начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с роднини.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с роднини.

Мнениеот lea31 » 15 Окт 2010, 16:57

Привет!
Имам следният проблем : Живея във фамилна къща с общ вход заедно с приятеля ми(живеем на семейни начала от 12год. ),преди около година почина баба ми която е построила къщата с дядо разбира се. До като тя беше жива поддържаше хигиената и подредбата на общите части и двора,но .... сега всичко е многе зле.Роднините ми живеещи на втория етаж гледат животни - кози,зайци,котки,кокошки и 4 кучета.Кокошките и 3 кучета са из целия двор и дори по стълбите,мърсотията е невероятна и навсякъде. Започнаха строеж на помещение за отопление на терасата от което на моята тераса тавана се напука и има опасност.Стълбищата са заети с цветя,обувки,и една огромна печка на площадка между стълбите,оставяха на входа велосипеда на едно от децата и гумата направи стените с черни петна,за мърсотията която не смогвам да измия не ми се и споменава даже....Често се карат,пералнята им работи винаги след 23:00ч.,братовчед ми пие и взе да краде - изнесе купища наше желязо.При опит да разговарям с тях - налетяха на бой и викнах полиция.Не смея да пускам жалби защото майка ми се притеснява ,че може да ме осакатят за това,а аз съм едно дете и родителите ми живеят на друго място.Във всички институции не приемат анонимни оплаквания и сигнали,а дори и социалните биха могли да проверят в каква мърсоти живеят двете деца който са без майка - живеят с баба си и баща си.
Моля за помощ и съвет!Благодаря!
lea31
Нов потребител

Re: Проблем с роднини.

Мнениеот toni_sf » 16 Окт 2010, 10:57

Роднинските отношения са най -труден спор за решаване щом има страх от саморазправа ако се оплачете.Най добре е Вашият приятел и братовчед Ви да се разберат по мъжки за проблемите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 16 Окт 2010, 14:14

До lea31
Защо не помислите да разделите по някакъв начин дворното място на две и ако позволява архитектурният план на сградата да си изведете самостоятелен вход към Вашата собственост.Разбира се,за тази цел се изискват разрешителни от съответните органи(Попитайте в кметството или общината) най-вероятно ще се изисква и съгласието на братовчед Ви,тъй като общи части трудно се делят.Свързано е и с разходи,но поне ще Ви е мирна главата.Страхът от евентуална саморазправа с вас не е правилният път.Ако роднината Ви откровено отправи заплахи към Вас(хубаво е в такъв момент да имате свидетел или случайно го запишете с телефона:) подайте молба до прокуратурата,оттам ще наредят на РПУ да го предупредят,при рецидив може да му се наложи ограничителна заповед.
От друга страна с отглеждането на животни в дворното място с което Вие не сте съгласна братовчед Ви също отнема част от правата Ви.
Най-добре според мен,понеже кашата е доста голяма,отидете при адвокат за консултация,ще Ви вземе 20-30лв. Тука трудно ще получите еднозначен отговор,поради трудността да се обхване проблема откъм всички аспекти.
trando58
Потребител

Мнениеот lea31 » 17 Окт 2010, 21:14

Много благодаря за съветите!Смятам,че сте прави по отношение на страха от саморазправа и мисля, да се обърна към инстанциите.Пък,да видим...
Мислех също така за продажба,но при тези услови едва ли на някой ще му е по сърце,да си го закупи.Обмислям ипотека... обаче и това не знам възможно ли е.... :? За съжаление разделянето също е невъзможно :cry: А не искам да ме лишът безвъзмездно от домът ми :( :( :(
lea31
Нов потребител

Мнениеот goldie » 18 Окт 2010, 04:03

lea31 написа:... налетяха на бой и викнах полиция. ... майка ми се притеснява ,че може да ме осакатят ...

:idea: :arrow:
lea31 написа:...(живеем на семейни начала от 12год.) ...

:!:
макар мястото на завряния зет да е между прозореца и фикуса (за да пази завет на фикуса), все пак не всички роднини заслужават еднакво уважение. тъщата стига и остава.

lea31 написа:Смятам,че сте прави по отношение на страха от саморазправа ...

браво, с това се започва! дори и да избягате от един насилник, ще се намерят още като него. те надушват страха също както хищниците надушват кръвта.

ще получите предимно правни съвети в този форум, но ще са безполезни ако нямате воля да ги приложите. преборите ли себе си, другото е фасулска работа.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Назад към Етажна собственост