начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наказуемо ли е

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказуемо ли е

Мнениеот velcheva » 28 Май 2010, 23:51

Случи ми се тази вечер : установих, че телефона ми го няма. Звъннах от другия си телефон и ми вдигна лице, чийто пол не успях да установя по гласа, като ми каза, че отказва да го върне и ми затвори. На следващото мое позвъняване заяви, че ще си помисли дали да го върне, а на третото позвъняване - че ще го върне само срещу сумата от 50 лв. Смятате ли, че тук става въпрос за правонарушение от страна на това лице ?
Благодаря предварително за отговорите.
velcheva
Младши потребител

Re: Наказуемо ли е

Мнениеот voltron » 29 Май 2010, 00:08

Позвъни още 2,3 пъти може да излезе и нещо по - сериозно.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот xaoc1973 » 29 Май 2010, 09:38

И не сте подали жалба в полицията? А питате нас? Защо?
---
А на така поставения от Вас въпрос при така формулираните от Вас данни отговорът, КОЙТО МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ И ЕДНО МАЛКО ДЕТЕ, Е:

ДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот marek972 » 29 Май 2010, 10:19

ех, сега, ако можеше да е както по цял свят, полицията да проследи телефонното обаждане, вече щяхте да си го върнете, сега ще пиете една студена вода, защото видите ли това не е тежко престъпление и не може да се поиска разпечатка от мобилен оператор ...
marek972
Потребител

Мнениеот glasotnaroda » 29 Май 2010, 14:06

marek972 написа:ех, сега, ако можеше да е както по цял свят, полицията да проследи телефонното обаждане, вече щяхте да си го върнете, сега ще пиете една студена вода, защото видите ли това не е тежко престъпление и не може да се поиска разпечатка от мобилен оператор ...

виж какво...
това не е тежко престъпление и точка по въпроса.

не желая полицията да ми издири телефона в този случая - ще си понеса личната отговорност по пазенето му, докато се търкалям пиян из дискотеките на слънчев бряг...

мхм, съжалявам,
но не съм съгласен полицията да се рови в трафичните данни за щяло и нещяло.

и по-добре за теб да се срещнете на уговореното място с изнудвача, да му дадеш предварително белязани 50 кинта от полицията, да им представиш на полицаите фактурката(или договор за СИМ номер), че оная сим карта и ония телефон са твои и така...
за сим номера ти винаги можеш да получиш уверение от оператора
а ако телефона ти е предаден без сим карта и ако нямаш фактура за телефона - не знам :)
но дотук!
не искайте прекалено много сигурност, щото най накрая губите всичко и най вече свободата!
все пак има и някаква лична отговорност, която ний самите трябва да носим.

...и къде е тоя "целия свят" дето полицията щяла да проследи телефона :wink:
няма такова нещо!
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот nnikksan » 29 Май 2010, 15:38

Наказуемо е- напишете си жалба и я подайте в полицията
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Май 2010, 22:07

и по-добре за теб да се срещнете на уговореното място с изнудвача, да му дадеш предварително белязани 50 кинта от полицията

Надали това било от значение за нещо.Точно това не е криминално действие.А тоя,който иска парите не е "изнудвач".Имаме си престъпление(кражба или друго-напр- намерена вещ,отказва да я върне).След което се предлага сключването на една неморална сделка(замяна).
Ако върне откраднатото(в сл. че е кражба),а вземе парите-дължи ги и тях(без основание са взети).Ако е намерна-също.
velcheva написа:Звъннах от другия си телефон и ми вдигна лице, чийто пол не успях да установя по гласа, като ми каза, че отказва да го върне и ми затвори.
velcheva написа:На следващото мое позвъняване заяви, че ще си помисли дали да го върне, а на третото позвъняване - че ще го върне само срещу сумата от 50 лв.

П.П.Въпрос - познай при кой отговор е извършено престъплението. :)
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот velcheva » 31 Май 2010, 13:57

Благодаря за всички мнения по темата. Наистина поисках и получих съдействието на полицията, защото след още няколко разговора с лицето го разпознах - оказа се съсед. Получих си телефона в присъствието на полицаите. Просто се чудех дали това деяние отговаря на състав от НК.
velcheva
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 31 Май 2010, 19:16

velcheva написа:Благодаря за всички мнения по темата. Наистина поисках и получих съдействието на полицията, защото след още няколко разговора с лицето го разпознах - оказа се съсед. Получих си телефона в присъствието на полицаите. Просто се чудех дали това деяние отговаря на състав от НК.

картонът си е картон !!
(velcheva не се отнася за Вас, не се чудете :D )
marek972
Потребител

Мнениеот nnikksan » 31 Май 2010, 20:59

АКО ЗА ИЗТЕКЛИ 7 ДНИ ОТ НАМИРАНЕТО НА ТЕЛЕФОНА ОТ СЪСЕДА ВИ И НЕВРЪЩАНЕТО МУ УМИШЛЕНО ОТ НЕГОВА СТРАНА, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ Е ЗНАЕЛ НА КОГО Е ТЕЛЕФОНА - ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ДЕЛО ПО ЧЛ. 207 ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС.
nnikksan
Младши потребител

Назад към Наказателно право