начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

правна помощ (давност и др.)

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

правна помощ (давност и др.)

Мнениеот krasos » 05 Сеп 2010, 10:03

Ето моят казус. През 2004 г. бях задържан в Аржентина и обвинен за трафик на наркотици. След 18 дни бях освободен с официален документ от тамошният съд че съм невинен поради липса на доказателства.През 2006 година(няколко дни преди да изтече давноста) някакъв съдия от Аржентина ме обявява за издирване чрез интерпол. От тогава до сега съм задържан десетина пъти( не се укривам) по тази телеграма но ме пускат поради това че ВКП е изразила становище че няма договорни отношения с Аржентина и отказват да ме екстрадират.Нови доказателства по делото няма. Въпросът ми е до кога ще продължава това преследване и как стой въпросът с екстрадицията. Съветват ме да заведа дело в Страсбург и да съдя нашата държава за полицейски тормоз, не съм склонен да го правя.
Последна промяна krasos на 05 Сеп 2010, 14:40, променена общо 2 пъти
krasos
Младши потребител

Re: правна помощ (давност и др.)

Мнениеот street » 05 Сеп 2010, 10:24

Гадно или не , съвета мие да го направиш...
Е ако не искаш до края на живота ти да те задържат..
щом наще си те задържат перманентно, какво още чакаш незнам....
Аз ако съм бих завел... още повече че щом няма доказателсва ... аз незнам причината защо ще те задържат
съвета ми е заведи си делото....
Но и срещу Аржентина - все пак заради тях те задържат и тормозят по тоя начин , те са те пускали за издирване и имаш късмет ,че няма международно споразумение.....

някой ако може да даде друг акъл, но аз така би направил....
Аватар
street
Потребител

Мнениеот krasos » 05 Сеп 2010, 13:47

задържат ме защото все още в бюлетините седи една телеграма за арест и екстрадиция, която е променена в установяване на адрес , защото по закона за екстрадиция няма договор между Аржентина и България. До кога ще стой това не знам. Колкото до съденето на Аржентина просто незнам къде и как да стане защото те са държава която не признава почти никой и нищо. Не знам защо съм обявен за издирване при положение че няма абсолютно никакви нови доказателства по делото.
krasos
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 09 Сеп 2010, 10:37

krasos написа:Ето моят казус. През 2004 г. бях задържан в Аржентина и обвинен за трафик на наркотици. След 18 дни бях освободен с официален документ от тамошният съд че съм невинен поради липса на доказателства.През 2006 година(няколко дни преди да изтече давноста) някакъв съдия от Аржентина ме обявява за издирване чрез интерпол. От тогава до сега съм задържан десетина пъти( не се укривам) по тази телеграма но ме пускат поради това че ВКП е изразила становище че няма договорни отношения с Аржентина и отказват да ме екстрадират.Нови доказателства по делото няма. Въпросът ми е до кога ще продължава това преследване и как стой въпросът с екстрадицията. Съветват ме да заведа дело в Страсбург и да съдя нашата държава за полицейски тормоз, не съм склонен да го правя.

Ако се разходиш отново до Аржентина, съм сигурен, че "полицейския тормоз" ще приключи! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот krasos » 09 Сеп 2010, 17:36

Благодаря за съвета , но няма да се възползвам от тази си възможност :) поне за сега.
krasos
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 09 Сеп 2010, 19:39

krasos написа:Благодаря за съвета , но няма да се възползвам от тази си възможност :) поне за сега.

Сигурен съм! :mrgreen:
...И имай "едно на ум", когато решиш да пътуваш - извън границите на Бг! :wink:

http://www.interpol.int/
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот partyflowers » 11 Окт 2010, 12:14

имам същия проблем само че с Оман.Процедурата е: завеждаш дело тук,сезираш прокуратурата с/у себе си и ...чакаш,тъй като няма дипл. отношения м/у двете страни дори да има док.не могат да бъдат използв. с/у теб.веднъж произнесъл се бълг. съд,ще спрат дате задържат.....но какво става ако тръгнеш да излизаш,не знам . моля ако някой е наясно нека каже
partyflowers
Нов потребител

Мнениеот partyflowers » 11 Окт 2010, 15:15

...И имай "едно на ум", когато решиш да пътуваш - извън границите на Бг! :wink:

http://www.interpol.int/[/quote]

какво имаш предвид,под "едно на ум",ако ОДИ е от Аржентина напр.задържането в друга страна ти е сигурно според мен......или греша?
partyflowers
Нов потребител

Мнениеот krasos » 16 Окт 2010, 09:58

Със сигурност излизането извън граница ще ми коства арест и екстрадиция :twisted: , но при положение че, в законо установеният срок от Аржентина изпратят всички документи по делото. В Еврозоната е 40 дни до колкото знам...Наскоро си сменях лични документи и пак ми се наложи да пиша ... :roll: до кога не знам ще пускам май жалба до Страсбург
krasos
Младши потребител

Мнениеот krasos » 16 Окт 2010, 13:52

до georgiev_sfbg Това което си подчертал е решението , така ли да го разбирам :?:
krasos
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 17 Окт 2010, 04:31

krasos написа:до georgiev_sfbg Това което си подчертал е решението , така ли да го разбирам :?:

:idea: :arrow: ...Защо не подадеш Жалба до Интерпол? ...При всички положения, ще има резултат или най-малкото - ще получиш отговор.

П.П. ...Постъпи, като съвестен гражданин! ...Нали, си "невинен"?! ...Освен, ако нямаш някакви притеснения?! 8)

http://www.interpol.int/Public/contact.asp
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот krasos » 17 Окт 2010, 11:46

Пусках такава , отговорът е че те не могат да предприемат никакви мерки (поради липса на договорни отношения) и чакат допълнителни указания от Аржентина.... Това се случи през 2008г. и още чакаме... :evil:
krasos
Младши потребител

Мнениеот wladi » 17 Окт 2010, 12:27

А какво казва адвоката Ви в Аржентина?
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 17 Окт 2010, 17:42

krasos написа:Пусках такава , отговорът е че те не могат да предприемат никакви мерки (поради липса на договорни отношения) и чакат допълнителни указания от Аржентина.... Това се случи през 2008г. и още чакаме... :evil:

:idea: :arrow: ...Подай отново, но до Генералния секретариат на Интерпол, а не до българското представителство към МВР!
INTERPOL
General Secretariat
200, quai Charles de Gaulle
69006 Lyon
France

Fax: +33 (0)4 72 44 71 63

http://www.interpol.int/public/mail/mail3.asp?id=info

П.П. :idea: :arrow: ...И срещу кого си решил да "заведеш дело в Страсбург"? - с/у България, с/у Аржентина или с/у Интерпол? ...или и "3 в 1"?? 8)
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот krasos » 17 Окт 2010, 18:24

Изобщо не ми се занимава с дела... Просто искам да се махне тази телеграма поне за Бг.
krasos
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 18 Окт 2010, 16:09

А технически как става това перманентно задържане, което казваш че правят - у нас(бълагрия) . Идват у вас ли ? В КАТ ли като ходиш ? в банка, като си извадиш картата , в хотел ли ?
p_dyan
Потребител

Мнениеот krasos » 18 Окт 2010, 17:44

По принцип при проверка, при смяна на документи т.е. при всяка проверка в системата. Задържането трае 1-2 часа. Нямам намерение да водя каквито и да е дела,просто ме интересува до кога ще трае това и има ли начин да се спре. :?:
krasos
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 18 Окт 2010, 21:07

krasos написа:Пусках такава , отговорът е че те не могат да предприемат никакви мерки (поради липса на договорни отношения) и чакат допълнителни указания от Аржентина.... Това се случи през 2008г. и още чакаме... :evil:

:idea: :arrow: ...Подай отново, но до Генералния секретариат на Интерпол, а не до българското представителство към МВР!
INTERPOL
General Secretariat
200, quai Charles de Gaulle
69006 Lyon
France

Fax: +33 (0)4 72 44 71 63

http://www.interpol.int/public/mail/mail3.asp?id=info

П.П. ...И пази екземпляри от всички документи и цялата кореспонденция, която си провел!
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот krasos » 19 Окт 2010, 08:20

Благодаря за съвета :wink:
krasos
Младши потребител

Назад към Наказателно право