Здраевйте!Нека се пооплача пък след това се надявам накой компетентен човек да ме посъветва как да постъпя.
През далечната 1992г. бях обвинен по чл.215 ал.1(по тогава действащия НК)за вещно укривателство в съучастие с друго лице .Както си му е редът имаше си дело в окръжен съд Монтана и бях осъден на 6 мес. условно,такаааа......Оттогава не съм се интересувал повече от случая,винаги съм си мислел че съм осъждан и т.н.И изведнъж през ноември 2009г.хоп призовка:"Явете се като обвиняем по досъдебно производство във връзка със н.о.х. дело282/1992г" .Явих се!Оказа се че един от тези с които ме съдиха е обжалвал присъдата си пред ВКС и делото е върнато през октомври 1992 г. за доразследване.Та като са почнали в ОП Монтана тогава да доразследват и до наши дни.Още си се водело разследване по това дело и не съм бил осъждан,без да знам де.Само че съм си следсвен от 1991год. На 27.07.2010г намерих в пощата си писмо от прокурор със забележете дата 04.05.2010г ????че досъдебното производство е спряно поради това,че единия от обвиняемите не е намерен на адреса си и така неможело да се установи обективната истина и неоспоримия надпис отдолу че мога да обжалвам в 7 дневен срок.
Та моля някой по-компетентен от мене да ми отговори:
Не е ли изтекла давност за това доразследване?Писмата от прокурор не се ли връчват срещу подпис?Не трябваше ли прокурора да прекрати ,а не да спре производството?Няма ли разумен срок за решаване на разследванията в БГ ?Не е ли трябвало да ме уведомят че ВКС е отменил присъдата навремето?И за 18 год нямаше ли как да бъда уведомен че срещу мене се води досъдебно производство?
И да възкликна Българио родино мила! Пожелавам успех на всички!
П.П.Човека с когото ме съдиха в съучстие между другото взе че стана полицай и вече има около 15 год стаж,независимо че е следствен все още.
Такивамитиработи.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно дело от 1991г та до сега
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателно дело от 1991г та до сега
Със сигурност е изтекла давността , искай изрично по отношение на теб производството да бъде прекратено.Искането направи писмено , с копие с вх. номер за теб.Разбира се най-разумно е да се консултираш с колега или да го ангажираш да свърши работата!
Успех!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
gran4arov написа:
И да възкликна Българио родино мила! Пожелавам успех на всички!
П.П.Човека с когото ме съдиха в съучстие между другото взе че стана полицай и вече има около 15 год стаж,независимо че е следствен все още.
Такивамитиработи.
Свържи се с този полицай и се разберете как да процедирате.
Може да чакате още 5-10г. и после да съдите България милата родина за вреди.
Адвокат ще ви трябва и то от друго населено място, даже от друг окръг...
- usra_ovcova
- Потребител
Орсова, че защо аджеба адвокатът трябва да е от друго населено място ?
- rts
- Активен потребител
Е наех адвокат от Монтана,написах молба до ОП Монтана както си му е редът,и т.н.От прокотатура Монтана отказаха да прекратят производството,защото е възможно да съм извършил престъпление по чл.196/а и трябвало да се изясни обективната истина(след 19 години).Обжалвах пред апелативна прокуратура и получих отговор с обяснението,че след като се запознал из основи с делото, апелативният прокурор потвърждава постановлението на колегата си.Важното и интересно за мен в отговора на апелативна прокуратура е че в постановлението първо съм Грънчаров,после ставам обвиняемия Гаврилов и накрая за десерт съм и разследвания Григоров,т.е.сгрешили са името ми три пъти,понеже са се запознали "из основи" с делото.Питането ми е,мога ли да обжалвам постановлението на АП,мога ли да заведа дело в Страсбург или някъде където имат поне капка здрав разум?!
- gran4arov
- Нов потребител
Отдавна е изтекъл срокът. Кажете им да пият една студена водица на прокурорите....
- nksuccess
- Потребител
E да,ама прокуратурата е на обратното мнение,явно не им се пие студена водица ,та въпросът ми е:Мога ли да обжалвам решението на апелативна прокуратура и пред кого?
- gran4arov
- Нов потребител
gran4arov написа:E да,ама прокуратурата е на обратното мнение,явно не им се пие студена водица ,та въпросът ми е:Мога ли да обжалвам решението на апелативна прокуратура и пред кого?
Може разбира се , пред върховната касационна прокуратура.
- REVOLUTION
- Активен потребител
gran4arov написа:Важното и интересно за мен в отговора на апелативна прокуратура е че в постановлението първо съм Грънчаров,после ставам обвиняемия Гаврилов и накрая за десерт съм и разследвания Григоров,т.е.сгрешили са името ми три пъти,понеже са се запознали "из основи" с делото.
Вижте какво Гиргинов,пардон Големанов..,тоест "досъдебния" ..Грънчигогов
Ох,голям майтап,просто не издържах.
- svettoslav
- Активен потребител
gran4arov написа:...През далечната 1992г. бях обвинен по чл.215 ал.1(по тогава действащия НК)за вещно укривателство в съучастие с друго лице .Както си му е редът имаше си дело в окръжен съд Монтана и бях осъден на 6 мес. условно,такаааа......Оттогава не съм се интересувал повече от случая,винаги съм си мислел че съм осъждан и т.н.И изведнъж през ноември 2009г.хоп призовка:"Явете се като обвиняем по досъдебно производство във връзка със н.о.х. дело282/1992г" .Явих се!Оказа се че един от тези с които ме съдиха е обжалвал присъдата си пред ВКС и делото е върнато през октомври 1992 г. за доразследване.Та като са почнали в ОП Монтана тогава да доразследват и до наши дни.Още си се водело разследване по това дело и не съм бил осъждан,без да знам де.Само че съм си следсвен от 1991год. На 27.07.2010г намерих в пощата си писмо от прокурор със забележете дата 04.05.2010г ????че досъдебното производство е спряно поради това,че единия от обвиняемите не е намерен на адреса си и така неможело да се установи обективната истина и неоспоримия надпис отдолу че мога да обжалвам в 7 дневен срок.
Та моля някой по-компетентен от мене да ми отговори:
Не е ли изтекла давност за това доразследване?Писмата от прокурор не се ли връчват срещу подпис?Не трябваше ли прокурора да прекрати ,а не да спре производството?Няма ли разумен срок за решаване на разследванията в БГ ?Не е ли трябвало да ме уведомят че ВКС е отменил присъдата навремето?И за 18 год нямаше ли как да бъда уведомен че срещу мене се води досъдебно производство?...
gran4arov написа:Е наех адвокат от Монтана,написах молба до ОП Монтана както си му е редът,и т.н.От прокотатура Монтана отказаха да прекратят производството,защото е възможно да съм извършил престъпление по чл.196/а и трябвало да се изясни обективната истина(след 19 години).Обжалвах пред апелативна прокуратура и получих отговор с обяснението,че след като се запознал из основи с делото, апелативният прокурор потвърждава постановлението на колегата си....
...Наели сте адвокат и въпреки това, сами сте написали молбата си до ОП - Монтана?
...По кой състав от НК, сте обвиняем - към днешна дата?
...Каква мярка за неотклонение, Ви е наложена - към днешна дата?
П.П. ...Положението Ви в момента, не е розово и не разбирам, чий го ... тука, след като сте си наели адвокат!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Молбата разбира се написа адвокат,под нея стои моя подпис,затова употребих "написах".
Последния протокол(от месец12/2009г,и оттогава никой не ме е търсил),който имам от разпит при следовател започва така "Обвинен сте,че през месеците септември,октомври 1991год.с цел да набавите за себе си,или другиго имотна облага,заедно с лицето ...........сте укрили крадени вещи,а именно...(изреждат се подробно), за които има улики че са собсвтеност на...............и т.н."(цитата е дословен по протокола). Никъде не се споменава какъвто и да е член от НК,което е и основен мотив на прокурора да откаже прекратяването на делото защото не било изяснено по кой член ще ме обвиняват.Но мисля,че цитата горе много ясно показва по кой член от НК ме обвиняват сега.Колкото до мярката за неотклонение,в далечната 1991 год беше подписка,сега незнам каква е.Ако питате дали съм задържан под стража -не не съм.
И пиша тука,защото мисля,че колкото повече хора научават за едно безобразие,толква по-малко вероятно е то да се повтори отново.И защото според мен в един по-широк диалог се виждат повече страни от един казус.
П.П.И да положението ми вярно не е розово,смешно е положението.
Последния протокол(от месец12/2009г,и оттогава никой не ме е търсил),който имам от разпит при следовател започва така "Обвинен сте,че през месеците септември,октомври 1991год.с цел да набавите за себе си,или другиго имотна облага,заедно с лицето ...........сте укрили крадени вещи,а именно...(изреждат се подробно), за които има улики че са собсвтеност на...............и т.н."(цитата е дословен по протокола). Никъде не се споменава какъвто и да е член от НК,което е и основен мотив на прокурора да откаже прекратяването на делото защото не било изяснено по кой член ще ме обвиняват.Но мисля,че цитата горе много ясно показва по кой член от НК ме обвиняват сега.Колкото до мярката за неотклонение,в далечната 1991 год беше подписка,сега незнам каква е.Ако питате дали съм задържан под стража -не не съм.
И пиша тука,защото мисля,че колкото повече хора научават за едно безобразие,толква по-малко вероятно е то да се повтори отново.И защото според мен в един по-широк диалог се виждат повече страни от един казус.
П.П.И да положението ми вярно не е розово,смешно е положението.
- gran4arov
- Нов потребител
...Това си е Ваше право на мнение, но щом Ви е "смешно", освен да Ви пожелая успех, с друго, едва ли някой може да Ви помогне!
Argá í̱ grí̱gora, o kathénas pli̱ró̱nei gia tis amartíes tous!
Рано или късно, всеки плаща за греховете си!
/Народна мъдрост/
Argá í̱ grí̱gora, o kathénas pli̱ró̱nei gia tis amartíes tous!
Рано или късно, всеки плаща за греховете си!
/Народна мъдрост/
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|