начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос

Мнениеот koko_br_1977 » 22 Окт 2010, 18:05

Здравейте,
По професия съм Геодезист (и изтърпявам присъда от общ характер-престъпление по чл.343б, ал.1. от НК, управляване на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, и направих сделка с прокурора с цел смекчаване на присъдата на пробация-6 месеца и отнемане на книжката 6 месеца) и имам следните въпроси на които бих много благодарен да ми се отговори а те са :

1. Разбрах че в свидетелството за съдимост 3 години след пробацията ще бъде изписвано че съм бил осъждан така ли е?
2. В момента нямам лиценз да упражнявам самостоятелно моята професия но след една година ще набера необходимия стаж за кандидатстване и придобиване на лиценз възможно ли е това при положение че съм бил осъждан. Вижте текста ОТ ЗКИР:
Чл. 17. (В сила от 25.04.2000 г.) (1) (Предишен текст на чл. 17 - ДВ, бр. 36 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) Правоспособно лице по геодезия, по картография или по кадастър може да бъде:
1. (доп. - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) физическо лице, което е български гражданин, има завършено висше образование по геодезия с образователно-квалификационна степен магистър-инженер, има най-малко двегодишен стаж в областта на кадастъра, съответно в областта на геодезията или картографията и не е осъждано за умишлени престъпления от общ характер на лишаване от свобода, освен ако е реабилитирано
3. При кандидатстване на работа като държавен служител моето осъждане пречка ли ще за постъпване на държавна работа.
4. При кандидатстване за вещо лице към съда ще имам ли пречка за назначаване.
koko_br_1977
Нов потребител

Re: Въпрос

Мнениеот Pause » 22 Окт 2010, 20:45

Значи, като изчакате да минат три години от изтичане на пробацията т.е. наложеното с присъда наказание ще сте реабилитиран по право което ще рече че няма да пише че сте бил осъждан.Но ако в друг закон пише например независимо то последвалата реабилитация лицето няма право еди си какво.Тогава по обективни причинине неможете да заемете длъжността.Иначе след ,като сте бил реабилитиран се смята че сте влезли в релси.Алкохол и автомобил не е добра комбинация.Успех :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Въпрос

Мнениеот koko_br_1977 » 26 Окт 2010, 12:41

а сега необходимо ли е да ходя на проверовъчен и психо
koko_br_1977
Нов потребител

Назад към Наказателно право