![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
А може и влиза носи нещо под дрехите и казва "извинете едни 100000 ми трябват спешно" и касиера ги дава
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
|
|
voltron написа:Е примерно влиза в банката с АК и казва парите или живота и подава чанта. Къде е силата тогава хахаха.
А може и влиза носи нещо под дрехите и казва "извинете едни 100000 ми трябват спешно" и касиера ги дава. Съгласие на пострадалия и в двата случая е налице. Извод - съгласие има при грабежа
voltron написа:А може и влиза носи нещо под дрехите и казва "извинете едни 100000 ми трябват спешно" и касиера ги дава
voltron написа:Според мен не става въпрос за грабеж, даже и за кражба не може да се говори. Евентуално измама някаква, ама ю. лице
.
d_bachvarov_85 написа:При кражбата-пострадалият нищо не подозира, за това и няма смисъл деецът да използва сила. А как може при кражбата пострадалият да изрази отношение ? Нали ако изрази и почне да се съпротивлява и т.н. ще идем точно на грабеж.
lexiss написа:По този повод - един друг казус - седят си в заведение група младежи. Асен си оставил телефона на масата. Борис дошъл и му го поискал да слуша музика. Асен отказал. Тогава Борис започва да се заяжда с него, стига работата до бой - причина за скандала е въпросният телефон. В крайна сметка, Борко успява да надвие Асенчо и взима телефонът от масата, след което с тръгва. Грабеж или кражба?
lexiss написа:Втори казус - Момиче върви по улицата и говори по телефона. Разминава се с непознат младеж, на когото не обръща внимание. В следващия момент вече не говори по телефона, защото младежът, с когото се е разминала преди малко, вече тича с него по улицата - кражба или грабеж?
lexiss написа:Имайки предвид, че, говорейки по телефона, т.е. - държейки го на ухото си, няма как някой да ти го вземе без за това да употреби сила. И все пак - фактите са си фактиПоне аз не се сещам как може такъв чист грабеж да бъде определен по 194 ?!?
svettoslav написа:Усещането,че ти се отнема телефон от ръката какво променя?Да не би то самото да създава "силата",която има предвид закона?
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта