начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

реклама

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

реклама

Мнениеот innocent » 22 Окт 2010, 12:10

:roll:
Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:23, променена общо 2 пъти
innocent
Младши потребител

Re: НЕВИНЕН

Мнениеот inspectora » 22 Окт 2010, 15:45

Ще си позволя да перефразирам част от казаното от Вас:
Високо образован, интелигентен, женен, с престижна работа, правих тройка с един приятел и 15-годишна /предполагам момичето е излизало 1 седмица с приятеля Ви, защото, ако е била с Вас - още по-укорително изглежда/ ...
Дали е налице изнасилване, или "доброволно отдаване под въздействие на уплаха", органите ще кажат ...
В случая от мен имате ПРИСЪДА: ВИНОВЕН от морална гл.т. - морален престъпник сте ... /дали и "де юре" сте престъпник не знам и не бих Ви осъдил без да знам всички факти .../
inspectora
Активен потребител

Мнениеот innocent » 22 Окт 2010, 16:11

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:00, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Re: ВИНОВЕН

Мнениеот Гост. » 22 Окт 2010, 17:37

:roll: Двама пълнолетни, сексуален акт (анално и вагинално проникване), непълнолетна, ДП, адвокат и се правите на тарикат, като щедро обещавате на час по лъжичка от фактологията? С надеждата да заинтригувате някого. :roll:
Опрощение ли дирите тук?

inspectora написа:...В случая от мен имате ПРИСЪДА: ВИНОВЕН от морална гл.т. - морален престъпник сте ... /дали и "де юре" сте престъпник не знам и не бих Ви осъдил без да знам всички факти .../

От правна страна- ССС и ще слезете под минимума. Уви! 8)
Някъде трябва да действа правилото " зъб за зъб, око за око" ама благ е законодателят.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 22 Окт 2010, 17:50

Поли, не бързай да осъждаш човека /от правна гл.т./ - предполагам знаеш какви са днешните тинейджъри/ки ... Виждал съм такива случаи - дискотека, иху-аху ... секс ... после - изнасилиха ме /щото примерно не са ме потърсили и е било само за 1 вечер и трябва да си отмъстя ... или щото мама и тати нещо са подразбрали и съответно, ако не кажа, че съм изнасилена, ще ме изгонят от къщи, че съм боклук ... или поради хиляди други причини ;) /

П.П.: не казвам и че е невинен - има си органи, които разполагат с материалите по делото ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Окт 2010, 18:13

Наясно сме, че акт е имало. Морално укоримо ли е? Категорично, по моите критерии, при това без да се връщам толкоз назад във времето.
Приличала на 20г., било по нейно собствено желание, липса на знание и прочие... са относими към правната страна на делото. Последната ще бъде предмет на процесуални еквилибристики.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 22 Окт 2010, 18:20

Е актът си е акт :) ... какво лошо има, па било и 3-ка, па било и с 15 годишна /ако беше само това ;) .../ - но вече, женен, имащ се за образован и интелигентен, предполагам на поне 2-пъти повече години от момичето ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 22 Окт 2010, 23:33

poli_g написа:Наясно сме, че акт е имало. Морално укоримо ли е? Категорично, по моите критерии, при това без да се връщам толкоз назад във времето.
Приличала на 20г., било по нейно собствено желание, липса на знание и прочие... са относими към правната страна на делото. Последната ще бъде предмет на процесуални еквилибристики.

Ам'чи тъй де, как да е знаел човекът, че момичето е пълнолетна? Да не би
пред дискотеките/клубовете да продават тестове за проверка пълнолетност?
Аз самият имам проблеми с определяне на възрастта на човешки индивиди :(

И тъй като лицето пита за съвети - как да постъпва в бъдеще , казвам:
"
Уважаеми прелюбодейци (и кандидат- такива), от мен ви съвет - преди
да пристъпите към консумация на запознанството си, задайте на момичето
3-4 въпроса от матурата. Почне ли мацката да мънка - беж краченца :lol:
"

Иначе - сериозно... г-не, няма да сте първият, нито последният, осъден по
показанията на 1-2ма лъжесвидетели или просто по показанията на "пострадалата". Казват хората - имала глава да пати. Дали и Вашият случай е такъв - не знам. Преди бях голям фен на полиграфа, докато наскоро не видях
как лесно се "заобикаля".
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Окт 2010, 01:37

