начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Закупуване на земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на земя

Мнениеот x_dimitrova » 29 Ное 2009, 14:19

Предстои ми закупуване на земя. Досега не ми се е налагало да извършвам подобна сделка и затова нямам и елементарно понятие за този вид процес. Възможно ли е някой да ми обясни процедурата по покупко-продаждбата подробно с цел да се предпазя от евентуална измама (напр.: да купя имот, който не е собственост на продавача, границите на неговия имот не съвпат с офертата и т.н.). Също така какви документи трябва да изискам, за да няма недоразумения в бъдеще, още повече, че ще сменям предназначението на имота?
Благодаря ви предварително.
x_dimitrova
Нов потребител

Re: Закупуване на земя

Мнениеот usra_ovcova » 29 Ное 2009, 16:55

Ако имота струва около 1000лв. хич да не ви пука как и какво ще става.
Ако е повече, то трябва да извършите сам всички проверки, за които ще се сетите, имате право да изберете нотариус за прехвирлянето и предварително да му платите 200-300лв. да извърши нужните проверки и да ви каже кои документи да изискате.
За адвокат не ви говоря, защото те са гадни обирджии и няма да искат без пари да ви казват и да правят неща за вас.
Мръсници са,така да знаете !
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот x_dimitrova » 01 Дек 2009, 14:00

Благодаря, но имам нужда от допълнителни разяснения.
x_dimitrova
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 01 Дек 2009, 14:44

x_dimitrova написа:Благодаря, но имам нужда от допълнителни разяснения.

Като например?Как си представяте да Ви се разясни цялата процедура, знаем ли с какъв акт за собственост ще е продавача, дали земята е в регулация или не, дали е в район с кадастрална карта или не и т.н. :roll: ?
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба