начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

КАЗУС ПТП избягване от местопроишествието

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАЗУС ПТП избягване от местопроишествието

Мнениеот p-prodanov » 22 Авг 2010, 15:14

Здравейте на всички четатели и коментатори Моят казус е следния: Настъпва ПТП не спирам след това ме намират и в последствие получавам от застрахователят на пострадалата кола иск за 60 хил. и сега ще ме садят. Някои ако има мнение да си го искаже ще ми е приятно да го изслушам ! Благодаря! :?:
p-prodanov
Нов потребител

Re: КАЗУС ПТП избягване от местопроишествието

Мнениеот TheOldMan » 22 Авг 2010, 19:43

А вие Гражданска отговорност имате ли? Валидно свидетелство за правоуправление? Макар че няма голямо значение - не можете да докажете, че не сте били пиян по време на ПТП-то, тъй като сте избягали.

И... 60 000 лв щети... Бентли ли блъснахте?

Потърсете читав адвокат, на който му обясните всичко, и мислете заедно някаква стратегия, защото положението ви никак не е розово.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Sahiba » 23 Авг 2010, 16:23

как беше? "ръцете на закона са дълги"
Sahiba
Потребител

Мнениеот lexiss » 23 Авг 2010, 19:03

С напускането на местопроизшествието вече сте загубили по точки.
Присъединявам се към предишното мнение - намерете си читав адвокат и действайте.
И наистина - тотална щета ли сте направили на отсрещния автомобил, че ви искат 60 000 лв?!? Или може би не са щетите само по автомобила? Да не би да е имало телесна повреда? Ако е така - съвсем няма да се справите сам.
lexiss
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 23 Авг 2010, 20:01

После ме намират - колко после, кой ви намира - кат, застрахователите, дознател и т.н.?
60 000лв - бая удар ще да е било, как вашата кола е останала в движение - камион може би?
И честно - защо избягахте от ПТП-то? Все пак за безплатни съвети се иска малко честност.
nikiboy
Потребител

Мнениеот nikiboy » 24 Авг 2010, 21:11

Айде бе, няма как да докажеш???
Това ми напомня на един тарикат, дето "аз не го блъснах отзад, той караше назаден с 50км/час и той ме блъсна"... че то сякаш не остават следи на мястото и не може да се разбере от коя посока идва ударът.... та и ти.. не можеш да докажеш. По-скоро не знаеш как :wink:
nikiboy
Потребител

Мнениеот ovasilev » 25 Авг 2010, 16:58

Запазете си силите, ще са Ви нужни да убедите съдията. Можете да се защитавате сам - "що да им пълня гушите", може да си наемете адвокат, а може и бял байрак да развеете. Изборът е Ваш.
ovasilev
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 25 Авг 2010, 18:24

А вие защо разписахте акта като виновен - значи сте се съгласили с вината си още 1 час след ПТП-то, когато и пулса и адреналина са паднали, и сте осмислили и т.н.
Не се ли научихте в този вече сложен свят, че с един подпис може да промените живота си!
nikiboy
Потребител

Мнениеот vaniaoz » 26 Авг 2010, 15:21

60 000 обезщетение, тови ми се струва,че със сигурност има неимуществени щети.Едва ли е само това ,което обяснявате.Адвокат, друго спасение няма.
vaniaoz
Потребител

Мнениеот nikiboy » 28 Авг 2010, 17:54

Ще разкажеш ли точно е станало ПТП-то, за да видим наистина ли сте невинен?
nikiboy
Потребител

Мнениеот svettoslav » 28 Авг 2010, 22:16

Местопрестъпление и местопроизшествие едно и също ли беше?Или непредпазливите деяния може и така да се определят."Произшествие",не "престъпление".Може.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот sastezatel » 28 Авг 2010, 23:59

Добре би било да се вслушате в мненията на колегите и то възможно по-скоро. В случай, че не сте писали възражения, постарайте се след излизане на НП да Ви напише адвокат жалбата и се гответе за съд.
Важно е да се разколебае съдиятя - т.е. де не е 100% сигурен във Вашата вина или поне в описанието на случая- Успех!
sastezatel
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 29 Авг 2010, 13:06

sastezatel написа:Добре би било да се вслушате в мненията на колегите и то възможно по-скоро. В случай, че не сте писали възражения, постарайте се след излизане на НП да Ви напише адвокат жалбата и се гответе за съд.
Важно е да се разколебае съдиятя - т.е. де не е 100% сигурен във Вашата вина или поне в описанието на случая- Успех!

Ами ако е виновен?
Ако той си мисли, че е невинен?
Често се случва "аз карах в дясната лента, пуснах левия мигач и се престроих, а той ме блъсна и смачка предната и задна лява врата, не ми осигури предимство, хем си бях пуснала мигача". Такива реплики често се чуват, и възниква спор между участниците в ПТП кой е виновният. Така че аз много искам да чуя описание на случая, но..... той човека удря един заключителен коментар и толкова. А на база "случи се, избягах, изкараха ме виновен" може да си пишем тук с години и пак да не оцелим обективната истина от случката.
nikiboy
Потребител

Мнениеот svettoslav » 30 Авг 2010, 22:09

Няма смисъл да се продължава повече,тъй като само предполагаме какво и що станало.
Лично смятам че ПТП-тата сай едно от най-сложните неща в правото.Един колега,бивш следовател ми вика "Че какво им е сложното?"
Ами непредпазливостта,казвам му аз.
Аааааааааааааааа :roll: ,каза накрая той, със леко отнесен поглед в далечината..
Ако и вие сте били в нарушение и така сте станали едно от условията,без които ПТП не би настъпило(поне не в този вид)може да е налице вина.Зависи какво е нарушението.
Виновен ли е онзи,който като прави обратен завой на забрането място е станал едно от необходимите условия за тел. повреда на возещата се при него,при положение,че две МПС-та се удрят на 5-6 м. разстояние от него,и двамата водачи там са виновни,а едната кола се удря в тази,която прави обратен завой и така се стига до резултата?
Срещат се случаи в съд. практика когато невинни са осъждани,а виновни оправдавани,без да има какъвто и да било спор по фактите,именно поради сложността на тези проблеми,неясни на много юристи,включително и съдии,което е нещо наистина много страшно.
Само късмет понякога е нужен,късмет да попаднеш на точния защитник... да ги попилее в името на наказателното... и на справедливостта.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 01 Сеп 2010, 11:46

svettoslav написа:Няма смисъл да се продължава повече,тъй като само предполагаме какво и що станало.
Лично смятам че ПТП-тата сай едно от най-сложните неща в правото.Един колега,бивш следовател ми вика "Че какво им е сложното?"
Ами непредпазливостта,казвам му аз.
Аааааааааааааааа :roll: ,каза накрая той, със леко отнесен поглед в далечината..
Ако и вие сте били в нарушение и така сте станали едно от условията,без които ПТП не би настъпило(поне не в този вид)може да е налице вина.Зависи какво е нарушението.
Виновен ли е онзи,който като прави обратен завой на забрането място е станал едно от необходимите условия за тел. повреда на возещата се при него,при положение,че две МПС-та се удрят на 5-6 м. разстояние от него,и двамата водачи там са виновни,а едната кола се удря в тази,която прави обратен завой и така се стига до резултата?
Срещат се случаи в съд. практика когато невинни са осъждани,а виновни оправдавани,без да има какъвто и да било спор по фактите,именно поради сложността на тези проблеми,неясни на много юристи,включително и съдии,което е нещо наистина много страшно.
Само късмет понякога е нужен,късмет да попаднеш на точния защитник... да ги попилее в името на наказателното... и на справедливостта.

ти си елементарен ,самият ти нарушаваш закона а пък някой те ударил много невинен се изписа ,ако не беше правил обратният завой на забранено място нямаше да има тел. повреда нали на возещатата се до теб :D да си беше карал направо :D но и да си гледаш напред де,защото пак може да има тел.повреда на тази до теб ако се загледаш какво е станало около теб
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 01 Сеп 2010, 20:09

toni_sf написа:ти си елементарен ,самият ти нарушаваш закона а пък някой те ударил много невинен се изписа ,ако не беше правил обратният завой на забранено място нямаше да има тел. повреда нали на возещатата се до теб :D да си беше карал направо :D но и да си гледаш напред де,защото пак може да има тел.повреда на тази до теб ако се загледаш какво е станало около теб

Изобщо не си схванал идеята на написаното.
Не приемай всичко дословно, а и да знаеш, че "тел.повреда " не е телефонна повреда :mrgreen: :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот svettoslav » 01 Сеп 2010, 22:34

nikiboy написа:Изобщо не си схванал идеята на написаното.

Ти пък ся,нали требе а се посмееме малко.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 02 Сеп 2010, 12:03

е аз се смях докато писах :D защото е безпредметна дискусията
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Наказателно право