Към жените тук /особено по-младите/: вие като сте били на по 15-16г. случайно да ви се е случвало да правите секс с 20-25-30 годишни? Такива са времената сега ... какво толкова ... Какво като била на 15г.? Да не е била на 5 ... Задайте си въпрос: Какво прави 15годишна в 3 часа посред нощ пред дискотеката с двама едва познати мъже? Кой е трябвало да носи отговорност за момичето? Момчетата да и искат лична карта ли ... при тези обстоятелства?
Защо дори за миг не допуснете, че може и да е набеден, а бързате да го осъдите?
Представете си следната картинка:
Малко градче, всички се знаят ... майка учителка /на момичето/, познава се с този и онзи /преподава на прокурорската щерка в града /... момче хулиганин /примерно ... не някой с безупречна репутация, но не и някой отявлен престъпник .../, разчува се за сексфиестата ... как трябва да се представи "казусът" пред обществото? - момичето на учителката "К@Р@А", или изнасилено?
Пак казвам, че не искам да вземам страна и пак повтарям, че за мен човекът си е сгафил /от някаква си моя морална гледна точка, а и от правна, доколкото очевидно не му е много читава работата щом е допуснал да попадне в тази ситуация/, но защо така му се нахвърляте без да знаете точно за какво става въпрос? /аз също нямам идея/
sisi19 написа:В момента дори и с най маката информация или обяснение кое , какво , защо , как , вие сте му в помощ за измъкване от наказателна отговорност.
Ако някой дознател, прокурор, съдия, или адвокат /или пък депутат, създавайки дупка в закона, която да се използва/ не си е свършил работата и допусне виновен да се измъкне от отговорност, това да тежи на съответната съвест ... на мен няма да ми тежи, дори и да е виновен, да се измъкне заради написаното от мен тук, щото това няма да е следствие на това, че съм "подсказал" как да се измъкне, а на това, че някой не си е свършил работата - по този начин, ще се види кой и къде е сгрешил, което ще е полезно за системата - ще си оправи грешките. Защото ако има грешка някъде и грешката се повтори с обратен знак - да вкарат някой невинен, тогава?