начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Чл. 147 и 148 от НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чл. 147 и 148 от НК

Мнениеот strutovet » 05 Юни 2010, 15:20

:mrgreen:
Последна промяна strutovet на 06 Юни 2010, 10:17, променена общо 1 път
strutovet
Младши потребител

Re: Страничка във ФБ, гавреща се с мен

Мнениеот voltron » 05 Юни 2010, 22:33

Имаше някаква процедура за репортване в фесбука, не ми се търси сега.
Ти ли си Андрей Куртенков. Ти си за прихиатрията ве мой :cry: .
Андрей Куртенков Съждението "Кучетата не са виновни" е типичен пример за безсмислено съждение - по презумпция животните няма как да са виновни за каквото и да е - виновни или не, могат да бъдат само мислещи, разумни същества, същества, които имат съвест, същества, които могат да носят отговорност за постъпките си - а такъв е единствено и само човека.
Така че препов... Вижте повече... Вижте повечетарянето на мантрата "кучетата не са виновни" е поредното нещо, което изобщо не говори добре за интелекта на кучозащитниците.
Бездомните кучета следва да бъдат ликвидирани не затова, защото са виновни или не са виновни, а защото носят прекалено голяма вреда за човека, без да носят нищо в замяна (ако не броим далавераджиите, които разбогатяха покрай проблема с бездоминте кучета

Всяко действие или бездействие/деяние/ е преди всичко човешки акт. Някак си е варварско да говориш за вина на животните, ползи и други малоумнищини. Какъв преподавател си ти. Лоша "услуга" си правиш. Нема безсмъртни.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Re: Чл. 147 и 148 от НК

Мнениеот strutovet » 05 Юни 2010, 22:42

:!:
Последна промяна strutovet на 06 Юни 2010, 10:18, променена общо 2 пъти
strutovet
Младши потребител

Мнениеот voltron » 05 Юни 2010, 22:59

Еми нали това ти казвам, явно не си спазил процедурата за репортване, тя е поне 8 страници :lol: Изпраща се на легал@фесбук.ком. За осъждане и прочее глупости - сега ще се включа в групата там и ще те те напсувам :lol: . Ще чакам да ме осъдиш :? . Много вероятно да ти откажат каквато и да е информация, като се има предвид че става въпрос за гражданско правен спор :lol: , и то от друга държава. Отакзват и на полиция от щатите, какво остава за някаф психо.
voltron
Потребител

Мнениеот hidden » 05 Юни 2010, 23:05

Що за църква е тази Българска Пастафарианска Църква (оглавявана от Андрей Куртенков)?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот ufoufo » 05 Юни 2010, 23:39

Куртенков следя те с интерес.Докъде ще стигнеш незнам , но знай едно видя ли те в студентски град ще те натупам здравата.И тия опити с разкъсването на кучета със сила на опън,ако се окажат истина... МИСЛИ МУ! ГАДЕН ПСИХОПАТ.
ufoufo
Нов потребител

Мнениеот ufoufo » 05 Юни 2010, 23:42

Коментар номер едно от Андрей Куртенков:
"Точно в момента участвам в изследвания, посветени на реакцията на животните при разкъсване – поради липсата на специално оборудване, на нас ни бяха необходими няколко месеца, за да създадем специална машина – по един проект на Фонд „Научни изследвания” на МОМН (точното му име е „Установяване на необходимата... Вижте повече сила за разкъсване на тялото при опъване в дорзо-каудално направление при някои видове бозайници”), съвместно с един от институтите на БАН (сега го готвят за сливане с други структури и там са бесни от този факт, между другото) – както може би сте чули, една от основните идеи на настоящия управленски екип в МОМН е подкрепата за съвместни проекти на БАН с висшите училища – та по тази линия и ние намазахме. Всъщност, самата машина е нещо съвсем не чак толкова сложно – около метър и половина висока (което се оказа неудачно – спокойно можеше и да е по-ниска (ама колегите от БАН я направиха, сякаш и велосираптори ще разкъсваме на нея) – понеже всичко наколо става в кръв и парчета тъкани – и се наложи да приспособим специални поставки, на които окачаме едни мушами – за да не се налага след всяка серия опити да „къпем” с маркуча цялото помещение, барабар с тавана), има приспособления, чрез които предните, и, съответно, задните, крайници на животното се закрепват за два подвижни статива, които ръчно се теглят в противоположна посока, а оказаната сила се измерва с динамометър (в Нютони – N). Цялата електроника е, че точно в този момент, в който тялото на животното се разкъсва на предна и задна част, абсолютно автоматично тази стойност на силата, при която е станало въпросното разкъсване, се запомня на едно малко дисплейче – което, в интерес на истината, е разположено доста неудачно и, специално при разкъсването на кучета, които сме осъществили досега, абсолютно винаги червата се изпльокват точно върху дисплейчето (не вярвам това да се отразява на получените стойности – просто е неприятно). Досега сме осъществили наблюдения за силата, необходима да разкъса тялото, при тридесет и три животни от четири вида – главно кучета, понеже точно те представляват най-голям интерес в случая, както за науката, така и чисто практически. В три от случаите експериментът не се получи както трябва (заради лошо закрепване на крайниците) и резултатите няма да бъдат отчетени за целите на проекта. Все още е рано да правим заключения – опитите подължават, в момента не много активно, но веднага след края на семестъра ще се активизираме – ала вече имаме преварителна уговорка да докладваме първите резултати на научна конференция в чужбина (в една съседна нам страна). Обсъждахме и необходимостта да вкараме в учебната програма специално тричасово упражнение, на което студентите сами да отчитат силата, необходима за разкъсване на животно – но за това е необходимо специално решение на Факултетния съвет.
Засега толкова – ако има интерес, мога да допълня с още подробности, а ще разкажа и за други опити, които сме провеждали и провеждаме; ако има конкретин въпроси, готов съм да отговоря. Пак ще повторя – правя тези обяснения единствено заради тоталното невежество на кучозащитниците по това, какво означава понятието „опити с животни”."

Ето това прави нашия "андрешко" и за това много хора , ако те видят ще ти се стъжни живота "мой" човек.Кой каквото сам си направи , никой друг не може да му го направи.И след като държавата не ги прибира такива ПСИХО УТРЕПКИ като тебе , то явно ние нормалните хора ще трябва да се заемеме.
ufoufo
Нов потребител

Мнениеот xaoc1973 » 06 Юни 2010, 00:08

Изследванията са доста интересни и, предполагам, с голяма научна стойност.
А пробвахте ли да установите доколко се различава силата на разкъсване при усукване на животните от тази при опъване?
И дали е възможно в рамките на този научен проект да установим силата на разкъсване при опън на съдии? При поискване веднага ще предоставим нужния материал за обработка.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот teogeo » 06 Юни 2010, 00:26

Андрей Куртенков,

ти всъщност какво си мислеше, БЕ? Че само ти можеш да продаваш номера,
а когато и на теб ти ги приложат и тичаш да ревеш: "Братики-ментики, закона хочу!"?

Абе човек, ти наясно ли си какви идиотщини вършиш? Др. Йозеф Менгеле е
вършил подобни извращения върху хора (пак бозайници)...

И ти идваш тук да търсиш правна защита.... Дано Бог се смили над калната
ти душица... :|
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот jiji2 » 06 Юни 2010, 09:25

Аз просто не мога да повярвам!!! Действително ли се правят такива "изследвания" и то в университет, и със съдействието на БАН? Просто не мога да повярвам!!! Ами, освен че е изродско, считам, че то си е направо престъпление! За кучето, на което някой такъв "експериментатор" отряза краката, се вдигнаха в защита толкова много хора, закон се правеше... А тук става въпрос за стотици животни, които не просто се осакатяват, а се разкъсват... Каква е научната цел на това? Кому е нужно и къде ще се приложи "знанието" от резултатите на това "изследване"???
За мен това не е просто СКАНДАЛНО, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и смятам, че ако е вярно, компетентните органи следва да се разровят сериозно... Кой знае още какво е разкъсвано!?! Макар че, то и това е достатъчно, за да се вземат съответните мерки срещу "експериментаторите"!
jiji2
Потребител

Мнениеот strutovet » 06 Юни 2010, 10:19

Благодаря за мненията, намерих това, което ми трябваше!
Темата вече не е актуална и може да се изтрие.
strutovet
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 06 Юни 2010, 10:24

Но ти си още актуален,Андрей!
vanila_ce
Потребител

Мнениеот charles » 06 Юни 2010, 13:00

Извинявайте, ама наистина ли приемате мокрите сънища на този за действителност? Визирам това, което уж се прави в БАН. Аз не съм юрист, но поради естеството на служебните ми задължения съм запознат с правото на ЕС и мога да гарантирам, че подобно нещо никой в България няма да посмее да направи, да не говорим, че от ЕС никой няма да го финансира. Второ, дори теоретично да се намери някой психопат с малко пари да го финансира, познайте дали ще споделят информацията така спокойно? Партенков просто иска да дразни народа. Не го приемайте насериозно-ще бъде адски несериозно от ваша страна.
charles
Нов потребител

Мнениеот hidden » 06 Юни 2010, 13:49

charles написа:подобно нещо никой в България няма да посмее да направи

Ескперименти с бездомни кучета във ВМА
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот charles » 06 Юни 2010, 14:12

hidden написа:
charles написа:подобно нещо никой в България няма да посмее да направи

Ескперименти с бездомни кучета във ВМА

Обърни внимание на датата на публикацията-2007-а година. :)))
charles
Нов потребител

Мнениеот hidden » 06 Юни 2010, 14:55

charles написа:Обърни внимание на датата на публикацията-2007-а година. :)))

Е, че то това същество се вихри от е-хее...
http://www.pueron.org/pueron/forum/topi ... OPIC_ID=34
:)
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот xaoc1973 » 06 Юни 2010, 16:41

Четя и коремът ми се спуква от кикот!
А бе, колеги, нима не разбрахте, че задаващият въпроса пародира защитниците на животните?! Натъкнал се е на воинстващи природозащитници, които са го атакували и сега търси защита на човешките си права.
Явно е, че такива експерименти НЕ са провеждани.
Явно е, че доста хора в този форум са оперирани от чувство за хумор (макар и доста черен, в случая).
Явно е, че наистина се оказва, че животните у нас имат повече права от хората!
Даже и бях пуснал преди време един пост на тази тема:
viewtopic.php?f=13&t=41632
----
ШОКИРАН СЪМ, ЧЕ ДАЖЕ И В ТОЗИ ЮРИДИЧЕСКИ ФОРУМ ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ НАД ПРАВАТА НА ХОРАТА!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот charles » 06 Юни 2010, 18:10

xaoc1973 написа:Четя и коремът ми се спуква от кикот!
А бе, колеги, нима не разбрахте, че задаващият въпроса пародира защитниците на животните?! Натъкнал се е на воинстващи природозащитници, които са го атакували и сега търси защита на човешките си права.
Явно е, че такива експерименти НЕ са провеждани.
Явно е, че доста хора в този форум са оперирани от чувство за хумор (макар и доста черен, в случая).
Явно е, че наистина се оказва, че животните у нас имат повече права от хората!
Даже и бях пуснал преди време един пост на тази тема:
viewtopic.php?f=13&t=41632
----
ШОКИРАН СЪМ, ЧЕ ДАЖЕ И В ТОЗИ ЮРИДИЧЕСКИ ФОРУМ ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ НАД ПРАВАТА НА ХОРАТА!

Абе идиотчето напълно сериозно си търсеше адвокат, та "требе Гюро да е има`л гл`ава, щом за Великден си купува капа..."
charles
Нов потребител

Мнениеот vanila_ce » 06 Юни 2010, 18:12

И иска да убива адвокати:)"The first thing we do, let's kill all the lawyers"
(Шекспир, Хенри VI, 4-а част)
Това бил един от ритуалите на пастафарианската църква!
vanila_ce
Потребител

Мнениеот voltron » 07 Юни 2010, 13:29

Може да иска да храни бисквитеното чудовище с адвокати. :lol:
voltron
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право