начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

реклама

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: НЕВИНЕН

Мнениеот Melly » 25 Окт 2010, 12:02

......

Много правилно отбелязахте. Не съм дала мнение по същество, и то съвсем умишлено! До тук с квалификациите, моля! 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Окт 2010, 12:05

Добре, имате си процесуален защитник и ДП не е приключило. Защо ви е тази тема? Проверявате адвокатът си или оповестявате наръчник по въпроса?
Какво изобщо очаквате от колегите пеналисти тук?

Твърдите, че не дирите правна помощ, а искате съвет за в бъдеще. Какво точно очаквате в тази насока, при положение претенциите ви за интелигентност и образованост? :roll:
Явно само аз съзирам нелепостта на темата ви. А и питането в нея.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот innocent » 25 Окт 2010, 12:25

Ех тези мои претенции... Ок де, да приемем, че съм тъп като пън! Какво очаквам няма да го напиша, защото така ще предопределя дебатите. Ще ми се все пак да "поразгърна" още от делото и ако тук четат - адвокати, прокурори и съдии, да вляза в спор, а какво ще спечеля аз едва ли има значение...
innocent
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Окт 2010, 17:18

innocent написа:Самото лице също казва, че не е насилено, но било изплашено и се отдало доброволно ...

Ако се окаже, че това е така - това пак си е изнасилване ;) "Принудата" не е задължително да е физическа такава ...
/сега погледнах НК, не съм пеналист - работата била "дебела", съставът е квалифициран ... "две или повече лица" - сериозна работа.../
inspectora
Активен потребител

Мнениеот innocent » 26 Окт 2010, 09:19

:roll:
Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:12, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 26 Окт 2010, 14:56

Здравейте, уважаеми колеги, добър ден и на питащия innocent. Честно казано, не ми се влизаше точно в тази тема, но позата тип "девственик" на питащия (не се обиждайте, innocent), ведна с острата (не без основание) реакция на колегите ме провокира.
innocent, от първото си мнение непрекъснато повтаряте, че в ситуацията, създадена от Вас с приятеля Ви, не е имало насилие и не е имало принуда по отношение на момичето. Явно за Вас принуда означава само скъсани гащи, шамари и натискане на дивана. Колегите Ви подсказаха, а Инспекторът направо Ви каза, че принудата не е задължително да е физическа такава. Тя може да се изрази както в отправяне на словесни заплахи от страна на дееца, така и в такова поведение и отношение, което по своето съдържание е било от такова естество, че да предизвика у пострадалата страх, достатъчен да я мотивира да се съгласи на полов акт и/или блудствени действия. В случая сте били двама възрастни здрави мъже и едно 15-годишно момиче. Извинете, но двама подпийнали възрастни и физически здрави мъже с обострено от алкохола либидо биха предизвикали, ако не страх, то сериозни опасения и у физически силна жена, а какво остава за едно дете. Така че, моля Ви, не излизайте с номера, че тийнейджърката (уф как сложно се пише това) сама Ви е виснала на врата и ... така нататък, а после като станало 3 часа сутринта рекла "Олеле кво стана, тати ще ме пребие" и напълно доброволният секс станал на изнасилване.
Това което трябва да се направи по този случай (не знам дали ще е във Ваша полза, но ще е в полза на истината, доколкото и ако се интересувате от нея), е първо, подробен разпит на хората, с които е била пострадалата непосредствено преди да се види с Вас, които разпити да установят състоянието и поведението й. Второ, подробен разпит на хората, с които се е срещнала пострадалата непосредствено след организираната от вас секс фиеста, с оглед установяване състоянието й тогава. И трето, комплексна съдебно психиатрична и съдебно-психологична експертиза.
А на Вас препоръчвам спешна специализирана помощ. Престъпление или не, стореното от вас е срамно и отвратително. Вземете мерки, защото дори и този път да Ви се размине, катастрофата в личния Ви живот е само въпрос на време.
system
Активен потребител

Мнениеот innocent » 26 Окт 2010, 15:20

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:13, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 26 Окт 2010, 16:17

innocent написа:първо, благодаря за оказаното внимание, чест е за Вас, че разговаряте, макар и виртуално с "един гнусен изнасилвач"....

Никой не Ви е нарекъл така. Ако в собствените си очи се виждате такъв, това е Ваш проблем ... а може би и Вашето просветление - не знам, не Ви познавам.
innocent написа:- Ако действително Ви е интересен казуса/защото повярвайте казус е/, бихте ли прегледали всичко, което Аз съм написал като ФАКТИ досега, още поне веднъж!

Казусът не ми е интересен и не вярвам да стане нито на мен, нито на някого от преждеотговорилите Ви. Въпреки това разгледах основно мненията Ви. Знаете ли, струва ми се, че не само не чувствате вина, но едва ли не изпитвате обида от това как някой си позволява да Ви прави проблем за този съвместен с "авера" (цитирам miriam) безпримерен мъжки подвиг. Моля Ви, прочетете още веднъж мненията тук - в тях се съдържат повече съвети, отколкото упреци, а иронията не е зложелателна. И вместо да използвате за тоалетна хартия порядките в древния Рим, вслушайте се в тези съвети и разберете, че престъпление или не, стореното от Вас просто е нередно, неправилно и морално укоримо. Ако това проумеете, ще извървите половината път към избавлението си. А дали другата половина от пътя Ви ще мине през клиниката или през затвора, не зависи от нас.
system
Активен потребител

Мнениеот innocent » 26 Окт 2010, 16:43

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:16, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 26 Окт 2010, 17:05

innocent написа: Към - System - ще си позволя съвсеем малко ирония и сарказъм: това което прочетох е постничко, като съдебната ни система!

Хайде, още един, на когото съдебната система му виновна. Я да видим какво пише нататък :roll: ...
innocent написа: Прав сте не чувствам вина, никаква! Защо ли?! Защото не съм извършил НИЩО нередно.

О не, как така нередно ? Напълно в реда на нещата - двама мъже, доказващи мъжки способности върху непълнолетна, уж доброволно. Истински мъжки подвиг :mrgreen: .
innocent написа:Изобщо не ми хрумва, че той излиза с 15 годишно момиче!!! Тя казава, че "ще дойде по- късно към 12.00ч.", защото имала работа. Ние с него излизаме, в заведението сме били около час и нещо и към 12.30ч. той и звъни, да видим защо не идва, на което тя казва - след малко! И така 3 или 4 пъти той и звъни, през 30-40 мин. след което си тръгваме към 02-30/40мин. Малко преди да се качим в таксито ТЯ звъни и казва, че е пред дискотеката и ни чака - 03.00ч. Връщаме се, взимаме я и отиваме на бар, защото не ни се връщаше в дискотеката повече. АЗ Я ВИЖДАМ ТОГАВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ и изобщо, ама изобщо не изглежда на "дете", "момиченце" или каквото там я определят! Жена в пълния смисъл на думата!

А не Ви ли хрумна случайно да зададете въпрос на колко години е тази "жена в пълния смисъл" ? И втори въпрос: "Желаете ли да правим секс ? " След това третия въпрос: "А желаете ли да го направим тримата и еди как си и еди как си?". Защото без тези въпроси и положителни отговори на тях, разтръбената от вас "доброволност" става "доброзорност". И изобщо, странно словоохотлив сте за срещата и странно пестелив за развитието на нещата после. Половината истина е също толкова голяма лъжа, колкото и пълната лъжа. Впрочем, доколкото разбрах, Вие сте подсъдим, на съда не сте задължен да казвате истината. На нас също не сте. Надявам се, че поне адвоката си не лъжете - така колегата ще има по-голям шанс да измисли спасение за праведната ви душица.
system
Активен потребител

Мнениеот miriam » 26 Окт 2010, 18:50

:mrgreen: :mrgreen: ....innocent

ех ех , гърчене и йезуитщина :lol:
сега вече съм сигурна , наистина ще ви осъдят , защото сте дебело празно канче , със и без извинение ! Няма да помогне дори адвокатът ви да извади документи как сте видели като дребен мушморок баба си по гащи в детството и от там, с тежка психосексуална травма в душата сте развили по схемата ефектът на ластъка апетит към момиченцата , че и там сте си останали :roll:

Драги innocent, добре пуснахте темата . Понякога човеците наистина изпадат в нелепи ситуации. Добре е повече глави и опит тук да мислят и анализират едни варианти на защита обвинение и т.н.Не че някой ви е длъжен, правим го по рефлекс или от любов към спортния казус . Само че какво ви ползва това всичкото , след като вие не извличате ценното от отговорите , а като едно разинатено магаре току върти суче -аз съм невинен :?:
Еми невинен си , ама само в твоите си представи. Ще дойде ден , ще го чуеш.

Мисли за последния абзац дето ти казах . Там е тайната на твоето хипотетично оцеляване. Да не барнеш моето дете /па макар и доброволно / , че тогава ще ревеш за съд и прокуратура , много ще ревеш . Нито ще те намерят да изокаш писмено , нито ще ме хванат-това си го запиши ...
:lol:

ей за това мисли , иначе аз в твоя катарзис не вярвам...по зле ще ставаш , не се лекува , не се узрява , не се надмогва -пътечката е само надолу по спиралката...под 15, под 14 , а най сигурно под 10 , под 8 , че по лесно се плашат, полесно е да ги смачкаш с помощта на авера/аверите , и по малко пускат жалби....нали така , отворко?

искаш ли да ти развия защитната теза от твоята глава как изглежда , как са се разкурвяли и си го търсят малките? знаеш ли тая песен колко са я пели из залите? ти защо смяташ че сефте от твошите уста съдебния състав ще чуе , че на 15 една циганка вечее стара мома? или че съвременните тинейджърки са само коси и цици именно за да предизвикат твоето либидо ? защо си мислиш, че съдебния състав сефте ще чуе , как ти имаш коституционното едва ли не право да пишеш върху все още бели , или леко сиви и поомачкани , но все пак пресни листчета ?Че някой ги гледа по 15 години само за да имаш ти за ранна закуска?
miriam
Потребител

Мнениеот innocent » 27 Окт 2010, 10:08

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:18, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 27 Окт 2010, 10:36

innocent написа: На другия и по- другия ден се чуваха с моя приятел, докато на ТРЕТИЯ ден ни арестуваха, ЗАЩОТО тя се оплакала, че била отвлечена с пистолет от тях към 19.00ч., бита и накарана насила да пие и т.н. След разпит пред съдия /след близо година дела/, тя казва, че е излъгала за това, за да и повярват и всичко е било доброволно с изкл. на секса, за да "направи напук на приятеля" си!

Щом според променените показания на момичето "всичко е било доброволно с изключение на секса", следователно сексът не е бил "доброволен". Или Вие смятате, че след като доброволно се е съгласила да дойде у Вас, после е напълно в реда на нещата малко грубичко "предразполагане" към съществената част.
С всички уговорки, че не познавам делото - май на изнасилване отива работата, но съдът ще реши.
innocent написа: Нали на ВСИЧКИ е ясно, че не ме интересува, дали ми се вярва, това е истината и единственото което искам да видя с какви "ПРАВНИ" аргументи ще ме вкарат в затвора.

Ще ги прочетете в мотивите на присъдата. Така, както го описвате, се заформя квалификация по чл. 152 ал. 2 т. 1 (изнасилване на ненавършила 18 години) и ал. 3 т. 2 (изнасилване от две или повече лица). Наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години. Както се казва, на печелившите честито ! Във Вашия случай - с всички екстри на "вътрешна присъда" от бъдещите Ви колеги в заведението, някои от които със сигурност са оставили дъщери навън.
Друго не ми хрумва, освен да Ви пожелая приятно прекарване.
system
Активен потребител

Мнениеот innocent » 27 Окт 2010, 11:10

Към - System- Уважемий, трябва да призная, че с Вас все още е удоволствие да се дебатира, макар и не в желаната от мен насока. Напълно съзнателно разкривам тези подробности и рискувам да прочета, гадни неща по мой адрес, но май точно с това ще трябва и да се боря занапред!
Така, да видим - бива си Ви признавам, не съм се изразил точно, това "с изкл. на секса" не го уточних и наистина се създава грешно впечатление, та дори и в съда това го няма! :)
Отново повтарям НЕ лъжа, но по- добре е да не ми се вярва, така поне става вс. реално!
Дотук аз все още разказвам как са се случили нещата наистина/това е и което съм казвал в съда/! Не съм написал защо все пак ме съдят!!! НАИСТИНА вс. е доброволно, момичето въобще не е насилвано да прави каквото и да било, НАПРОТИВ, водещата е тя. Хайде малко да поизчистим темата - къде има насилие?! НИКЪДЕ! Ако ме съдеха за секс с малолетна вс. щеше да е различно. Изнасилване?! Насилие?! Никъде го няма това, ако говорим за вкъщи и там няма, "пострадалата" САМА си казва, че се е отдала доброволно! Добре де насилието не е само бой, ама и заплаха няма, тя казва, че има и...?! Някой забелязва ли, че всичко е само ТЯ КАЗВА! Извинете, да вляза в затвора, по абсурдно за моята същност обвинение, защото ТЯ казва?!?!
ФАКТИТЕ:
Тя отрича да сме ходили където и да било, а директно вкъщи! И то веднага "след като техните заспали", т.е. някъде към 01-30ч. Пред дискотеката насила качена в такси и така....И това с/у нашите обяснения!
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 27 Окт 2010, 11:27

innocent написа: Дотук аз все още разказвам как са се случили нещата наистина/това е и което съм казвал в съда/! Не съм написал защо все пак ме съдят!!! НАИСТИНА вс. е доброволно, момичето въобще не е насилвано да прави каквото и да било, НАПРОТИВ, водещата е тя. Хайде малко да поизчистим темата - къде има насилие?! НИКЪДЕ! Ако ме съдеха за секс с малолетна вс. щеше да е различно. Изнасилване?! Насилие?! Никъде го няма това, ако говорим за вкъщи и там няма, "пострадалата" САМА си казва, че се е отдала доброволно! Добре де насилието не е само бой, ама и заплаха няма, тя казва, че има и...?! Някой забелязва ли, че всичко е само ТЯ КАЗВА! Извинете, да вляза в затвора, по абсурдно за моята същност обвинение, защото ТЯ казва?!?!

О да !!! :mrgreen: Има напълно реална възможност да влезете в затвора само защото ТЯ е казала, че сте я заплашили, за да прави секс. Преди около година нашият съд осъди за изнасилване двама такива праведници по на 7 години затвор по показания на пострадалата. Е, имаше и "съпътстващи" доказателства, но в основата бяха нейните показания. Апелативният съд потвърди присъдата, въпреки че пред този съд пострадалата се отрече от показанията си. Върховният касационен съд също потвърди присъдата. Противно на Вашите очаквания, фактът, че тя е сама с показанията си, че заплаха има, а Вие сте двама с обясненията си, че заплаха няма, съвсем не облекчава защитата Ви. Без да бъдат априори елиминирани като доказателство, обясненията Ви са и средство за Вашата защита (и както виждам, върло се защитавате), така че съмненията в достоверността на Вашите обяснения са сериозни. Малко по-горе Ви писахме, че естествено, показанията на пострадалата подлежат на проверка и преценка - след съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза, след разпити на други лица относно обстоятелства, предхождали или последвали сексуалната Ви фиеста. Но като чета как представяте фактите и собственото си становище, твърде голяма е вероятността за осъдителна присъда - дори само на показанията на пострадалата.
Нещо да поясня: ако пострадалата е на 15 години, тя не е малолетна, а непълнолетна (малолетни са ненавършилите 14 години). Което отново никак не Ви облекчава, тъй като според това, което разказвате, обвинението е (и присъдата ще е) за изнасилване на ненавършила 18 години.
Така че, ето и моята присъда по Вашия случай: ВИНОВЕН! Наказание - лишаване от свобода за срок от 5 години. От мен да мине, заради характеристиката, която сам си направихте - неосъждан, женен, с престижна работа и т. н.
С което моето участие в тази тема приключва.
system
Активен потребител

Мнениеот innocent » 27 Окт 2010, 11:54

"О да !!! Има напълно реална възможност да влезете в затвора само защото ТЯ е казала, че сте я заплашили, за да прави секс." :shock:

Тежко и горко на всеки в тази държава, щом може да бъде осъден само срещу "казване"! Помислете Уважаемий, ако някой "доброжелател", реши просто да "каже" срещу Вас, член на семейството Ви или просто с/у близък приятел?! Когато видите как честно и почтено градения Ви живот, рухва или нечие бъдеще изчезва, заради "казване"...?! Аз чистосърдечно НЕ го пожелавам на никой, НО помислете, ако, тогава....Не ми отговаряйте, не е нужно!

Благодаря, за дебата, безкрайно ми бе полезен!
innocent
Младши потребител

Мнениеот system » 27 Окт 2010, 14:11

Нямах намерение да отговарям, но това вече ... Ще гледам все пак да не го превръщам в "размисли и страсти", моля колегите да ме извинят ако мина границата. Но и безочието си има граница.
innocent написа:Тежко и горко на всеки в тази държава, щом може да бъде осъден само срещу "казване"! Помислете Уважаемий, ако някой "доброжелател", реши просто да "каже" срещу Вас, член на семейството Ви или просто с/у близък приятел?! Когато видите как честно и почтено градения Ви живот, рухва или нечие бъдеще изчезва, заради "казване"...?! Аз чистосърдечно НЕ го пожелавам на никой, НО помислете, ако, тогава....

Двама "честни", "почтени", яко пийнали и сексуално надъхани граждани решили да се позабавляват с непълнолетна в 3 часа сутринта, без дори да я питат иска ли, не иска ли ... Къде ще върви хлапето, мама и тате вкъщи, вие сте двама, ха е шавнала, ха е отнесла боя ... И след това същите тези двама ще се хилят нагло пред съда, ще наричат момичето с разнообразни епитети, ще ръсят простотии, че едва ли не тя си го е просела. Тя е сама, нищо не може да докаже, никой не е видял, никой не е чул.
Удобно, нали :| ? Хубаво би било, ако в очите на всички картинката изглежда така.
Да ама не. Може да не ви харесва, но съдът затова е съд, за да погледне под лъжливата Ви почтеност и да изкара навън цялата Ви мръсотия. Честен и почтен живот, господине, не се гради и добро име не се пази със силови креватни гимнастики върху деца. Не се ли замислихте за собствената жена като вариант за сексуални изживявания ? И Вие ще ми говорите за почтеност ... Боже опази !
system
Активен потребител

Мнениеот Melly » 27 Окт 2010, 14:25

Да ама не. Може да не ви харесва, но съдът затова е съд, за да погледне под лъжливата Ви почтеност и да изкара навън цялата Ви мръсотия.

Дълбок поклон, System!

Почтените и честните хора като автора на темата, освен присъда ВИНОВЕН, дадена от безпристрастен съд, ще трябва да понесат и още една присъда ВИНОВЕН, дадена от съкилийниците. Доколкото зная, тази присъда също тежи, и то повече.
Бог да пази децата ни от такива... :?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Хич не си прави усилията, innocent, да ни обясняваш повече. Въпрос на време да чуеш присъдата си в зала.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот innocent » 27 Окт 2010, 14:41

Въх.....
Мога спокойно да поема дъх! В един момент помислих, че Вие сериозно сте помислили над написаното и ми давате присъда, вследствие на това! Вие просто се правите на интересен и пишете, това което "звучи" добре...Нормално,за това е форума, не само не Ви се сърдя, а както казах, дори съм благодарен. Все пак не минавайте добрия тон, не че нещо.., но някак си не е възпитано!
Отново ФАКТИ: /надявам се знаете какво е факт/
- :))) Никой не е бил "яко пийнал"! За нас или поне за мен момичето беше поне на 18! Това е, което самата тя каза! В 3 сутринта дойде ТЯ, друг е въпроса откъде и как, аз и досега нямам представа! Не само, че искаше и ГО показа сексуалното желание, в чисто ФИЗИОЛОГИЧЕН аспект ясно си пролича КОЛКО беше доволна! Аз човек през живота си не съм удрял, а пък да заплашвам жена е смешно! Не съм се хилил ама изобщо пред съда, защото хич не ми е смешно, за разлика от "пострадалата" и майка и....!
Отново с голямо СЪЖАЛЕНИЕ констатирам, че никъде тук не говорим, за факти, доказателства, закони, че дори и конституция! И да, господине ТЯ не се съпротивляваше, изобщо - просто ЗАЩОТО го ИСКАШЕ повече и от нас струва ми се!!!
innocent
Младши потребител

Мнениеот innocent » 27 Окт 2010, 14:49

Може и да сте права Госпожо, но.....
все още ще запазя добрия тон, просто защото не сте запозната с фактологията по делото, ама така като Ви гледам, дано да не сте съдия, защото ако така съдите, мноого скоро ще влезете в една ДОСТА неприятна статистика...
innocent
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право