- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно споразумение за пробация!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос относно споразумение за пробация!
Моля,ако някой може да ми отговори на следния въпрос,ще му бъда безкрайно благодарен! Наскоро сключих споразумение със съда,по съвет на адвокатката ми,за да избегнем ходене на дело.Става дума за шофиране след употреба на алкохол,без ПТП и каквито и да е вреди.Споразумението беше за пробация,адвокатката ми се ядоса и ме попита дали искам да ходим на дело,за по-малко наказание,при което прокурорката реагира много странно според мен и каза "не му проваляй живота!" Въпросите ми са следните:
1.Какво може да е имала предвид това "не му проваляй живота",нали уж целта беше за по-малко наказание?
2.След като е споразумение и не е имало дело,в свидетелството ми за съдимост,ше пише ли ОСЪЖДАН?
3.В крайна сметка,има ли разлика м-у условна присъда и пробация и не беше ли по-добре да ме усъдят условно,поне нямаше да се занимавам с подписи и подобни процедури?
Благодаря предварително,на всички отзовали се!
1.Какво може да е имала предвид това "не му проваляй живота",нали уж целта беше за по-малко наказание?
2.След като е споразумение и не е имало дело,в свидетелството ми за съдимост,ше пише ли ОСЪЖДАН?
3.В крайна сметка,има ли разлика м-у условна присъда и пробация и не беше ли по-добре да ме усъдят условно,поне нямаше да се занимавам с подписи и подобни процедури?
Благодаря предварително,на всички отзовали се!
- king_diamond
- Младши потребител
Re: Въпрос относно споразумение за пробация!
1. "Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.". Ако попаднете на съдия, който има проблем с храносмилането, или по друга причина не е на кеф, или на който пиян шофьор му е потрошил колата, има вероятност (макар и теоретическа) да лежите в затвора. Така че явяването в съда е хазартен ход. В този случай не виждам особен смисъл обаче - ако няма пропуски в документацията, които биха имали макар и теоретическа възможност за оправдателна присъда, а се влиза в зала само за намаляване на присъдата, залога е много голям, като срещу него не стои кой-знае каква печалба. По-малко от пробация (не сте казали за какъв срок), какво да ви "дадат"? Обществено порицание? Потупване по рамото? Говорим все пак за наказание по Наказателния кодекс - тези по ЗДвП са отделно.
2.Мисля, че за определен срок (не ми се рови в момента, май че 3 години), ще ви излиза "осъждан" в справката. Вие сте сключили споразумение със съда за да се признаете за виновен срещу намаляване на наказанието. Но има призната вина, има наказание, просто сте си спестили висенето в съда и разпитването на върволица експерти, разглеждане на купчина документи, такси, разноски и т.н.
3, Никой не знае бъдещето си... Условната присъдата означава отлагане на изпълнението й за определен период. Ако в този период отново станете клиент на съдебната власт, освен предвиденото наказание излежавате ефективно и условното такова, ако ще да е 30 дена. Докато сега този меч не виси над главата ви.
2.Мисля, че за определен срок (не ми се рови в момента, май че 3 години), ще ви излиза "осъждан" в справката. Вие сте сключили споразумение със съда за да се признаете за виновен срещу намаляване на наказанието. Но има призната вина, има наказание, просто сте си спестили висенето в съда и разпитването на върволица експерти, разглеждане на купчина документи, такси, разноски и т.н.
3, Никой не знае бъдещето си... Условната присъдата означава отлагане на изпълнението й за определен период. Ако в този период отново станете клиент на съдебната власт, освен предвиденото наказание излежавате ефективно и условното такова, ако ще да е 30 дена. Докато сега този меч не виси над главата ви.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Благодаря за изчерпателният отговор!
- king_diamond
- Младши потребител
колко месеца е пробацията и лишаването от управление на мпс ???
-
street - Потребител
6 месеца лишаване и 1 год.пробация.До колкото разбрах тук от нета,ако е условна присъда реабилитацията настъпва веднага след изтичане на изпитателния срок...А защо тогава и двете ме посъветваха,че пробацията е по-добрият вариант? сега в свид.ми за съдимост,ще пише ОСЪЖДАН за по-дълъг срок,може би и работа трудно ще си намеря
- king_diamond
- Младши потребител
Само един въпрос колко беше на кръвта ? , по принцип е можело и по малко ама .... в смисъл пробацията , за книжката даже е малко мен ако питаш в смисъл 6 месеца нищо не е за алкохол. На един познат му дадоха 10 и то за 1,12 промила почти на границата .
Незнам защо не питаш адвокатката все пак пари е взела жената тя трябва да ти обясни кое как , според мен така е редно
Незнам защо не питаш адвокатката все пак пари е взела жената тя трябва да ти обясни кое как , според мен така е редно
-
street - Потребител
Ами не,тя ме увери,че това е най-добрият вариант за мен,а няма как да не и вярвам при положение,че сме приятелски семейства и както се казва,ме познава от как съм станал човек...А до сега не съм си имал пробл със закона,така че няма от къде да зная подробности...Ако знаех този факт,щях да предпочета условна...
Последна промяна king_diamond на 24 Авг 2010, 00:02, променена общо 1 път
- king_diamond
- Младши потребител
Алк ми беше доста над 1.20/1000 бях карал нощна смяна (лекар съм),не бях ял цял ден и 4 бири ми се отразиха доста не добре...
- king_diamond
- Младши потребител
Дрегера показа почти 2/1000 кръвта-1.6/1000
- king_diamond
- Младши потребител
Не,не няма как да съм недоволен при положение,че ми помогна въпреки,че беше в отпуск,а и не ми взе 1 стотинка...просто си мисля,че май щеше да е по-добре да е условна със сигурност срока щеше да е по-малък от 4 год.
- king_diamond
- Младши потребител
Искрено благодаря за информацията,просто ми е интересно,за това пуснах темата,а че е късно,зная. Няма как,ще си понеса последствията,все пак вината си е моя,другия път ако трябва паякът ще чакам да доиде,но и на 5 метра не я мърдам дори след глътка бира!!!
- king_diamond
- Младши потребител
Само 1 последен въпрос:Какво е предвидил за мен законодателят,ако шофирам през периода,в които съм лишен и разбира се ме хванат?
- king_diamond
- Младши потребител
Ей това Ви е предвидил:
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.
А що се отнася до лишаването от свобода и пробацията, не мисля, че има изобщо спор за това, кое е по-лекото наказание... По моя странична преценка, ако аз трябваше да избирам за себе си, бих избрала именно пробацията. Само на пръв поглед това наказание изглежда по-тежко от лишаването от свобода.
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.
А що се отнася до лишаването от свобода и пробацията, не мисля, че има изобщо спор за това, кое е по-лекото наказание... По моя странична преценка, ако аз трябваше да избирам за себе си, бих избрала именно пробацията. Само на пръв поглед това наказание изглежда по-тежко от лишаването от свобода.
- sunshine_75
- Потребител
Именно по същия начин ми го обясни и адвокатката ми "Това е възможно най-лекото наказание и ще искаме него защото не си осъждан до сега,нямаш провинения,а 78а вече не се прилага!" Просто като четох из форума видях,че го поставят по тежест веднага след лишаване от свобода,но явно "условната" присъда също се тълкува като лишаване,нещо което не ми беше ясно.
- king_diamond
- Младши потребител
Аз 4естно да си призная малко се ядосах от темата и ще Ви кажа защо.
Иска ми се осъденото на пробация лице да ми отговори на някое и друго питане, а именно: Защо ползвате услугите на адвокат в когото нямате доверие,защото не Ви е взел нито лев ли?
Грозно и обидно спрямо колегата е да правите ревизия на работата й по форумите. Защо смятате, 4е пишещите тук са по умни от нея, може пък и да не сме. Пък и какво ще направите ако някой Ви каже, 4е сте се прецакал? Да сте питал по-навреме. Е, да ама тогава щеше да се наложи да платите и някой лев за консултация на адвокат пред 4ийто о4и не сте отрасъл /каквато е ситуацията с колежката/.
Отделно от горното ще Ви кажа, 4е досега не съм видяла нито един колега адвокат дето да е похвалил някой друг за добре свършена работа. Типи4но по български!
А дали сте лекар е друга тема!
Иска ми се осъденото на пробация лице да ми отговори на някое и друго питане, а именно: Защо ползвате услугите на адвокат в когото нямате доверие,защото не Ви е взел нито лев ли?
Грозно и обидно спрямо колегата е да правите ревизия на работата й по форумите. Защо смятате, 4е пишещите тук са по умни от нея, може пък и да не сме. Пък и какво ще направите ако някой Ви каже, 4е сте се прецакал? Да сте питал по-навреме. Е, да ама тогава щеше да се наложи да платите и някой лев за консултация на адвокат пред 4ийто о4и не сте отрасъл /каквато е ситуацията с колежката/.
Отделно от горното ще Ви кажа, 4е досега не съм видяла нито един колега адвокат дето да е похвалил някой друг за добре свършена работа. Типи4но по български!
А дали сте лекар е друга тема!
- kristina_lialeva
- Нов потребител
А бе няма лошо да попита.Повече информация всеки иска да има.Но не разбирам безплатната адвокатска помощ.Ама никак.За мен лично е неприемливо.Чувствам се абсолютно неадекватно-било за консултация,камо ли за нещо друго.Имах такъв ангажимент по ЗЗдр..Наистина въпросът е тежък,с психично заболяване и т.н.,но ив тоя случай,макар и да се касае за близки,се чувствам някакси странно.
Адвокатският труд не трябва да безвъзмезден.В никой случай.Компромис-само акое нещо изключително.Но обезпечен със средства човек..утре щети се подхилква на улицата.Колега с много опит ми е споделял-няма безплатна правна помощ.
П.П.Дори не мога да се почувствам "на мястото си" когато се работи така.Заплащането води до уважение към адвоката и до осъзнаване що за работа се върши и каква е цената и всъщност.Близки и роднини също дължат възнаграждение.Иначе не го разбирам."Философски" въпрос,но..
Адвокатският труд не трябва да безвъзмезден.В никой случай.Компромис-само акое нещо изключително.Но обезпечен със средства човек..утре щети се подхилква на улицата.Колега с много опит ми е споделял-няма безплатна правна помощ.
П.П.Дори не мога да се почувствам "на мястото си" когато се работи така.Заплащането води до уважение към адвоката и до осъзнаване що за работа се върши и каква е цената и всъщност.Близки и роднини също дължат възнаграждение.Иначе не го разбирам."Философски" въпрос,но..
- svettoslav
- Активен потребител
1.Пуснах темата,просто информативно,всеки знае,4е човек сам по себе си е любопитен.
2.Ако нямах доверие на "колежката" Ви нямаше да извикам точно нея.
3.Уважаема Госпожо/це,за вас думата услуга не означава ли нищо?
4.Това дали съм лекар или ядрен физик е записано мн ясно в дипломата ми и това,че Сте правист,не Ви дава право да го успорвате.
5.Ако на някой от Вас му попадне хипократовата клетва,нека я прочете,там може би ще получите отг.на въпроса си "Защо безплатно"!
6.Това.че се плюете един друг,си е Ваше професионално изкривяване (малформация) аз мога и свалям шапка на много мои колеги,които са богове в специалността ни!!!
Надявам се отговорих изчерпателно на "логичните" Ви въпроси,ако има други с радост ще отговоря и на тях.
Не бъдете криви на света,той не е виновен за настроенията Ви!!!
2.Ако нямах доверие на "колежката" Ви нямаше да извикам точно нея.
3.Уважаема Госпожо/це,за вас думата услуга не означава ли нищо?
4.Това дали съм лекар или ядрен физик е записано мн ясно в дипломата ми и това,че Сте правист,не Ви дава право да го успорвате.
5.Ако на някой от Вас му попадне хипократовата клетва,нека я прочете,там може би ще получите отг.на въпроса си "Защо безплатно"!
6.Това.че се плюете един друг,си е Ваше професионално изкривяване (малформация) аз мога и свалям шапка на много мои колеги,които са богове в специалността ни!!!
Надявам се отговорих изчерпателно на "логичните" Ви въпроси,ако има други с радост ще отговоря и на тях.
Не бъдете криви на света,той не е виновен за настроенията Ви!!!
- king_diamond
- Младши потребител
До пусналия темата --
един съвет по-точно нещо като услуга за да знаете все пак.... защото за това не е станало дума тука....
Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.
трябва да се пазиш и по вторта алинея вече , много малко колеги обръщат внимание на това и много не се доглежда... но съм имал един такъв пример ....
мислеше си че ще отърве кожата като протака , накрая мина време - падна му на кръв до 0,6 промила нооо ужас ... бил е осъждан по алинея 1
пак го осъдиха.....
просто съвет ти давам за да го знаеш , защото може би не е ставало на въпрос когато си говорил с колежката ....
Така че вече и на 1 бира не се качвай ..... дори да ти се струва малко , ти по добре от мен знаеш като лекар ,че много зависи от обмяната на веществата , организма и черния дроб на човек , колко бързо се преработва алкохола ....
един съвет по-точно нещо като услуга за да знаете все пак.... защото за това не е станало дума тука....
Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.
трябва да се пазиш и по вторта алинея вече , много малко колеги обръщат внимание на това и много не се доглежда... но съм имал един такъв пример ....
мислеше си че ще отърве кожата като протака , накрая мина време - падна му на кръв до 0,6 промила нооо ужас ... бил е осъждан по алинея 1
пак го осъдиха.....
просто съвет ти давам за да го знаеш , защото може би не е ставало на въпрос когато си говорил с колежката ....
Така че вече и на 1 бира не се качвай ..... дори да ти се струва малко , ти по добре от мен знаеш като лекар ,че много зависи от обмяната на веществата , организма и черния дроб на човек , колко бързо се преработва алкохола ....
-
street - Потребител
Благодаря за съвета и имам намерение да го спазвам стриктно!!! Именно това ме очуди,че разликата м-у дрегера и кръвта беше огромна а разстоянието м-у двете не повече от 15 мин.На практика черният дроб и алкохол2хидрогеназа-та не могат да смъкнат такова количество за толкова малко време. Голямо благодаря за съвета,това е причината да се допитам до Вас,а не да правя ревизия на "колежката" Ви както се изказа дамата по-горе.
- king_diamond
- Младши потребител
Ами би трябвало да знаете че дрегера мери едно,а кръвната проба друго
така че най-малко от това може да се появи разлика.
На мен 1 бира веднъж ми показа дрегера 0,00 след 1 час от изпиването.
така че най-малко от това може да се появи разлика.
На мен 1 бира веднъж ми показа дрегера 0,00 след 1 час от изпиването.
- vetre
- Потребител
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|