начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Обвиниха брат ми за убийство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обвиниха брат ми за убийство

Мнениеот sneji_ » 09 Окт 2010, 20:47

здравейте,извинявам се че точно тук ще задам въпроса си,но вече съм изключително разтревожена. Обвиниха брат ми за убийство,което не е извършил.Първа инстанция ,даде невинен.Втора дава 16 години.Трета потвърди 16 години.Делото приключва с присъда 16 години, без нито 1 доказателство срещу брат ми.съдебните експертизи също отричат да е той.Той е спортистрот 17 години се състезава за България.Няколко пъти е бил Републикански и национален шампион.има и множество титли от чужбина.тази присъда съсипа кариерата му.Моля съветвайте ме какво бих могла да направя за да му помогна делото да се преразгледа.мога ли да пусна жалба че не сме съгласни с решението на ВКС и след какъв период.Моля ви помогнете,че ми омразна от адвокати който ми обещават надежда, а всъщност искат само парите ни.Благодаря за вниманието
sneji_
Нов потребител

Re: моля помогнете ми

Мнениеот lexiss » 09 Окт 2010, 21:23

От това,което споделяш, едва ли някой би могъл да ти даде адекватен съвет...
lexiss
Младши потребител

Re: Обвиниха брат ми за убийство

Мнениеот m_polly » 10 Окт 2010, 11:22

Има вариант за преразглеждане на делото, но сама няма да се справиш. Намери си най-добрия адвокат. Друг съвет не мога да ти дам.
m_polly
Потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Окт 2010, 11:55

Но не казвате по какъв спорт е, някой път един невинен удар, но нанесен от професионалист води до особено опасни последици.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Окт 2010, 12:08

toni_sf написа:Но не казвате по какъв спорт е, някой път един невинен удар, но нанесен от професионалист води до особено опасни последици.

Я не се навирай между шамарите. 8)
Това да не ти е "БГ мама". :!: :idea:
В качеството на какъв се вживяваш? То бива, бива, ама всяко нещо си има някакъв предел! Превърна форума в клюкарница! :evil:

Към Модератор:

Вземете мерки, този пак е изперкал!
И хич не се опитвайте да ми триете мнението!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Окт 2010, 12:16

до-Melly То и един друг уби човек на пътя и е на свобода нали,даже сега ще се радва на бебе.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Окт 2010, 12:17

toni_sf написа:до-Melly То и един друг уби човек на пътя и е на свобода нали,даже сега ще се радва на бебе.

Хапчетатаааааааааааааа,
Що не си ги пиеш, бре? 8)
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Окт 2010, 12:25

до-Melly Не бих искал да Ви засягам с нещо, но явно сте пропуснали да учите морал и етика
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Окт 2010, 14:07

Уважаема, sneji_ ,

Искрено съжалявам за проблема Ви, но най-правилното мнение тук, във Вашата тема е дадено от m_polly :
Има вариант за преразглеждане на делото, но сама няма да се справиш. Намери си най-добрия адвокат. Друг съвет не мога да ти дам.

Не обръщайе внимание на "активността" на потребител toni_sf.... Чопли в кървяща рана.... :?
Възмутително! 8)
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sneji_ » 10 Окт 2010, 18:55

Благодаря на всички за проявеното внимание.За тези ,който са недоволни от информацията щи разкажа допълнително: Приятел на брат ми му звани и му казва-Моля те ела,че един ме нападна.Отивайки там брат ми удря 2-3 пъти въпросния нападател и се връща в колата,смятайки че тези удари са достатъчни да се сплаши.Приятеля ня брят ми се забавя и пронизва с нож падналия на земята човек,който е в съзнание.След което и той се качва в колата и се прибират всеки в домът си.През нощта на брат ми му званна приятеля му и му каза-Търсят нирне ти казахрно наръгахи маи убих онзи.Имах поръчка ,платиха ми за това,но не искам да ме издаваш.Не се прави на .........,ще държим печено." Свидетелите в делото разказват случая както е бил-Бяха 2 момчета,единия дойде ,удари човека и си тръгна.Другия се забави,наръга го и тръгна и той.
В момента брат ми излежава 16 години.Иска да разкаже случая пред съда и да понесе вината си,но за побой над човека.Защото има и свидетели които по молба на убиеца за изхвърлили оръжието ,с което е извършено убийството,а тези свидетели до сега не са били свикани да говорят.Има ли начин делото да бъде преразгледано въпреки произнесена от ВКС присъда?
sneji_
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 10 Окт 2010, 19:32

