начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Съвет относно акт 16 и нот.акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет относно акт 16 и нот.акт

Мнениеот rayagergovska » 06 Окт 2010, 15:42

Добър ден,
тъй като съм в момента на етап предварителен договор за покупка на къща във вилна зона.Чакам издаването на нотариалните актове,защото от общината още не са готови с оценките.
Като станат готови нотариалните актове ме интересува дали моят нотариален акт,в който са описани двора,стопанските постройки и масивната жилищна сграда , включва това което включва и Акт 16?Т.е. трябва ли след нотариалния акт да ходя по други инстанции пък за акт 16?
Благодаря предварително за помощта,но съм малко боса в материята.
rayagergovska
Младши потребител

Re: Съвет относно акт 16 и нот.акт

Мнениеот magodeoz » 06 Окт 2010, 16:34

Ако онова, което купувате, е завършено (като строеж) след 09.04.1993 г. - изисквайте разрешение за ползване, или друг документ за въвеждане в експлоатация. В останалите случаи - зависи от много неща.
magodeoz
Активен потребител

Re: Съвет относно акт 16 и нот.акт

Мнениеот zelen » 07 Окт 2010, 22:22

rayagergovska написа:...съм малко боса в материята.

Босият си купува обувки, болният-лекарства, правно неграмотният - знания от адвокат.
Обърнете се за консултация към практикуващ в тази материя адвокат.
zelen
Потребител

Назад към Покупко-продажба