- Дата и час: 30 Ное 2024, 10:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли право дознателя ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Има ли право дознателя ?
Здравейте,
Има ли право дознателя в заключението си до Прокурора да отсъди вина???
Благодаря на всички които ще коментират темата.
Има ли право дознателя в заключението си до Прокурора да отсъди вина???
Благодаря на всички които ще коментират темата.
- sisi19
- Потребител
Re: Има ли право дознателя ?
1. Дознател като термин в сега действащите правни норми не съществува.
2. Разследващият полицай (а също и прокурорът) не "отсъжда" вина.
3. Само СЪДЪТ съди.
4. МОЛЯ ВИ: тук, в лекса има един виртуален бутон "справочник". Чрез него е възможно да достигнете до съдържанието на Наказателно-процесуалния кодекс и това на Наказателния кодекс. Прочетете ги няколко пъти. И тогава задавайте въпроси.
2. Разследващият полицай (а също и прокурорът) не "отсъжда" вина.
3. Само СЪДЪТ съди.
4. МОЛЯ ВИ: тук, в лекса има един виртуален бутон "справочник". Чрез него е възможно да достигнете до съдържанието на Наказателно-процесуалния кодекс и това на Наказателния кодекс. Прочетете ги няколко пъти. И тогава задавайте въпроси.
- sunshine_75
- Потребител
Благодаря за съвета. Не един път съм препрочитала НПК и НК. Но исках да се уверя дали евентуално нещо не съм пропуснала.
И след като същия няма право да отсъди вина, то тогава се питам не се ли опорочва разследването само с едно такова изречение до Прокурора, който пък от своя страна включва същото изречение в постановлението си за прекратяване на ДП водено по чл.131 ал.1 т.12.
И след като същия няма право да отсъди вина, то тогава се питам не се ли опорочва разследването само с едно такова изречение до Прокурора, който пък от своя страна включва същото изречение в постановлението си за прекратяване на ДП водено по чл.131 ал.1 т.12.
- sisi19
- Потребител
И какво е изречението на този грешник?
- dimist
- Потребител
dimist написа:И какво е изречението на този грешник?
".....по делото е изяснено че конфликтът е бил предизвикан по вина на пострадалия."
Предвид гореизложеноте и на основание чл. 199, 231, и 235 от НПК,
ПОСТАНОВИХ:
ДП .............водено срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 131 ал.1. т.12 от НК да се изпрати на РП с мнение за прекратяване.......
- sisi19
- Потребител
това последното ( от 2006 год.) не е постановление, а заключително мнение
а едно мнение няма как да "опорочи" разследването, най малкото защото не обвързва с нищо прокурорът (под секрет ще Ви кажа, но никому нито дума - това мнение си е на прокурора, не на дознателя ), нищо, че той го е "изрекъл", клетия грешник
а едно мнение няма как да "опорочи" разследването, най малкото защото не обвързва с нищо прокурорът (под секрет ще Ви кажа, но никому нито дума - това мнение си е на прокурора, не на дознателя ), нищо, че той го е "изрекъл", клетия грешник
- marek972
- Потребител
Заключителното мнение на разследващия полицай не подлежи на обжалване.
На обжалване обаче подлежи постановлението на прокурора за прекратяване на наказателното производство.така,че е разумно да се консултирате с адвокат,с оглед цялостна защита на правата и интересите Ви.
На обжалване обаче подлежи постановлението на прокурора за прекратяване на наказателното производство.така,че е разумно да се консултирате с адвокат,с оглед цялостна защита на правата и интересите Ви.
- sarbijanac
- Активен потребител
marek972 написа:това последното ( от 2006 год.) не е постановление, а заключително мнение
marek972- Мххх, къде видяхте да съм писала година??
Това което съм написала е точно цитирам от :
ЗАКЛЮЧИТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ
ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
което започва така:
Подписаният ................, дознател при..... РПУ, гр. ......приключих разследването по ДП.................../и прочее/
-------------------------------------
[*][Мнение от sarbijanac на 07 Мар 2010 03:58 pm
Заключителното мнение на разследващия полицай не подлежи на обжалване.
