Ще се опитам да бъда кратък:
Спрете да хвърляте камъни по човека. Виновен - невиновен... мътна и кървава.
Може и да е, а може и да не е.
Ще ви разкажа един случай, който тежи на съвестта на моя позната.
* Човек, прехвърлил 40те, семеен. Решил да влезе да потърси "крехко агнешко"
в сайт. Попада на една отракана (но на вид - невинно-сладичка) девойка (непълнолетна по нашето законодателство, но попадаща в "NO SEX" категорията по местното законодателство). Срещат се тайно с оформилата се идея за симбиоза (г-на си мечтае да опита от "забранения плод", а девойката - подаръчета).
Да, ама г-на се усеща накъде отиват работите и се опитва да прекрати връзката.
Девойката започва да го шантажира (сексът може да спре, но подаръкопотокът - НЕ). Г-нът уплашен почва да поддава на шантажа (там му е и фаталната грешка). По едно време спира, тъй като съпругата му надушва намалелия
приход на средства в семейния бюджет. Подаръкопотокът спира. Момичето
изпада в истерия и след серия заплахи отива в т.нар. отдел
"морална полиция" и подава жалба за продължително прелъстяване и блудство от г-на. Това - подплатено със снимки (не чак толкова интимни де), които (виждате ли) г-нът принуждавал девойката да фотографира.
Оттук нататък нещата се развиват със замах - арест, медии, шум. Всички реват - виновен, та виновен. Подведен от медийния шум, разследващият орган
набързо дава становище - ВИНОВЕН, оттам на прокуратурата и съдa малко им трябва.
Ще пропусна малко детайли, че ме мързи да пиша. Като резултат - г-нът се самоуби и не остави и бележка даже. Делото - спря.
И как никой се не сети да рови из GSMа на девойката и г-на, както и в компютъра на господина... и да почне да пита - откъде на девойката GSM HTC,
обувки за над $200, Apple лаптоп нов (еххх, а родителите на девойката???), златни накитчета. На разследващия "полицай" му остана само малко олово да му дърпа съвестта надолу и израза: "Пиша си го в графата - горчив житейски опит".
А аз добавям - и професионален.
Историята по случая не спря дотук, де. Но в предвид резултата, не си струва тракането на клавишите.
Не си правете труда да отговаряте, щото слагам всички отговори на ***, тъй де - на съвестта си
Не искам да споря, просто история (горчив житейски опит).
Аааа.. като последно - разследващият орган беше жена. Аз пък - нито знаех в детайли за случая, нито и пък бих се намесил да си давам мнението там, където не ми го искат. Затова ми е чиста съвестта (като цяло, детайлите са си детайли). И си вървяха доскоро едни експертизи, никой не бърза... вече...
защото (както каза съдията) - истината едва ли е нужна толкова вече.
Като цяло - тъпа работа.