начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съдът в Страсбург

Съдът в Страсбург

Мнениеот portokal » 04 Юни 2010, 21:19

Цитат:
...неговата дейност [на ЕСПЧ] е чисто формална по процедура и касационна по същество. В него се проверява не същността на спора (в случая да има/да няма разпятия), а доколко националният съд е спазил законите на собствената си страна.

Че съдът проверява не доколко държавата е спазила националния си закон, а доколко е нарушила конвенцията, мисля, че няма спор, т.е. второто изречение според мен определено е невярно. Интересно ми е обаче има ли въупще някакъв смисъл подчертаното с черно в първото изречение. Понеже аз не мога да открия.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Съдът в Страсбург

Мнениеот nksuccess » 05 Юни 2010, 03:23

Болднатото няма смисъл да е болднато.
nksuccess
Потребител

Мнениеот disident » 05 Юни 2010, 20:25

Такова животно вече няма. Писмото което получих с последните формуляри, които ми изпратиха нямаше подпис, печат и най-важното номера на досието. Писах им за грешката и им напомних, че 3 пъти не ми обръщат внимание понеже не съм попълнил формулярите и не виждали нищо нередно, отново си поисках помощ. Теглих им една леко и културно. Юридически секлецар Л. Миланова си ми писа, че вече ми прекратили делото още през 2008-ма понеже не съм бил изпратил формулярите. И хич не и пукаше, че сега им писах случки през 2009-та. Ами дадох 4.50 да и тегля една каруцарска и хич не мисля да ръся повече мангизи за кореспондеция с най-големите олигофрени съдии... Предишните поне отговаряха на e-mail.
disident
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 27 Юни 2010, 23:23

А каква е процедурата, за да заведа дело в Страсбург? Такси, адвокат ще трябва ли, чрез наш български съд ли трябва или свободно, изобщо инфо как става?
magi_jeleva
Потребител

Назад към Право на ЕС