начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

реклама

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: НЕВИНЕН

Мнениеот inspectora » 29 Окт 2010, 17:31

Абе оставете човека - стига сте го нападали за това, че е правил секс с 15 годишна. Той да не е бил на 100г. тогава? Айде недейте моля ви ...
Към жените тук /особено по-младите/: вие като сте били на по 15-16г. случайно да ви се е случвало да правите секс с 20-25-30 годишни? Такива са времената сега ... какво толкова ... Какво като била на 15г.? Да не е била на 5 ... Задайте си въпрос: Какво прави 15годишна в 3 часа посред нощ пред дискотеката с двама едва познати мъже? Кой е трябвало да носи отговорност за момичето? Момчетата да и искат лична карта ли ... при тези обстоятелства?
Защо дори за миг не допуснете, че може и да е набеден, а бързате да го осъдите?
Представете си следната картинка:
Малко градче, всички се знаят ... майка учителка /на момичето/, познава се с този и онзи /преподава на прокурорската щерка в града ;) /... момче хулиганин /примерно ... не някой с безупречна репутация, но не и някой отявлен престъпник .../, разчува се за сексфиестата ... как трябва да се представи "казусът" пред обществото? - момичето на учителката "К@Р@А", или изнасилено?

Пак казвам, че не искам да вземам страна и пак повтарям, че за мен човекът си е сгафил /от някаква си моя морална гледна точка, а и от правна, доколкото очевидно не му е много читава работата щом е допуснал да попадне в тази ситуация/, но защо така му се нахвърляте без да знаете точно за какво става въпрос? /аз също нямам идея/

sisi19 написа:В момента дори и с най маката информация или обяснение кое , какво , защо , как , вие сте му в помощ за измъкване от наказателна отговорност.

Ако някой дознател, прокурор, съдия, или адвокат /или пък депутат, създавайки дупка в закона, която да се използва/ не си е свършил работата и допусне виновен да се измъкне от отговорност, това да тежи на съответната съвест ... на мен няма да ми тежи, дори и да е виновен, да се измъкне заради написаното от мен тук, щото това няма да е следствие на това, че съм "подсказал" как да се измъкне, а на това, че някой не си е свършил работата - по този начин, ще се види кой и къде е сгрешил, което ще е полезно за системата - ще си оправи грешките. Защото ако има грешка някъде и грешката се повтори с обратен знак - да вкарат някой невинен, тогава?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2010, 19:10

Той да не е бил на 100г. тогава? Айде недейте моля ви ... - точно защото не е бил на 100г.
Към жените тук /особено по-младите/: вие като сте били на по 15-16г. случайно да ви се е случвало да правите секс с 20-25-30 годишни? - ми , не , не ми се е случвало.
Такива са времената сега ... какво толкова ... Какво като била на 15г.?- това не е оправдания за действията му.
Задайте си въпрос: Какво прави 15годишна в 3 часа посред нощ пред дискотеката с двама едва познати мъже? Кой е трябвало да носи отговорност за момичето? - въпроса ти е в друга насока и тема, няма връзка с казуса.
Момчетата да и искат лична карта ли ... при тези обстоятелства?- да, защо не.По добре да са сигурни с кого ще правят тройка и дали имат правото да го направят, от колкото сега да се чуди как да се измъкне от НО.
Малко градче, всички се знаят ... майка учителка /на момичето/, познава се с този и онзи /преподава на прокурорската щерка в града /... момче хулиганин /примерно ... не някой с безупречна репутация, но не и някой отявлен престъпник .../, разчува се за сексфиестата ... как трябва да се представи "казусът" пред обществото? - момичето на учителката "К@Р@А", или изнасилено- Ами разгледай и обратната страна на монетата.
sisi19 написа:В момента дори и с най маката информация или обяснение кое , какво , защо , как , вие сте му в помощ за измъкване от наказателна отговорност.

Ако някой дознател, прокурор, съдия, или адвокат /или пък депутат, създавайки дупка в закона, която да се използва/ не си е свършил работата и допусне виновен да се измъкне от отговорност, това да тежи на съответната съвест ... на мен няма да ми тежи, дори и да е виновен, да се измъкне заради написаното от мен тук, щото това няма да е следствие на това, че съм "подсказал" как да се измъкне, а на това, че някой не си е свършил работата - по този начин, ще се види кой и къде е сгрешил, което ще е полезно за системата - ще си оправи грешките. Защото ако има грешка някъде и грешката се повтори с обратен знак - да вкарат някой невинен, тогава?
Мъхъ, и след като се измъкне като си му казал, утре тоя същият ще връхлети върху твоето дете, близък,,роднина.... И пак ли ще му помогнеш да се измъкне по същият начин???? Интересно.
Последна промяна sisi19 на 30 Окт 2010, 00:20, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот miriam » 29 Окт 2010, 23:55

:lol:
очаквано вотът се разцепи по полов признак

всеки мъж си каза-ах крехко агнешко , горкия мъш , парнал и сега виновен , и на мен колко пъти ми се е щяло/правил съм го даже/ , т., тц , ей и тия малките мръсници , много развратни и разюздани бре?! па тия дъртите кокошки те само скачат и вдигат патърдия , то е от завист че тях никой е ходи да ги изнасилва сигурно :mrgreen:
Па се сети за възбуждащи случки от младите години , когато не е било хич доброволно , ама не беше модно да се подават жалби ...
нали така , колеги?!

всяка жена си казва : ох копеле , само да ми паднеш , да ги дондуркам и гледам тия щерки , и ти да ми доведеш даже приятели да манифестираш отгоре им , що не те докопам па да видиш едно либидо и едни мераци , па се сети от нейните крехки години за разни случки , дето е трябвало да се подава жалба , ама соц моралът не го допускаше това ....
нали така , колежки

а нашия жребец тука си пише "защитата"..хич глупав не е :D

ще те осъдят...ж ена ти няма да го забрави никога , ха мигнеш и все това ще и е в ума и на устата , дори да те оправдаят все ще излиза от тук от там по нещо , и ще се влачи подире ти...
на работа като постъпиш , като тръгнеш да правиш кариера /ти си хитрец и влашка престилка , имаш данни/ , верига се къса на най слабата брънка , прецакан си просто...дори при оправдателна си драснат и прецакан
и ще се пробваш пак , нали?!
кажи сега тука на драгите читатели , ще се пробваш пак , нали?!
miriam
Потребител

Мнениеот bzlatkov » 30 Окт 2010, 11:12

Искам само да кажа, че според мен човека е невинен и да подсетя, че вече много държави свалиха на 10 години възрастта за навършване на непълнолетие, което е един своебразен отзвук на бързото половото съзряване на младото поколение и косвено дава отговор на въпроса имало е принуда за 3ка с едно 15 годишно момиче.
bzlatkov
Младши потребител

Мнениеот bzlatkov » 30 Окт 2010, 11:18

А на Мириам и Поли искам да кажа, че тяхното лично морално отношение към половият живот на непълнолетните ги заслепява да видят реалността за ничина им на живот и потребнистите, които от ранна възраст изпитват и ежедневно реализират.
bzlatkov
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 13:33

Не искам да се конфронтирам, но се надявам, че за колега осъзнавате нелепостта на твърденията ви.
Най-малкото глуповатото обяснение за акселерацията и връзката с декриминализиране на деянието. Не само половото съзряване е относимо, ама сте колега и е обидно да обяснявам на вас. И за вас.
А какво реализирам и какъв е диапазона на потребностите ми ( не по Маслоу)- моля, не е ваша работа, макар българина да не умее да контролира желанието да си навира вирнатия нос навсякъде.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 18:14

poli_g написа:Не искам да се конфронтирам, но се надявам, че за колега осъзнавате нелепостта на твърденията ви.
Най-малкото глуповатото обяснение за акселерацията и връзката с декриминализиране на деянието. Не само половото съзряване е относимо, ама сте колега и е обидно да обяснявам на вас. И за вас.
А какво реализирам и какъв е диапазона на потребностите ми ( не по Маслоу)- моля, не е ваша работа, макар българина да не умее да контролира желанието да си навира вирнатия нос навсякъде.

Поли, тук Ви подкрепям с две ръце.
sisi19
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Окт 2010, 18:55

Според мен темата се изроди тотално от юридическа в махленско-моралистки бълвоч на тема:Редно ли е възрастен мъж да прави секс(в различните му разновидности) с непълнолетни момичета. 8) Много интересна и поучителна , ще я чета с интерес като ми се скофти.Има наистина велики бисери , който ме пукат от смях! :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bzlatkov » 30 Окт 2010, 19:26

Ако има нещо нелепо в случая са не твърденията ми а консервативно и остаряло българско мислене, от което и още 50 години няма да ни стигнат да се отървем дори и в юридическите среди.
bzlatkov
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 23:08

bzlatkov написа:Ако има нещо нелепо в случая са не твърденията ми а консервативно и остаряло българско мислене, от което и още 50 години няма да ни стигнат да се отървем дори и в юридическите среди.

:roll: Вероятно съм консерва.... и навярно при някои текстове от НК не мога, а и не бих, да забравя, че съм И човек.
Колега, ако предлагате такава бърза еманципация, защото акселерацията давала информация за полова зрялост, то следва на 10г. да им се признаят и други абсолютни права. Така щото този вид "полова дееспособност" следва да повлече със себе си такава и за всичко останало. Без ограничения.
:) Нали!

REVOLUTION,
темата не се е изродила. Изроден е начинът на представяне на фактите и жалкия опит, според мен, да ме манипулира някой. Еле пък да му помагам :mrgreen: за състав, където смятам законодателят е сторил доста с това НПК.
Преди 10-тина дни влезе в сила последната присъда ( натресен защитник на обвиняемото подобие на мъж) преценило, че не иска да се съвкуплява само с втората си съпруга, а налетяло на низходящата си непълнолетна, продължавано..., която отглежда не защото са му предоставени правата, а защото майката е изоставила. 8)

Апропо, когато всички страни в една такава "сделка" са дали доброволно съгласието си да делят тела и биологичен материал в група не е моя работа. Не е и на законодателя до момента в който някое от лицата "писне".
Е, за писъците иде реч. Но продават и тампони за уши.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот innocent » 01 Ное 2010, 10:33

ОЛЕЛЕ МЪКААА!
Чета и не вярвам на очите си!!! СИСИ и ПОЛИ, дано вие скоро спрете да се занимавате с юридически дела! Дано, защото СЪДИТЕ не по доказателства или факти, а по лично мнение! Знам, допуска се от закона, но пише "вътрешно убеждение формирано на базата на..."! Съвет от мен/страх ме е за вас/, АЗ съм НЕВИНЕН, нормален човек с нормални разбирания, с ПОЛОЖЕНИЕ в обществото, НЕСПРАВЕДЛИВО обвинен. Мен съдът НЕ МЕ обвинява за годините на момичето, та кои сте вие?! Вие уважаеми дами, сте тръгнали по лош път! Нямам представа с какво се занимавате, но АКО наистина разглеждате всеки един казус, като го пречупвате п/з собств. си призма, то.... ще четем за вас във вестниците!!! Ооо ДА! Премиера каза: "Държавата има пари ще плаща", визирайки делата с/у държавата в Страсбург, но мен като български гражданин ме е срам, от това унизително положение, че имаме най- много дела от целия ЕС.
ВИЕ НАИСТИНА ЛИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ДИРЯ ТУК ПРАВНА ПОМОЩ!?!?
Жалки сте уважаеми! Помислете преди да съдите когото и да било!
innocent
Младши потребител

Мнениеот innocent » 01 Ное 2010, 10:48

Към МИРИАМ - КРАЙНО погрешно мнение за мъжете, че и за жените имате! Усещам мноого кофти среда за развите и нещастно детство! Има доктори!

Към НОРМАЛНО и ЗАКОНОСЪОБРАЗНО мислещите хора!
Бях споменал, че ще изчакам да се понастигнем в мисленето, но явно, това е абсурд!
Обобщавам:
Никой, по никакъв начин не може да докаже, че изобщо е правен секс с момичето! Съдът не се и опитва, нормално, защото аз него крия! Защо! Имаме снимки правени с GSM, снимки, на които почти нищо не се вижда/стар модел телефон/, но има нейното лице и тела. Не е ясно кой, как и кога е извадил снимките на хартия, след което телефона е унищожен от съда! След остър протест от защитата, снимките не се приемат като док-во от съда, но са оставени в делото! Само да уточня, за да няма после излишни дебати! СТАВА ВЪПРОС ЗА СЪВСЕМ ОБИКНОВЕНИ СНИМКИ, БЕЗ ДА Е НАЛИЦЕ ПОЛОВ АКТ. Ръце, крака, дупе и др. Обаче, на базата на тези снимки СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА СЕ ИЗГОТВЯ, забележете ПСИХОЛОГИЧНА експертиза, която "доказава" насилие! Защото както казах, СИСИ, ПОЛИ и т.н. насилие НЯМА!!!
МАРЕК, ЧЕТЕТЕ ЛИ?!
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 01 Ное 2010, 10:57

innocent написа: АЗ съм НЕВИНЕН, нормален човек с нормални разбирания, с ПОЛОЖЕНИЕ в обществото, НЕСПРАВЕДЛИВО обвинен.

Не, господине, Вие сте виновен в изнасилване на ненавършила 18 години, в съучастие като съизвършител с още едно лице. Между папагалските си повтаряния за "невинност", сам се издадохте и нахвърляхте доказателствата срещу себе си по делото. Ако прочетете внимателно собствените си мнения, може би ще забележите, макар че не вярвам.
innocent написа: Мен съдът НЕ МЕ обвинява за годините на момичето, та кои сте вие?!

Съдът не обвинява, обвинява прокурорът. Съдът съди. И ще Ви осъди не за годините на момичето, а за изнасилването, което сте извършили.
innocent написа:Премиера каза: "Държавата има пари ще плаща", визирайки делата с/у държавата в Страсбург, но мен като български гражданин ме е срам, от това унизително положение, че имаме най- много дела от целия ЕС.

На Вас държавата няма да плаща, бъдете сигурен.
innocent написа:ВИЕ НАИСТИНА ЛИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ДИРЯ ТУК ПРАВНА ПОМОЩ!?!?

И да я дирите, тук няма да я получите. Правната помощ се предоставя от адвокат срещу заплащане или назначен от съда, ако сте я закъсал в кризата.
innocent написа: Жалки сте уважаеми! Помислете преди да съдите когото и да било!

Друг трябваше да мисли по-рано. Той и сега трябва да се замисли, но явно мисловните способности са на същата висота, както и моралът.
system
Активен потребител

Мнениеот innocent » 01 Ное 2010, 11:10

Към СИСТЕМ - заяждате се открито - започвам и аз!
КЪДЕ има изнасилване, посочи КЪДЕ?! Посочи НАСИЛИЕ, ЗАПЛАХА, ПРИНУДА ако щеш! Сега, ако ще визираме думите на момичето ОК, аз как да се защитя?! Само допусни, че нямам грам вина! А?! Ти лично къде видя, ИЗНАСИЛВАНЕ!?
Разбира се, ако съдът приеме това и отсъди, така ще е! Но искам да ТИ кажа, че каквото и да решат отсега е незаконно!!! ПРИКЛЮЧИХ С ТЕБ!

П.П.
Относно забележката за съда и прокурора ДА, ядосах се и затова така го написах! Все пак прокуратурата има за цел да посочи с пръст и да каже "ТИ"...! Друг е въпросът съдът какво ще реши!
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 01 Ное 2010, 11:27

innocent написа:Към СИСТЕМ - заяждате се открито - започвам и аз!
КЪДЕ има изнасилване, посочи КЪДЕ?! Посочи НАСИЛИЕ, ЗАПЛАХА, ПРИНУДА ако щеш! Сега, ако ще визираме думите на момичето ОК, аз как да се защитя?! Само допусни, че нямам грам вина! А?! Ти лично къде видя, ИЗНАСИЛВАНЕ!?
Разбира се, ако съдът приеме това и отсъди, така ще е! Но искам да ТИ кажа, че каквото и да решат отсега е незаконно!!! ПРИКЛЮЧИХ С ТЕБ!

П.П.
Относно забележката за съда и прокурора ДА, ядосах се и затова така го написах! Все пак прокуратурата има за цел да посочи с пръст и да каже "ТИ"...! Друг е въпросът съдът какво ще реши!

Ах, господинът се ядоса :roll: Побесняхте, когато прочетохте истината. Че и забравихте възпитанието. Освен с писаното в по-горните Ви мнения, издавате се със собственото си поведение. Направете същата сцена и пред съда, горещо Ви препоръчвам, резултатът ще Ви хареса :mrgreen: .
Как да се защитите, си е Ваш проблем. По делото са събрани доказателства (сам ги описахте, макар и половинчато и "на час по лъжичка"), анализирайте ги, опровергайте ги, представете Вашите ...
Тъй като сам заявихте, че "приключвате" с мен, на въпроса Ви къде съм видял изнасилване, сам си отговорете - по-горе Ви препоръчах да четете внимателно собствените си мнения.
Не допускам, че нямате вина - за мен сте виновен. Гарантирам Ви осъдителна присъда, която, бъдете сигурен, няма да е "незаконна".
system
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 01 Ное 2010, 11:54

system- стига му се обяснява на ТОЯ, и да му чешеш още повече ЕГОТО.Нарочно те провокира с постовите си и нападките си. Остави го да си троши главата.
Има една поговорка: "Който сам си го направи, никой друг неможе".
sisi19
Потребител

Мнениеот innocent » 01 Ное 2010, 11:57

Към Sistem - "Храна за размисъл": - Не казвам ,че примера е точен, но абсурдността май е!
Виждат те, прегърнат с мъж и решават, че си гей! Ти не си и го твърдиш, обясняваш 100хил. причини за тази прегръдка, но... гей си! Защо, питаш ти?! Абе гей си сега, защо!? Ама как аз никога, не съм и помислял, не съм такъв човек и т.н. Кой ти слуша, съдят те, че си гей, рушат ти живота, А ТИ СЕ БОРИШ да докажеш, че не си, макар, че не е твоя работа!
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 01 Ное 2010, 12:11

sisi19 написа:system- стига му се обяснява на ТОЯ, и да му чешеш още повече ЕГОТО.Нарочно те провокира с постовите си и нападките си. Остави го да си троши главата.
Има една поговорка: "Който сам си го направи, никой друг неможе".

Сиси, човекът си изпусна нервите, оттук до признанието има една крачка :mrgreen: .
innocent написа:Към Sistem - "Храна за размисъл": - Не казвам ,че примера е точен, но абсурдността май е!
Виждат те, прегърнат с мъж и решават, че си гей! Ти не си и го твърдиш, обясняваш 100хил. причини за тази прегръдка, но... гей си! Защо, питаш ти?! Абе гей си сега, защо!? Ама как аз никога, не съм и помислял, не съм такъв човек и т.н. Кой ти слуша, съдят те, че си гей, рушат ти живота, А ТИ СЕ БОРИШ да докажеш, че не си, макар, че не е твоя работа!

Не могат да Ви осъдят затова, че сте гей, защото хомосексуализмът сам по себе си не е престъпление. Но изнасилването Е.
А, хрумна ми една възможна защитна линия - кажете на съда, че не сте имали полов контакт с момичето, защото сте п.....ст. И за да елиминирате и обвинението за участие в принудата, уточнете, че сте нежна и крехка душа и заплахите на другия подсъдим са уплашили и Вас. Може да допълните, че и Вас ви е ощастливил :mrgreen: . Така или иначе, след евентуална осъдителна присъда това изживяване няма да Ви се размине, така че ... успех :mrgreen: !
system
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 01 Ное 2010, 12:16

:mrgreen: Милият, той.

:roll: - ако не са те разпитвали в съдебна зала, напомни на защита ти( ако не е забелязала, де, че то от далеч си личи) да възрази.
То и "мълчанието на агнетата" ( в твоя случай агнеца :lol: )е вид защита, дет се казва, щото като те чета- потъваш.
дано вие скоро спрете да се занимавате с юридически дела

Ако ми даде Господ дни- е, нЕма да спирам!

АЗ съм НЕВИНЕН, нормален човек с нормални разбирания, с ПОЛОЖЕНИЕ в обществото, НЕСПРАВЕДЛИВО обвинен.

Настигна по описание Владо Кузов( той май не беше семеен), ама на- какви интересни неща се случават и с него. Нали!

Мен съдът НЕ МЕ обвинява за годините на момичето, та кои сте вие?!

Манипулантино, ако не си беше опънал тук мръсното бельо на никой нямаше и да му хрумне. 8) Дали помисли за това!
Вие уважаеми дами, сте тръгнали по лош път! Нямам представа с какво се занимавате

:roll: И по-добре, че нямаш. Няма да ти хареса пътят.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dimist » 01 Ное 2010, 12:38

Поредната тема , която се изроди. Все повече хора пускат теми не за да се дискутира, а защото явно искат да чуят едно "прав си, мой човек". А истината ще се установи с влязла в сила присъда. Късмет на поредния невинен. Забелязал съм , че най голямата драма в такива случаи е дали да оборва обвинението, или да предпочете сигурноста на член 55.... А и тези промени в съкратеното съдебно следствие само увеличиха драмата, вече пътищата са три....
dimist
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право