- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
3-ти път АКТ без книжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
3-ти път АКТ без книжка
Здравейте. Случаят ми е следния - книжката ми е отнета, поради отнемане на контролни точки.
Два пъти са ме спирали до сега и два пъти бях на съд, като и двата пъти ми беше наложена административна глоба. Преди около месец ме спряха и ми съставиха АКТ за трети път.
Получих призовка да се явя в полицията, наложиха ми мярка неотклонение и в момента чакам призовка от съда.
Не съм криминално проявен, като изключим, това че два пъти ми е наложена административна глоба за каране без книжка. Нямам актове за алкохол или превишена скорост, ако това има значение.
Положението ми е доста сериозно очевидно, какво трябва да очаквам? Дознателката ме посъветва да потърся адвокат, който да ме представлява тъй като можел да се договори със съда.
Прощавайте, че не се изразявам юридически правлно.
Два пъти са ме спирали до сега и два пъти бях на съд, като и двата пъти ми беше наложена административна глоба. Преди около месец ме спряха и ми съставиха АКТ за трети път.
Получих призовка да се явя в полицията, наложиха ми мярка неотклонение и в момента чакам призовка от съда.
Не съм криминално проявен, като изключим, това че два пъти ми е наложена административна глоба за каране без книжка. Нямам актове за алкохол или превишена скорост, ако това има значение.
Положението ми е доста сериозно очевидно, какво трябва да очаквам? Дознателката ме посъветва да потърся адвокат, който да ме представлява тъй като можел да се договори със съда.
Прощавайте, че не се изразявам юридически правлно.
- olliven
- Нов потребител
Re: 3-ти път АКТ без книжка
Очаквайте това, което чакате: призовка, съд и осъждане - извършил сте престъпление от общ характер. Потърсете адквокат, добре са Ви посъветвали. Наказанието, което Ви очаква не е тежко, но винаги е по-добре да имате адвокат, който да се погрижи за Вас и интересите Ви.
- sunshine_75
- Потребител
Напишете съставите, по които са ви санкционирали с предходните две НП
- Гост.
- Старши потребител
Айде, айде... Ще го минат с един чл. 42А и ще си мотае дзвонците до РПУ-то да се подписва (юридически казано - ПРОБАЦИЯ). Освен ако не е Пловдивския съд, че там бръснат, стрижат и подстригват с материали на клиента
-
teogeo - Активен потребител
Здравейте, много Ви благодаря за отговорите.
Предишните два пъти ми наложиха административна глоба 500 лв. и наказание 6 месеца лишаване от правоуправление, като явно се получи някакво разминаване, понеже още не беше излезнало наказанието от първия път, та и в двата случая беше това наказанието ми.
По кои състави просто не мога да Ви кажа.
Предишните два пъти ми наложиха административна глоба 500 лв. и наказание 6 месеца лишаване от правоуправление, като явно се получи някакво разминаване, понеже още не беше излезнало наказанието от първия път, та и в двата случая беше това наказанието ми.
По кои състави просто не мога да Ви кажа.
- olliven
- Нов потребител
teogeo написа:Айде, айде... Ще го минат с един чл. 42А и ще си мотае дзвонците до РПУ-то да се подписва (юридически казано - ПРОБАЦИЯ). Освен ако не е Пловдивския съд, че там бръснат, стрижат и подстригват с материали на клиента
Имам малко по-различно мнение кога следва да се счита, че е осъществен престъпния състав.... нещо във връзка с предходни санкции по административен ред.
500лв. глоба?!? леле.... май доста неща скрихте, м?
- Гост.
- Старши потребител
Ами не, защо да съм го крил? Два пъти бях на съд, два пъти ми беше наложено административно наказание глоба 500 лв.
Можи би не съм се изразил правилно.
Можи би не съм се изразил правилно.
- olliven
- Нов потребител
2х343в, ал.1 + 78а - преди да е имало влязъл в сила съдебен акт... И така се е получила "прИмоцията"... И сега е вече пълната програма...
- sunshine_75
- Потребител
Платихте ли някоя от глобите?И ако да -кога?Това може да се окаже важно при определени обстоятелства.
Реабилитацията по 78а НК настъпва в 1-год.срок от изпълнението на наказанието.Тоест съществува принципна възможност за друго санкциониране,пак по 78а НК.
Реабилитацията по 78а НК настъпва в 1-год.срок от изпълнението на наказанието.Тоест съществува принципна възможност за друго санкциониране,пак по 78а НК.
