начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

подадена фалшива обява

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подадена фалшива обява

Мнениеот magi_jeleva » 20 Авг 2010, 16:49

спешно се нуждая от малко разяснение! случаят е следният-постоянен телефонен тормоз от някакъв господин /не го познавам и не знам точно какво иска от мен, но ме търси по мобилния/, а след време разбирам, че някой е подал фалшива обява с мой телефон, която тече и в момента. Та представлява ли престъпление по НК подаването на фалшива обява, която даже не е от мен? за телефонният тормоз и да докажа знам, че нямат да го вземат в предвид и не било престъпление по НК.
magi_jeleva
Потребител

Re: подадена фалшива обява

Мнениеот marek972 » 20 Авг 2010, 20:42

magi_jeleva написа:спешно се нуждая от малко разяснение! случаят е следният-постоянен телефонен тормоз от някакъв господин /не го познавам и не знам точно какво иска от мен, но ме търси по мобилния/, а след време разбирам, че някой е подал фалшива обява с мой телефон, която тече и в момента. Та представлява ли престъпление по НК подаването на фалшива обява, която даже не е от мен? за телефонният тормоз и да докажа знам, че нямат да го вземат в предвид и не било престъпление по НК.

няма да повярваш, но в държавата, в която да вземеш две съчки от гората, да намериш случайно някой загубен чадър или да не платиш две месечни вноски за издръжка извършваш ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, това все още не е...
marek972
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 20 Авг 2010, 20:47

Сигурно ще го вземат за маловажно, а от М-тел одеве ми казаха, че телефонен тормоз от непознат за мен човек си е било мой проблем и нищо не могат да направят, не могат и да ми кажат кой ме е търси-било защита на класифицирана информация. А това някой си пуска обяви и дава телефона наляво и дясно и нищо, но май и в РПУ-то нищо няма да свърша с една гола жалба. Освен това обявите после изчезват за малко от сайта и после пак се пускат, знам само, че това е един и същи човек, но не го познавам.
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот nikiboy » 20 Авг 2010, 21:26

А той от какъв номер ти звъни?
мобилен, стационарен, скрит ?
nikiboy
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 20 Авг 2010, 22:10

Той звъни от няколко месеца насам, първо от мобилен един номер, след това започна от скрит и от два дни е с друг номер, но мисля, че е един и същ човек, защото го разпознах по гласа. аз не говоря с него, а само го пускам на високоговорителя
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 20 Авг 2010, 22:18

magi_jeleva написа:Той звъни от няколко месеца насам, първо от мобилен един номер, след това започна от скрит и от два дни е с друг номер, но мисля, че е един и същ човек, защото го разпознах по гласа. аз не говоря с него, а само го пускам на високоговорителя

Само веднъж като ми звъня и му казах "кажете" и той запецна и затвори. Сле време пак се започна, но от скрит номер и когато вдигах казваше: "ало, ало, във връзка с обявата се обаждам" и после затваря, защото аз не разговарям с него. Друг път звъни и не вдигам или му затварям веднага, знам че е той.
Просто ми е взел номера от интернет, аз преди време си търсех работа и си пусках обяви, но сега почна на мен номера да ми прави, явно си търси запознанство, компания или си няма работа по цял ден, а може и няой психар да е. Така, че аз реших да потърся съдействие от властите, но това не е престъпление и ще видим...
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 20 Авг 2010, 22:20

А от стационарен също звъня веднъж от два различни номера и аз пробвах след време да му звъня, за да видя кой ме търси от тези телефони, но даваше, че не съществуват тези номера. Пълен психар!
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот nikiboy » 20 Авг 2010, 22:29

Пусни си ЛС от опциите на форума, и ми пиши. Ще ти кажа какво да направиш. Гаранция 99% :wink:
nikiboy
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 20 Авг 2010, 23:10

тук съм, ако можеш пиши
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот nikiboy » 21 Авг 2010, 11:11

magi_jeleva написа:тук съм, ако можеш пиши

Имаш изходящи ЛС, но входящите са ти спрени.
ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПАНЕЛ - НАСТРОЙКИ НА ФОРУМА - ИСКАМ ДА ПОЛУЧАВАМ ЛС - ДА :wink:
nikiboy
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 21 Авг 2010, 12:03

пуснах ги, пиши ми
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 30 Авг 2010, 17:43

:oops: пак звъни тоя
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот voltron » 30 Авг 2010, 22:51

Я направи телефоно да прехвърли обаждането на моя - /трябва да видя какъв ми е номеро/ - гаранция 2ри път няма да се обади :lol: . Даже после и да му звъниш ще затваря хахахаха.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот namakak » 30 Авг 2010, 23:21

Волтрон,май ти липсват спомените от влюбени младежи..
Питате ли се ,защо на вас никой не ви се обжада,никой не ви забелязва,и никой не припикава довара ви????
Това си е случка ,дори и приключение..Някой е свенлив и необработен в свалките.Това не го прави престъпник.
Не искате ли проблеми,не си раздавайте телефонния номер на всеки ,за да ви забележи.
Дал господ смяна на мобилни номера и други екстри.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот marek972 » 31 Авг 2010, 18:43

това го четох като противодействие срещу телефонните измамници
взимаш една съдийска свирка и като ти звънне я надуваш яко в микрофона ...
гаранция,че поне два дни няма да ти звъни ...докато му се оправи слухът ...
marek972
Потребител

Мнениеот toni_sf » 01 Сеп 2010, 12:27

:D на magi_jeleva и се забавлява давайте смело а nikiboy дано си направил свалката :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 01 Сеп 2010, 20:06

toni_sf написа::D на magi_jeleva и се забавлява давайте смело а nikiboy дано си направил свалката :D

Странна птица си, щом смяташ, че хората се забавляват с проблемите си.....
nikiboy
Потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Сеп 2010, 09:57

до-nikiboy според теб това не е ли закачка :D тя иска съвет какво да прави и изведнъж стон леле боже пак звъни :D свърши и работа на момента
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 10 Сеп 2010, 06:15

magi_jeleva написа::oops: пак звъни тоя

Има много по-елементарни и лесни начини, за да се справиш с "проблема"!

Ето това, напимер, определено ще ти свърши работа! :wink:
Зная го от личен опит!

"Handy Blacklist"

http://gsmappsbg.com/failove.html?task= ... oad&cid=83

...Обърни се, към търговците на мобилни апарати и си вземи за ползване gsm-апарат - с операционна система "Symbian" (или т.нар. "Смартфон"), на който, ще могат да ти инсталират такъв или подобен софтуер!
На повечето нови модели gsm-апарати марка "Nokia" (и не само), както и на т.нар. "Смартфони", е възможно инсталирането на такъв софтуер (програма), с който няма да имаш никакви проблеми за в бъдеще.
Входящите обаждания (и sms-и) от скрити номера и/или (по твоя преценка и желание) и от непознати номера (незапаметени в тел.указател на апарата ти), автоматично биват блокирани (call reject) - без да бъдеш притеснявана по абсолютно никакъв начин, а "досадниците", които те търсят, ще чуват само и единствено сигнал "заето". За изпращаните от тях sms-и, същите, няма да получават обратен "report" - че са получени от теб, а и ти самата, няма да ги получаваш.

(Единственият недостатък, е че трябва да частично да деактивираш гласовата си поща - но само при "заето". В противен случай, обажданията на "досадниците", ще се прехвърлят към гласовата ти поща (естествено, ако имаш активирана такава, като услуга на мобилния оператор). Но ако желаеш, може и точно така да бъде. Въпрос на предпочитания. )

Има и множество допълнителни функции, като можеш да блокираш и само индивидуални тел.номера, включително и такива, които са запаметени в тел.указател на gsm-апарата. Можеш да блокираш и само определени групи от тел.номера, които са запаметени в указателя на апарата ти, като група (запаметени примерно в група "х" на указателя). Въпрос на личен избор.

Не на последно място, програмата, може да се активира и деактивира - в удобно за теб време.
Програмата, запаметява хронология на блокираните обаждания и sms-и (която, може да бъде изтривана периодично от теб или автоматично - примерно на 10, 20 или 30 дни), така че на практика, по всяко време, ще можеш да проверяваш (ако желаеш), дали има отхвърлени обаждания и sms-и и от кого. По този начин, няма да се притесняваш, ако те е търсил твой познат (а не досадник), на когото, не си знаела примерно новия номер.

Най-евтиният вариант, е с "Nokia" - модел "E-50" (цената на втора употреба такъв апарат, в много добро състояние, с инсталиран такъв софтуер (програма), е около 250 лв.
http://www.google.bg/images?hl=bg&q=nok ... 59&bih=769

От тук нататък, всичко е въпрос на екстри, предпочитания, потребности и разбира се - финансови възможности за по-скъпи и по-нови gsm-апарати.
Но при всички случаи, се консултирай предварително със специалист, занимаващ се със търговия и инсталиране на софтуер за мобилни апарати.

П.П. В Бг - мобилните оператори, няма да ти свършат работа! :wink:
П.П. Ползвам горепосочения софтуер (подобен), от около половин година и нямам проблеми с досадници и с позвънявания от скрити номера. А периодичното преглеждане на хронологията на отхвърлените (блокирани) обаждания, предизвиква само и единствено искрено забавление, и задоволяване на любопитството. Ползвам един и същ мобилен номер от няколко години и вече, нямам никакво намерение, да го променям. Единствено за мое улеснение, съм предупредил своите близки, да не ми звънят от непознати номера, за да могат да се свържат с мен.

...Естествено, няма нищо безплатно. Вероятно, ще трябва да закупиш нов gsm-апарат и да заплатиш софтуера (няма начин), но спокойствието и кефа - нямат цена!
Желая ти успех! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот magi_jeleva » 05 Авг 2012, 17:11

Мерси за инфото, вече спря да ме притеснява този психопат- беше доста досаден.
magi_jeleva
Потребител

Назад към Наказателно право