иска, да си обвинява, обаче, когато е УМИШЛЕНО НАБЕЖДАВАНЕ с някаква цел, тогава всеки да си носи последствията! Да де, ама тук в БГ не става!
innocent
Младши потребител

Мнениеот blossom1 » 02 Ное 2010, 12:34

Не ви допада, но го има като вариант. А да разбирам ли, че вече са е произнесъл съд на първа инстанция с осъдителна присъда по обвинението за изнасилване? Защото казвате, че е късно. Ако така са се развили събитията, не е късно - при ваша жалба въззивната инстанция също може да направи това, за което писах, тъй като няма да ви влоши положението - другото престъпление е по-леко наказуемо.
blossom1
Младши потребител

Мнениеот innocent » 02 Ное 2010, 12:48

Към - blossom1 - Произнесе се! Някак ми се искаше тук, точно тези събития да дискутирам, но не става - виждате! Или по- скоро трудно!
Отивам към въззивна инстанция - Да, но с какво дело?! Трябва да се защитавам за неща, които не са се случили! Няма нещо реално, което да боря! Доказвам, че показанията на "свидетелката-пострадала", са противоречиви и неприемливи/ЛЪЖИ/, а там където мога да докажа нещо по- реално, МИ СЕ ОТКАЗВА! НЯМА ЕДНО НЕЩО КОЕТО ЗАЩИТАТА ДА Е ПОИСКАЛА И ДА Е ДАДЕНО! За по- подробно, ако Ви интересува трябва да прочетете вс. което съм написал. Както написах и набл. прокурор е поискал и връщане, и допускане на исканията, и нови разпити, защото така делото просто не може да се води! Вярвате или не, съда се произнесе ВЪПРЕКИ тези искания!
innocent
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 03 Ное 2010, 00:43

Дай нещо. Номер на дело, състав, в кой град, присъда, мотиви. Дай нещо, за да те оправдаем "виртуално".
sisi19
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 03 Ное 2010, 11:08

sisi19 написа:Дай нещо. Номер на дело, състав, в кой град, присъда, мотиви. Дай нещо, за да те оправдаем "виртуално".

Изображение
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право