На обжалване обаче подлежи постановлението на прокурора за прекратяване на наказателното производство.така,че е разумно да се консултирате с адвокат,с оглед цялостна защита на правата и интересите Ви.]
---------------------------------------------------------
Това ми е ясно.Но въпроса ми беше в съвсем друга насока. Е ли е в правомощията на дознателя да изпраща такова заключение до Прокурора или не, и същото не опорочава ли дознанието с оглед предрешаване изхода на дознанието?
Последна промяна sisi19 на 07 Мар 2010, 19:13, променена общо 1 път
- sisi19
- Потребител
Вие или нямате желание, или просто нямате възможности да разберете какво Ви се говори.
1. ПОРОК (преди време си позволих да Ви посъветвам нещо за правописния речник!);
2. До 2006 дознателите пишеха Заключителни постановления. След това разследващите полицаи пишат заключителни МНЕНИЯ. (Оттам и колегата е извадил заключение за годината, която Вие не сте изписала...)
3. Желателно е разследващите органи да МИСЛЯТ, респективно: да имат мнения, особено и най-вече по разследването, което са водили. Това, че мнението им се съдържа в досъдебното производство по никакъв начин не е и не може да бъде порок.
4. Прочетете ПАК НК и НПК - явно Ви е било малко.
1. ПОРОК (преди време си позволих да Ви посъветвам нещо за правописния речник!);
2. До 2006 дознателите пишеха Заключителни постановления. След това разследващите полицаи пишат заключителни МНЕНИЯ. (Оттам и колегата е извадил заключение за годината, която Вие не сте изписала...)
3. Желателно е разследващите органи да МИСЛЯТ, респективно: да имат мнения, особено и най-вече по разследването, което са водили. Това, че мнението им се съдържа в досъдебното производство по никакъв начин не е и не може да бъде порок.
4. Прочетете ПАК НК и НПК - явно Ви е било малко.
- sunshine_75
- Потребител
sunshine_75 - същото е издадено в края на 2009г и е написано точно така както съм го цитирала, което от думите Ви си вадя другия извод че същия дори и не си е направил труда да промени главата. Т.е директно го е принтирал само че с нова дата.
Относно правописа ми: Не считам че в случая трябва да търсите под вола теле, за да можете хапливо да се хванете за нещо.
Да желателно е разследващите органи да МИСЛЯТ, ами нека тогава си поразмъртад сивото вещество и не ми пишат през 2 годи едни и същи заключение базирани на копи и пейст.
За съжаление това не е мнение, а си е чисто обвинение.
Относно НПК и НК, ами да ви кажа право може и да съм ги чела доста повече дори от присъстващите тук.
Всъщност Вас какво по точно ви дразни в мен?
Относно правописа ми: Не считам че в случая трябва да търсите под вола теле, за да можете хапливо да се хванете за нещо.
Да желателно е разследващите органи да МИСЛЯТ, ами нека тогава си поразмъртад сивото вещество и не ми пишат през 2 годи едни и същи заключение базирани на копи и пейст.
За съжаление това не е мнение, а си е чисто обвинение.
Относно НПК и НК, ами да ви кажа право може и да съм ги чела доста повече дори от присъстващите тук.
Всъщност Вас какво по точно ви дразни в мен?
- sisi19
- Потребител
Сиси, като си чела толкова много, що щеш във форума с нас простосмъртните, дето постоянно четем, и постоянно осъзнаваме колко малко знаем?
- dimist
- Потребител
а Вие откъде сте се снабдила с това заключение ?
- marek972
- Потребител
Неграмотността Ви - Вие сте неграмотна, като това обхваща както правописа, така и липсата на познания по българска граматика. Това е основното, което ме дразни у Вас. Не мога да отрека, много пъти съм Ви го казвала директно.
Това, че сте юридически неграмотна: независимо от обстоятелството, че законите са писани за всички, Вие ги интерпретирате така, че често се чудя дали не халюцинирам, докато Ви чета (мненията и въпросите).
Това, че се бъркате в почти всяка форумна манджа. И често успявате да докарате отвратителен вкус.
Класификациите, които отправяте към колегите ми юристи и към работата им, въпреки всичко, изложено по-горе.
Четете. Четете. Четете. Когато "наваксате" на пистата с четенето, когато прочетете достатъчно, въпросите Ви ще добият смисъл, ще започнете да разбирате и отговорите.
Дразни ме това, че не четете - това е, накратко.
Това, че сте юридически неграмотна: независимо от обстоятелството, че законите са писани за всички, Вие ги интерпретирате така, че често се чудя дали не халюцинирам, докато Ви чета (мненията и въпросите).
Това, че се бъркате в почти всяка форумна манджа. И често успявате да докарате отвратителен вкус.
Класификациите, които отправяте към колегите ми юристи и към работата им, въпреки всичко, изложено по-горе.
Четете. Четете. Четете. Когато "наваксате" на пистата с четенето, когато прочетете достатъчно, въпросите Ви ще добият смисъл, ще започнете да разбирате и отговорите.
- sunshine_75
- Потребител
сега с новите промени (ако ги приемат) разследващия няма да пише нито постановление, нито мнение, нито нищо, само ще изпраща делото ..
тук бяхме обсъждали откъде идва разминаването ..
viewtopic.php?f=13&t=39421&st=0&sk=t&sd=a
тук бяхме обсъждали откъде идва разминаването ..
viewtopic.php?f=13&t=39421&st=0&sk=t&sd=a
- marek972
- Потребител
Как не го е срам този дознател да изказва мение несъвпадащо с вашето и основано на събраните доказателства, на всичко отгоре не заменил шапката на заключението и ползва копи пейст. Пфу ма не го е срам А факта, че сигурно трябва да работи по 200 ДП на година и да посети 300 произшествия не е важен, важно е госпожата да е доволна
- dizhel
- Потребител
sunshine_75 написа:Неграмотността Ви - Вие сте неграмотна, като това обхваща както правописа, така и липсата на познания по българска граматика. Това е основното, което ме дразни у Вас. Не мога да отрека, много пъти съм Ви го казвала директно.
Брей че злоба, брей че ярост. Г-не, дайте го малкооо по спокойно. Когато една нервна клетка се разруши , тя вече никога не се възтановява. А явно при вас са вече на половина. Ще остареете бързо.
Докажете с примери какви квалификации съм давала спрямо колегите ви тук.Не бъдете голословен, защото сте безпочвен.
А дали чета или не, или дали ще продължавам да чета или не - от това може да си направите само изводи ако се доберете до делата ми и решенията на съдилищата.За жалост това няма как да стане за да прецените.
А след като Ви дразня толова много - ами отстранете си дразнителя. Не ме четете.
Последна промяна sisi19 на 07 Мар 2010, 21:41, променена общо 2 пъти
- sisi19
- Потребител
юdizhel написа:Как не го е срам този дознател да изказва мение несъвпадащо с вашето и основано на събраните доказателства, на всичко отгоре не заменил шапката на заключението и ползва копи пейст. Пфу ма не го е срам А факта, че сигурно трябва да работи по 200 ДП на година и да посети 300 произшествия не е важен, важно е госпожата да е доволна
ох ма моля ви се - нямат хартия хората , сезона свършил и за това не са разпитани свидетелите,ама не могли да ги открият на адреса за това искат още два месеца удължение на срока.........
Ммм, даааа 21-ви век ..........
- sisi19
- Потребител
Просто няма начин... наистина.
Честит 8-ми март!
Честит 8-ми март!
- sunshine_75
- Потребител
sunshine_75 написа::shock: Просто няма начин... наистина.
Честит 8-ми март!
Благодаря
Хапнете, пийнете, починете и пак се върнете.
Обичам опоненти като вас. От тях можеш да си извадиш много заключения. А доста често се и разтоварвам.
Късмет -
- sisi19
- Потребител
Вадете, вадете! .... Няма ли някой нормален, грамотен, на когото имате доверие ? - да седне с Вас пред компютъра, та да Ви помогне да извадите каквото трябва..
- sunshine_75
- Потребител
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|