sneji_ написа:Благодаря на всички за проявеното внимание.За тези ,който са недоволни от информацията щи разкажа допълнително: Приятел на брат ми му звани и му казва-Моля те ела,че един ме нападна.Отивайки там брат ми удря 2-3 пъти въпросния нападател и се връща в колата,смятайки че тези удари са достатъчни да се сплаши.Приятеля ня брят ми се забавя и пронизва с нож падналия на земята човек,който е в съзнание.След което и той се качва в колата и се прибират всеки в домът си.През нощта на брат ми му званна приятеля му и му каза-Търсят нирне ти казахрно наръгахи маи убих онзи.Имах поръчка ,платиха ми за това,но не искам да ме издаваш.Не се прави на .........,ще държим печено." Свидетелите в делото разказват случая както е бил-Бяха 2 момчета,единия дойде ,удари човека и си тръгна.Другия се забави,наръга го и тръгна и той.
В момента брат ми излежава 16 години.Иска да разкаже случая пред съда и да понесе вината си,но за побой над човека.Защото има и свидетели които по молба на убиеца за изхвърлили оръжието ,с което е извършено убийството,а тези свидетели до сега не са били свикани да говорят.Има ли начин делото да бъде преразгледано въпреки произнесена от ВКС присъда?

Съсипаната кариера на брат ви... Ехххх, а отнетият живот на един човек (не че го познавам)?
Идете при адвокат. Но, за да ви отърве от тази каша, това трябва да е някой ас в наказателното право. Не съм оптимист. Тук (няма да казвам къде), поведението на брат ви би издразнило яко съдебния състав - трае си, за да мине работата, тя минава, всичко супер и изведнъж - ХОП! - не минава. И брат ви решава да разкаже истината...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 11 Окт 2010, 18:31

sneji_ написа:здравейте,извинявам се че точно тук ще задам въпроса си,но вече съм изключително разтревожена. Обвиниха брат ми за убийство,което не е извършил.Първа инстанция ,даде невинен.Втора дава 16 години.Трета потвърди 16 години. Делото приключва с присъда 16 години...

sneji_ написа:...В момента брат ми излежава 16 години. ...

sneji_ написа:...През нощта на брат ми му званна приятеля му и му каза-Търсят нирне ти казахрно наръгахи маи убих онзи.Имах поръчка ,платиха ми за това,но не искам да ме издаваш.Не се прави на .........,ще държим печено." ... ...има и свидетели които по молба на убиеца за изхвърлили оръжието ,с което е извършено убийството,а тези свидетели до сега не са били свикани да говорят. ...

НПК
Глава тридесет и трета.
ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА
Чл. 420. (1) Искане за възобновяване на наказателно дело по чл. 422, ал. 1, т. 1 - 3 може да направи окръжният, съответно военният прокурор, а по чл. 422, ал. 1, т. 4 - 6 - главният прокурор.
Чл. 422. (1) Наказателното дело се възобновява, когато:
3. чрез разследване се разкрият обстоятелства или доказателства, които не са били известни на съда, постановил присъдата,решението, определението или разпореждането, и имат съществено значение за делото;

:idea: :arrow: Наемете адвокат! ...Сами, едва ли ще се справите. 8)

sneji_ написа:...Отивайки там брат ми удря 2-3 пъти въпросния нападател и се връща в колата,смятайки че тези удари са достатъчни да се сплаши. Приятеля ня брят ми се забавя и пронизва с нож падналия на земята човек,който е в съзнание.След което и той се качва в колата и се прибират всеки в домът си. ...

:idea: Какво е заключението на съдебно-медицинската експертиза? - ...следствие на какво, е причинена и настъпила смърта на жертвата? - ...следствие на нанесените прободни рани - с нож или следствие на нанесените удари - от страна на брат Ви, или ... ? (...вариантите, са много!)

П.П. Информацията, е недостатъчна! ...Необходимо е, адвокат, да се запознае основно - с всички материали по делото и с мотивите на Съда!

sneji_ написа:...В момента брат ми излежава 16 години.Иска да разкаже случая пред съда и да понесе вината си,но за побой над човека. ...

:arrow: ...В "момента", брат Ви, е КЪСНО да "иска" - каквото и да било (освен топла супа и одеало)!
...Това, не е "концерт по желание"! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 12 Окт 2010, 12:42

Включете си личните съобщения от профила.
nksuccess
Потребител

Назад към Наказателно право