начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

когато не мога да ползвам 135 ЗЗД

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

когато не мога да ползвам 135 ЗЗД

Мнениеот pitasht » 11 Дек 2009, 12:29

Търсих подобна тема, но не открих това което мен ме интересува.
Един длъжник разрисва запис на заповед през 2004г, в средата на 2006 продава имот за 3000 лв / така поше в нот.акт / на фирма собственост на чужденец.
В края на 2006 кредиторът по запис на заповед образува изпълнително дело на несъдебно изп.основание по стар ГПК, но не открива данни за имота, защото вече е продаден. Скоро при поредна справка идват данни от ТД на НАП, че е имало стари задължения за данък на този имот и издирваме продажбата.
Можем да искаме отмяна на сделката по чл.135 ЗЗд, но не можем да докажем знание в третата страна, а и ясно, че тя не е знаела, че продавачът е издал запис на заповед.
Има ли начин да търсим защита-например да подадем жалба за образуване на наказателно производство, имам спомени за някакви текстове но не откривам нищо или просто да пием една студена вода?
pitasht
Активен потребител

Re: когато не мога да ползвам 135 ЗЗД

Мнениеот Melly » 11 Дек 2009, 12:41

pitasht написа:Търсих подобна тема, но не открих това което мен ме интересува.
Един длъжник разрисва запис на заповед през 2004г, в средата на 2006 продава имот за 3000 лв / така поше в нот.акт / на фирма собственост на чужденец.
В края на 2006 кредиторът по запис на заповед образува изпълнително дело на несъдебно изп.основание по стар ГПК, но не открива данни за имота, защото вече е продаден. Скоро при поредна справка идват данни от ТД на НАП, че е имало стари задължения за данък на този имот и издирваме продажбата.
Можем да искаме отмяна на сделката по чл.135 ЗЗд, но не можем да докажем знание в третата страна, а и ясно, че тя не е знаела, че продавачът е издал запис на заповед.
Има ли начин да търсим защита-например да подадем жалба за образуване на наказателно производство, имам спомени за някакви текстове но не откривам нищо или просто да пием една студена вода?

Наздраве, да ви е сладка "студената" вода!
Идват хубави праници, бъдете хора. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: когато не мога да ползвам 135 ЗЗД

Мнениеот pitasht » 11 Дек 2009, 17:18

В записа на заповед пише: Сумата по този запис на заповед ще се изплати изцяло на дата: 00000 за което задължение гарантирам безусловно и неотменимо с паричните си средства, настоящи и бъдещи и с цялото си движимо и недвижимо имущество.
pitasht
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба