- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалвана присъда на районен съд за лека телесна повредаП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалвана присъда на районен съд за лека телесна повредаП
През 2009г. ми нанесоха побой в имота ми,и ми причиниха лека телесна повреда.Осъдих ги пред районен съд.И аз,и осъдените обжалвахме присъдата,пред районен съд.Може ли този съд да оправдае осъдените,и да ги оневини.Какво да очаквам?Може ли да им намали присъдата?След районния има ли друга инстанция пред която да се обжалва(присъдата която евентоално ще бъде произнесена)? Става въпрос за лека телесна повреда.
- dracata
- Потребител
Re: Обжалвана присъда на районен съд за лека телесна повредаП
dracata написа:През 2009г. ми нанесоха побой в имота ми,и ми причиниха лека телесна повреда.Осъдих ги пред районен съд.И аз,и осъдените обжалвахме присъдата,пред районен съд.
Искате да кажете, че сте обжалвали присъдата на районния съд пред окръжен съд. След като сте ги "осъдили" в районен съд, няма как да обжалвате тази присъда пак в районен.
Може ли този съд да оправдае осъдените,и да ги оневини.
Да.
Какво да очаквам?
Всичко.
Може ли да им намали присъдата?
Да.
След районния има ли друга инстанция пред която да се обжалва(присъдата която евентоално ще бъде произнесена)?Става въпрос за лека телесна повреда
Нова присъда от окръжния (не от районния) съд ще бъде произнесена, ако окръжният съд приеме подсъдимите за невинни - тогава с присъда ги признава за такива и ги оправдава. Тази присъда на окръжния съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от произнасянето й. Във всички останали случаи (на намаляване или увеличаване на наказанието, на намаляване или увеличаване на присъденото обезщетение) окръжният съд се произнася с решение, което не подлежи на обжалване.
- di_jenzie
- Младши потребител
Присъдата е произнесена от районен съд,сега предстои да се явяваме,пред окръжен.Районният се произнесе след 10(десет)съдебни заседания,вкл.разпит на свидетели,неявяване на подсъдимите на заседания,(използване,съставяне на документи с невярно съдържание,протакане на процеса от страна на подсъдимите,лъжесвидетели,и т.н.)Пред окръжният съд пак ли ще има разпит на свидетели,експертизи,и други подобни.Аз,самодеецът искам да ме подготвите било за лошо или добро.Очаквам всякакви мнения,препоръки,напътсвия.Заседанието в Окръжен съд наближава...пишете.
- dracata
- Потребител
- marek972
- Потребител
Да,същото е как да се преборим с побойниците и това да има край?Завинаги???
- dracata
- Потребител
dracata написа:През 2009г. ми нанесоха побой в имота ми,и ми причиниха лека телесна повреда.Осъдих ги пред районен съд.И аз,и осъдените обжалвахме присъдата,пред районен съд.Може ли този съд да оправдае осъдените,и да ги оневини.Какво да очаквам?Може ли да им намали присъдата?След районния има ли друга инстанция пред която да се обжалва(присъдата която евентоално ще бъде произнесена)? Става въпрос за лека телесна повреда.
Мъкааа, мъка, мъка...
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
България,България,България........
- dracata
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|