:roll: Каквото и да се говори често правото се разминава със справедливостта.
В този конкретен случай ще стане точно така ( даде заявка още в първия си пост). Дано да греша.
Забележи как умело очерта предмета на дискусията( макар да не тръгна в желаната посока)- положителни характеристични данни, чисто съдебно минало, спонтанност, съгласие и умело се вмъква заключението на ВЛ, което определено го ползва....
Цялото дело ще се сведе до психологично-психиатричната експертиза на пострадалото лице, което, забележи, дава "противоречиви показания"... и поведението му в съдебна зала ( косвено).
Да, дава нЕ`кви индикации за нарушаване на проц. норми, но подминавам.
Явно форумът е станал място за аудиенция на нечиста съвест.

От друга страна- и 5000 да стане глобата за родител, оставил непълнолетното да се лута по нощите- все тази. Децата "растат" по улиците и са ненужно бреме. 8)

Не, че е важно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fani_i » 23 Окт 2010, 06:51

От правна страна: Въпросът в общи линии ще се сведе до доказване/оборване на принудата, доколкото пострадалата е навършила 14-годишна възраст. Оттам нататък дали е изглеждала на 18, пък е само на 15 е без правно значение, тъй като законодателят е преценил, че границата е 14 години, след която само принудата прави съвкуплението съставомерно, доколкото престъплението е двуактно, а не съставно.

От фактическа страна: Нямам преки наблюдения над днешните дами в тази възраст, защото действително първо не мога да определя на каква възраст са :D.
Имам обаче такива отпреди 7-8 години, когато собственият ми син беше на 15 год. и домът ни беше отворен по всяко време за всичките му приятели и приятелки (не интимни), а мен ме ползваха за изповедник. В такъв един момент на откровение едно от момичетата (на 14 год.) сподели с притеснение, че все още е девствено и му се подигравали всички в класа :shock: От мен се очакваше отговор дали това действително е толкова притеснително и дали нещо му има :shock:
Естествено, го успокоих, че не само всичко му е наред, ами и тези, които му се подиграват на 18-20 г вече ще се чувстват емоционално износени като стара гъба за миене на съдове, но не в това е акцентът, а в самите му въпроси. Сега не знам как е, но не ми се вярва да е по-различно. А аз продължавам да се чувствам шокирана и не мисля, че е от собствената ми възраст (поне не само) :shock:
fani_i
Потребител

Мнениеот miriam » 23 Окт 2010, 22:07

Всъщност вие хитрувате , драги
Дори и в момента като поднасяте инфото , че и тогава сте тарикатяли ;
Делото може да завърши наистина всякак -и виновен и невинен и полувиновен , обаче си има едни житейски хипотези , в които дори съдебните състави съдят в полово разделение ; даже интернет потребителите тука като ви четат и рипкат ,а вие сте хитрец и това сигурно не може да не ви прави впечатление.

Вероятно ще ви осъдят , слава богу.
Обичайно мъжете се пъчите че имате капацитет за пет жени , обаче в случая справедливо двамата с авера /не особено умен също като вас/ , та двамата с авера справедливо сте поделили 15 годишно момиче.
Такъв ви е капацитетът .
Знам как изглеждат днес 15 годишните момичета , ама знам и колко умствен багаж и зрялост има под фондьотена и тежките прически и грим. Възрастта винаги личи, по много неща. Вас обаче ще ви осъдят заради масовката в кревата , защото там ще удари повереникът на ищцата-водейки си подкрепление /аверчето/ вие сте притеснили и ментално мотивирали момичето да не се съпротивлява.
То е възприело че няма да може да ви се противопостави и това е сломило предварително съпротивата .Но дори да не е така , самата ви нагласа и апетит в случая следва да бъдат пернати през ....айде , през пръстите да е .
Контролирайте патката , драги. Проблемите са в кърпа вързани и при двата изхода на делото . Вие сте прецакан.
Адетите да похапвате нерегламентирано и в масовка агнешко ще ви скроят шапката .
За мен вие сте чист педофил /поне потенциален като нагласа/

р.р.Ами за друго мислили ли сте си , че и други имат дъщери, и че някой път даже и жалба не подават ?ей така кат си правиш тройка с авера ,или мачкаш шлифер пред някоя гимназия тайно от благоверната и хоп- късата клечка ....
miriam
Потребител

Мнениеот teogeo » 23 Окт 2010, 23:49

Че човекът си има немалка доза вина - има си.

Ама ще ви кажа едно... за да има пожар не трябва само огън, а трябва и гориво.
Я си сложете ръка на сърцето и отречете, че сегашното дамско тийнейджърско поколение не се е раз*у*волявило на максимум? От луната ли падате? Я ги вижте как само седят момиченцета и се ослушват кой чичко и батко е паралия и е склонен да кръшне, за да го прихванат и да го цицкат...
Я идете там по разните му елмази, гепита, фейсбуци и т.н. и ги вижте невинните душици ангелски. На по 13-14 години се разголили и заели пози, все едно са професиални актриси от Hustler и Vivid. Да не говорим, че имат такъв сексуален опит и репертоар, че ще скрият една 35 годишна жена в малкия си джоб. От какво е придобит този опит? От учебниците по биология и физика ли?
Какво дири 15 годишна в 3 през нощта с двама такива мераклии? Все едно не знае, че ще се "съвокупляват"... Да е писнала, да е викнала - щели са да я оставят. Не дай си Боже тук да пуснат снимката на "потърпевшата", друга песен ще запеете. Приберете си камъните по джобовете, че и вие не сте по-малко грешни. И вие деца гледате, ама едва ли отделяте достатъчно внимание и възпитание.
Има ли търсене - има и предлагане. Рядко се въртят чичковци в шлифери около гимназиите. Обратното е, повярвайте ми!
Виновен е човекът, но предимно морално. За съсипаното си семейство и излъганото доверие на жена му в него. Да му е за урок, да не се занимава с малки курвички, че курвенските им номерца са кофти.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 24 Окт 2010, 13:00

На лекции беше по адм. право.спомням си,че много се смяхме..
Изнасилената-ами той ме изнасили г-н съдия..
-И как стана?
-Ами,ей така,изнасили ме.
-После?
-после ми даде 20 долара и още няколко пъти ме изнасили..
Домоуправителя бил свидетел,по нейното м.живеене.
-И как стоят нещата?
-Ами г-н съдия,тя е толкова долна,толкова е неморална..в дома и влизат какви ли не..,аз съм виждал в дома и да влизат войници,виетнамци,студенти... и други такива безделници.. :lol: :lol:

Иначе кофти ситуация,има съд-ще отсъди кой крив,кой прав,ако се стигне до там.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 24 Окт 2010, 18:23

Хайде още един виц, за да разведрим атмосферата:

Мота се нощно време един студент из града и попада на полицейски патрул.
Ченгето започва да пита:
- Такаам… Не работим значи.
- Ами да.
- Моткаме се насам-натам, правим се на интересни.
- Еми, да. Общо взето.
- И държавни пари харчим…
- Ъхъм.
- Та студенти сме казваш…
- А, не. Аз съм студент. Вие сте полицай, така като ви гледам.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 24 Окт 2010, 19:28

Това,което написах,е истински случай,не е виц.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот innocent » 25 Окт 2010, 09:51

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:03, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Окт 2010, 11:08

:mrgreen: Виновен! Това казвам аз. За образован, интелигентен човек, схващате бавно.
Работа на адвокатът ви е да ви отърве жалката кожа. Не пречи да се "борите" :mrgreen: , каквото и да влагате в този термин. Не може да събудите съжалението ми, макар да се опитвате да свирите на тънки струни.

п.п. Онова блудство за какво беше? :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот innocent » 25 Окт 2010, 11:26

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:08, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Мнениеот Melly » 25 Окт 2010, 11:41

innocent написа:Към ПОЛИ_Г - Госпожо/це Поли, опрделено не целя Вашето или на когото и да било съжаление! Целта която съм си поставил тук, може би по- късно ще стане ясна. М/у временно ако някой успее да извлече опит или извади поуки от това, ще е своеобразен успех, като цяло. Защото това което ми се случва, ама съвсем честно не го пожелавам на никой!
Колкото до Вас, опази Вие да се занимавате с юридически дела!!! Дадохте правна квалификация "виновен", на основание на кое....?!

А с какви дела да се занимава един адвокат, моля? 8)
И то добър! Който умее да чете мужду редовете, а? И т.н. и т.н......

Спирам до тук, защото ако продължа ще стане много тегаво на похотливата Ви дшичка. :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот innocent » 25 Окт 2010, 11:53

Последна промяна innocent на 04 Ное 2010, 10:09, променена общо 1 път
innocent
Младши потребител

Следваща