Здравейте,
Още съм нов тук... да се надяваме че няма да се задържа много
Имам следния казус: Преди месец имах "късмета" да се ударим с един моторист.
Аз се престроявах, а той явно караше бързичко. За наш късмет нищо му няма, но това нищо го квалифицират като "средна телесна". Аз вече месец не знам какво става. Никой не ме търси. От докторите в Пирогов разбрах за "средната" която е заради това, че повече от 30 дни няма да може да стъпва нормално. Няма счупено или нещо такова. Просто е ужулено ходило и монава по-бавно от 30 дена. Та въпроса ми е аз да си търся ли адвокат или да чакам да ме вкарат в съда като виновен и тогава? Защо повече от месец никой нищо не ми казва? Как да процедирам? Колко ще ми струва да си наема някой който да се разрови и да ми каже какво следва?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Транспортно право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Транспортно право
lucky_not написа:Здравейте,
Още съм нов тук... да се надяваме че няма да се задържа много
Имам следния казус: Преди месец имах "късмета" да се ударим с един моторист.
Аз се престроявах, а той явно караше бързичко. За наш късмет нищо му няма, но това нищо го квалифицират като "средна телесна". Аз вече месец не знам какво става. Никой не ме търси. От докторите в Пирогов разбрах за "средната" която е заради това, че повече от 30 дни няма да може да стъпва нормално. Няма счупено или нещо такова. Просто е ужулено ходило и монава по-бавно от 30 дена. Та въпроса ми е аз да си търся ли адвокат или да чакам да ме вкарат в съда като виновен и тогава? Защо повече от месец никой нищо не ми казва? Как да процедирам? Колко ще ми струва да си наема някой който да се разрови и да ми каже какво следва?
В червено съм посочил двете взаимно изключващи се твърдения които си изложил...Явно си специалист, без дори да си прочел епикриза или каквито и да медицински документи...Горко на колегата на когото си клиент...
Ако почакаш и се поозърташ още малко току виж доброзорлен, скоропостижно си се признал за виновен и съда ти е наложил следващото се по закон наказание....
Консултирай се с колега и се уговори в случай на необходимост да те защитава.
Нищо лично, но да знаеш, че в твоят случай ще става въпрос за пари...
Ако ги имаш може и да се отървеш от наказателната отговорност.
- lucius_seneca
- Младши потребител
Ок аз за това питам за повече инфо. Къде да го намеря този колега? Някакви предложения? Той може ли да направи нещо сега когато още сме на етап досъдебно производство срещу неизвестен извършител?
- lucky_not
- Нов потребител
Колкото до маркираното в червено... че то и трънче да ти се забие в крака не можеш да ходиш... ама нищо ти няма нали? Или ще се обадиш на мама да и се оплачеш че живота ти е свършил? Явно за наказателното право двете са взаимноизключващи се, но от житеиска гледна точка човека е жив и здрав. Не е изпочупен, парализиран, или осакатен. За това беше това "нищо му няма". Интересно защо си толкова заядлив
- lucky_not
- Нов потребител
lucky_not написа:Колкото до маркираното в червено... че то и трънче да ти се забие в крака не можеш да ходиш... ама нищо ти няма нали? Или ще се обадиш на мама да и се оплачеш че живота ти е свършил? Явно за наказателното право двете са взаимноизключващи се, но от житеиска гледна точка човека е жив и здрав. Не е изпочупен, парализиран, или осакатен. За това беше това "нищо му няма". Интересно защо си толкова заядлив
Не съм заядлив.Изрично написах "нищо лично".Ти имаш право да си тълкуваш закона както искаш, но право на официално тълкуване според Конституцията на РБ има българският съд и Народното събрание.Съда е този който решава дали си виновен или невинен, а не ти. Едновременно не знаеш и питаш(като молиш за помощ) и ни "учиш" кое е средна телесна повреда и кое не е.Имаш нужда от помощ или ще ни учиш?Натоварваш предварително със своите претенции и интерпретации случая, убеден съм същото ще направи и пострадалият за когото ти казваш, че му няма нищо...
Преди да кажеш/направиш каквото и да е спри, преброй до сто, поеми си дъх и едва тогава реши какво да правиш.Не те познавам, не познавам моториста и няма лично отношение към никого.
От изложеното от теб и последователността с която защитаваш становището си, правя извод, че няма да се признаваш за виновен, ако това е така побързай да се консултираш с колега.Не давам препоръки, защото не искам да нося отговорност дори и косвена, ако останеш неудовлетворен.
В крайна сметка от изложеното до тук и в най-лошият за теб случай(ако това което си казал е истина-макар, че видно от реакцията ти вече си изкривил нещата през твоята гледна точка и имаш определени очаквания) мисля, че при определено развитие на нещата може да си от малкото случай в които от наказателноправна гледна точка "и вълкът ще е сит и агнето цяло".
Ако твърдо държиш на безкомпромисната си невинност, тогава съда решава...
Включи си личните съобщения то "потребителски панел", ако искаш отговор на лични, защото колкото и съобщения да ми пращаш сега входящите ти съобщения са изключени и не мога да ти пратя нищо.
- lucius_seneca
- Младши потребител
Готово.
До сега не бях виждал такова нещо.
До сега не бях виждал такова нещо.
- lucky_not
- Нов потребител
Дайте ми предложение за адвокат който би могъл да се заеме с моя случай.
- lucky_not
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|