- svettoslav
- Активен потребител
Аз пък се чудя, колко пъти държавата трябва да "размахва предупредително пръст", преди да прати такива като питащия на едно място, където небето се гледа през решетки, та по този начин вече пределно ясно да му покаже, че след като по надлежния ред ти е забранено да управляваш МПС, всъщност не трябва да управляваш МПС.
Нарушаваш правилата за движение - наказват те. Нищо не ти влиза в главата - пак ги нарушаваш - пак те наказват. Още веднъж така, и още няколко пъти. В главата ти пак нищо не влиза и не се усещаш че правилата в ЗДВП са писани, зада се спазват.
За това държавата ти забранява да управляваш МПС - щото след толкова наказания - очевидно не ти пука за правилата и управляваш, по начин който е опасен за живота и здравето на другите...
От това разбира се също ВЪОБЩЕ нети пука... Какво са това - някакви си правила и някаква държава, която ще ти забранява нещо... Продължаваш да си караш, като пич - без да те е еня...
Един хубав ден, те хващат че караш, въпреки че това ти е забранено. Ама държавата - пич бате... поуицаите пак ше пишат некви хартишки, дето няма да ги платиш и шапка на тояга ! Пак си караш и туй то - кво ти пука от някакви актове - мактове... Караш си въпреки че ти е забранено и въпреки че са те хванали, докато караш , докато ти е забранено....но ти пък си караш. Кво ти пука ?
Хубаво, ама те хващат за пореден, пореден път. Айдеееее държавата - пак е пич ! Тя пак нищо съществено не ти прави... пак пишат там некви хартишки и... Абе накратко: казват ти за 902810293810239180 -ти път, че така както ти правиш - не трябва, не е хубаво. В главата ти ПАК нищо не влиза, и ти си караш като пич и си викаш - а....л съм ти и държавата... Хубаво ама вземат - та пак, за пореден, пореден, пореден път те хващат... и ЧАК сега си вече "притеснен"... евала !
И на теб евала, и на държавата евала с нейните "железни" закони!
Нарушаваш правилата за движение - наказват те. Нищо не ти влиза в главата - пак ги нарушаваш - пак те наказват. Още веднъж така, и още няколко пъти. В главата ти пак нищо не влиза и не се усещаш че правилата в ЗДВП са писани, зада се спазват.
За това държавата ти забранява да управляваш МПС - щото след толкова наказания - очевидно не ти пука за правилата и управляваш, по начин който е опасен за живота и здравето на другите...
От това разбира се също ВЪОБЩЕ нети пука... Какво са това - някакви си правила и някаква държава, която ще ти забранява нещо... Продължаваш да си караш, като пич - без да те е еня...
Един хубав ден, те хващат че караш, въпреки че това ти е забранено. Ама държавата - пич бате... поуицаите пак ше пишат некви хартишки, дето няма да ги платиш и шапка на тояга ! Пак си караш и туй то - кво ти пука от някакви актове - мактове... Караш си въпреки че ти е забранено и въпреки че са те хванали, докато караш , докато ти е забранено....но ти пък си караш. Кво ти пука ?
Хубаво, ама те хващат за пореден, пореден път. Айдеееее държавата - пак е пич ! Тя пак нищо съществено не ти прави... пак пишат там некви хартишки и... Абе накратко: казват ти за 902810293810239180 -ти път, че така както ти правиш - не трябва, не е хубаво. В главата ти ПАК нищо не влиза, и ти си караш като пич и си викаш - а....л съм ти и държавата... Хубаво ама вземат - та пак, за пореден, пореден, пореден път те хващат... и ЧАК сега си вече "притеснен"... евала !
И на теб евала, и на държавата евала с нейните "железни" закони!
- capt_dreyfus
- Младши потребител
Е, все пак е имало ефект размахването на пръстите... Човекът най-накрая е притеснен...
Капитане, моля Ви, не товарете питащия с всички грехове, представляващи пряка и непосредствена последица от въплътеното в народопсихологията на българина неуважение към правото, законите и реда. Той не е изключение - за добро или за зло.... И аз се гневя... макар да осъзнавам, че гневът е лош съветник...
Капитане, моля Ви, не товарете питащия с всички грехове, представляващи пряка и непосредствена последица от въплътеното в народопсихологията на българина неуважение към правото, законите и реда. Той не е изключение - за добро или за зло.... И аз се гневя... макар да осъзнавам, че гневът е лош съветник...
- sunshine_75
- Потребител
Че какво да товаря аз ? Той питащия, каквото натоварил - натоварил. Аз просто описах (цветно), как му изглежда сега каручката. Аз нямам заслуга да е толкова пълна.
- capt_dreyfus
- Младши потребител
Към питащия:
Какво образование имате,бихте ли споделили,ако не Ви притеснява.Не че лично ме интересува,но хора,които имат проблем,идентичен с Вашия,досега не съм срещал да пишат толкова грамотно като цяло.Да не би да сте юрист и да си нямате работа?
Какво образование имате,бихте ли споделили,ако не Ви притеснява.Не че лично ме интересува,но хора,които имат проблем,идентичен с Вашия,досега не съм срещал да пишат толкова грамотно като цяло.Да не би да сте юрист и да си нямате работа?
- svettoslav
- Активен потребител
poli_g написа:teogeo написа:Айде, айде... Ще го минат с един чл. 42А и ще си мотае дзвонците до РПУ-то да се подписва (юридически казано - ПРОБАЦИЯ). Освен ако не е Пловдивския съд, че там бръснат, стрижат и подстригват с материали на клиента
Имам малко по-различно мнение кога следва да се счита, че е осъществен престъпния състав.... нещо във връзка с предходни санкции по административен ред.
500лв. глоба?!? леле.... май доста неща скрихте, м?
А на бас, че ще отърве кожляка? Виждал съм как дават по 2-3 условни (!!!) и пробации на редивисти.
Иначе, да - правосъдието само пръсти размахва. На кого - показалец, на кого - среден.
-
Не очакваш да търпи ефективно, сигурна съм. Както и да му наложат нещо повече от ограничителни мерки за контрол...
Както написа и sunshine_75 - това е една от редките хипотези на двойна промоция( практически се случва така рядко, че не повярвах, когато за първи път се включих).
Не е проблем в осъждането или в наложената санкция, дори не е проблем и изпита по психо след това. Законодателни изменения и кардиналното решаване на проблема ( нещо, като парафраза на репликата на Сталин, но има състави, където е наложително) ще изкорени някои дребни недостатъци в народопсихологията ни.
Както написа и sunshine_75 - това е една от редките хипотези на двойна промоция( практически се случва така рядко, че не повярвах, когато за първи път се включих).
Не е проблем в осъждането или в наложената санкция, дори не е проблем и изпита по психо след това. Законодателни изменения и кардиналното решаване на проблема ( нещо, като парафраза на репликата на Сталин, но има състави, където е наложително) ще изкорени някои дребни недостатъци в народопсихологията ни.
- Гост.
- Старши потребител
Като цяло всички имате право, дори и хората, които ме критикуват. Нямам какво да Ви кажа, освен да Ви благодаря, че отделихте време да ми обърнете внимание и да ме насочите.
Теглил съм си равносметка кое ме докарало до там да ми е такава каручката сега.
Светослав - На 22 години съм. Следвам Компютърни Медиини Технологии и работя като front end developer.
Благодаря отново за отговорите.
Теглил съм си равносметка кое ме докарало до там да ми е такава каручката сега.
Светослав - На 22 години съм. Следвам Компютърни Медиини Технологии и работя като front end developer.
Благодаря отново за отговорите.
- olliven
- Нов потребител
Само да завърша темата.
След договрока с прокурора по делото - пробация 1 година подписка, без обществено полезен труд.
След договрока с прокурора по делото - пробация 1 година подписка, без обществено полезен труд.
- olliven
- Нов потребител
teogeo написа:Айде, айде... Ще го минат с един чл. 42А и ще си мотае дзвонците до РПУ-то да се подписва (юридически казано - ПРОБАЦИЯ). Освен ако не е Пловдивския съд, че там бръснат, стрижат и подстригват с материали на клиента
В духа на закона (и този от бутилката) - казах.
-
А сега сериозно по темата - за пореден път се доказа, че:
1. Прокуратурата в България като цяло е едно доста имагинерно понятие.
2. Прокурори няма, има споразумители. Кой за каквото (и колкото) е учил.
Да се затворят Русенския и Югозападния университети!
-
teogeo написа:А сега сериозно по темата - за пореден път се доказа, че:
Те защото от другите университети излизат едни специалисти....
Истината е, че КОРУПЦИЯТА доведе до там, че като магистрати работят само връзкари, деца на богаташи и магистрати... та такова е и нивото.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|