- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как може да се оспори чл.142от НК по които сме осъдени
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
как може да се оспори чл.142от НК по които сме осъдени
Осъдени сме с брат ми по чл.142 от НК ал.2 т.2 във връзка с т.1 но самото обвинение е много скалъпено и не отговаря на истината минахме през ВКС чак и ни дадоха по 3г,6м обаче аз съм с условна дадена ми когато съм бил непълнолетен та мойте стават 6г,6м сега след дъжд в качулка се надявам някой да ми даде съвет какво да направя за да махна поне условната а не като всеки адвокат да вдига рамене.Адвокат е този който от невъзможното да направи чудеса без значение колко ще струва.Имам ли шанс или да обжалвам в Страсбург независимо колко ще чакам явно имам време поне ще имам някаква надежда
- liliqs
- Младши потребител
Re: как може да се оспори чл.142от НК по които сме осъдени
Явно новото деяние е извършено в изпитателния срок на старото наказание.
Не можеш да я "махнеш" - освен да бъдеш освободен от изтърпяването по чл. 69, ал. 2 от НК, но това го решава съдът и той очевидно го е решил.
Ако така лесно се махаше, нямаше да има никакъв смисъл въобще от осъждане. Ако обвинението наистина е било "скалъпено" (не че всеки осъден не би казал така) - съжалявам.
Не можеш да я "махнеш" - освен да бъдеш освободен от изтърпяването по чл. 69, ал. 2 от НК, но това го решава съдът и той очевидно го е решил.
Ако така лесно се махаше, нямаше да има никакъв смисъл въобще от осъждане. Ако обвинението наистина е било "скалъпено" (не че всеки осъден не би казал така) - съжалявам.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
liliqs написа:Осъдени сме с брат ми по чл.142 от НК ал.2 т.2 във връзка с т.1 но самото обвинение е много скалъпено и не отговаря на истината минахме през ВКС чак и ни дадоха по 3г,6м обаче аз съм с условна дадена ми когато съм бил непълнолетен та мойте стават 6г,6м сега след дъжд в качулка се надявам някой да ми даде съвет какво да направя за да махна поне условната а не като всеки адвокат да вдига рамене.Адвокат е този който от невъзможното да направи чудеса без значение колко ще струва.Имам ли шанс или да обжалвам в Страсбург независимо колко ще чакам явно имам време поне ще имам някаква надежда
...Охоо! ...Отвличане и противозаконно лишаване от свобода?!
...Очевидно, с брат ви, сте любители на силните усещания!
Е Честито, в такъв случай!
...Можете, да "обжалвате" - пред Светия синод!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Адвокат е този който от невъзможното да направи чудеса ...
Сладур.
п.п. Коледа не мина ли?
- Гост.
- Старши потребител
Като видях тази и другата тема, прегледах всички мнения на този ник - все за осъдени членове на семейството става дума: аз, брат ми, съпругът ми... от друга страна, сега пише като мъж ("непълнолетен"), а тази със съпруга от по-старите теми е жена... да не е влязла и тя в затвора междувременно?
-
Всички ли са по 142?!?
Леле...
Леле...
Последна промяна poli_g на 30 Дек 2009, 14:05, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Адвокат е този който от невъзможното да направи чудеса ...
Сладур.
п.п. Коледа не мина ли?
http://vbox7.com/play:6181a0cd
Последна промяна georgiev_sfbg на 30 Дек 2009, 14:16, променена общо 2 пъти
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
.Да се бяхте сетили да питате преди това.В РБ над ВКС е само всевишния и арменския омбудсман /поп/.Нищо има си и добри страни, държавна издръжка,топло, храна,може и работа и 6г за размисъл.За някои това е много, познавам такива на които не им се излиза.Отвън било къде къде по трудно.liliqs написа:сега след дъжд в качулка
- analizatora
- Потребител
Имам лично съобщение от авторката на темата. Моя лична кореспонденция си е, и при липсата в него на споделена информация, която етиката би изисквала да запазя в тайна, не виждам защо да не го "публикувам" в темата:
Освен да добавя, че се радвам за нея, не виждам какво да направя.
liliqs написа:Мечтай си да вляза на топло познавам закона добре и за твое сведение делото беше върнато поради невярни показания и процесуални нарушения.Явно и ВКС грешат и то много често Умник
Освен да добавя, че се радвам за нея, не виждам какво да направя.
-
analizatora написа:.Да се бяхте сетили да питате преди това.В РБ над ВКС е само всевишния и арменския омбудсман /поп/.Нищо има си и добри страни, държавна издръжка,топло, храна,може и работа и 6г за размисъл.За някои това е много, познавам такива на които не им се излиза.Отвън било къде къде по трудно.liliqs написа:сега след дъжд в качулка
Анализаторе, не знам дали си колега, но има една глава 33 в НПК. Лично съм бил на 2 дела във ВКС, където са изкарвани хора от затвора до 3 дни след делото и в последствие оправдавани.
- nksuccess
- Потребител
nksuccess написа:Анализаторе, не знам дали си колега, но има една глава 33 в НПК. Лично съм бил на 2 дела във ВКС, където са изкарвани хора от затвора до 3 дни след делото и в последствие оправдавани.
И аз не Ви знам какъв сте, но по - кротко с тези изказвания.Чели и препрочитали сме ги и ние тези глави, но такива смели изводи не смееме да правиме.
1.В качеството на какъв сте били на делата пред ВКС, да не сте стажант?
2.До три дни от кое дело, ако е от съдебното заседание пред ВКС , т.е делото по жалба или протест на 2-ро инст. решение, значи тука всички в купом нещо ни пързаляте, ама яко.Вие нещо не сте наясно със сроковете и процедурите май.Пък и от затвора чак изкаран казвате, а ......?Кабелна имате ли в къщи....?Ако имате спрете я, или заключете филмовите канали.И вие се наричате "колега", зависи какво влагате в това понятие.
- analizatora
- Потребител
Тона Ви много ме забавлява. Спокойно, човек не може да знае всичко, особено в тази професия.
1.Присъствах в качеството на колега, на който му е интересно, как ще се развие процеса . Колегата, който се явяваше беше баща ми (само 27 год.стаж по нак.право).
2. Да именно от съдебното заседание пред ВКС .
Коментара Ви оставя впечатление, че бъркате глава 33 Възобновяване на наказателни дела с глава 23 Касационно производство от НПК.
Благодаря за съвета(не че гледам телевизия, ама нищо. Предпочитам да чета вечер). Та да продължа за случая с отмяна на влязло в сила решение на Районен съд. ВКС отмени присъдата и върна делото на съответния Районен съд(където човека си беше оправдан в последствие). И смея да твърдя, че абсолютно противозаконно върнаха човека още 3 дни в затвора. Трябваше да го освободят още в залата.
И последно, не си хабене нервите да избухвате анонимно по форумите, защото ви трябват на други места и избягвайте да пускате толкова крайни коментари.
1.Присъствах в качеството на колега, на който му е интересно, как ще се развие процеса . Колегата, който се явяваше беше баща ми (само 27 год.стаж по нак.право).
2. Да именно от съдебното заседание пред ВКС .
Ами ВКС гледа и исканията за възобновяване на наказателни дела. Дори в единия случай беше влязла в сила присъда на Районен съд.analizatora написа:т.е делото по жалба или протест на 2-ро инст. решение, значи тука всички в купом нещо ни пързаляте, ама яко.Вие нещо не сте наясно със сроковете и процедурите май
Коментара Ви оставя впечатление, че бъркате глава 33 Възобновяване на наказателни дела с глава 23 Касационно производство от НПК.
analizatora написа:Пък и от затвора чак изкаран казвате, а ......?Кабелна имате ли в къщи....?Ако имате спрете я, или заключете филмовите канали.И вие се наричате "колега", зависи какво влагате в това понятие.
Благодаря за съвета(не че гледам телевизия, ама нищо. Предпочитам да чета вечер). Та да продължа за случая с отмяна на влязло в сила решение на Районен съд. ВКС отмени присъдата и върна делото на съответния Районен съд(където човека си беше оправдан в последствие). И смея да твърдя, че абсолютно противозаконно върнаха човека още 3 дни в затвора. Трябваше да го освободят още в залата.
И последно, не си хабене нервите да избухвате анонимно по форумите, защото ви трябват на други места и избягвайте да пускате толкова крайни коментари.
- nksuccess
- Потребител
Е добре де. В крайна сметка какви ги забърка бе човек, че го отнесохте по този член?
- sisi19
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|