- Дата и час: 30 Ное 2024, 13:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
комулации чл.23 25 27 Нк ??
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
комулации чл.23 25 27 Нк ??
Здравейте,имам една питанка,относто зъглавието което съм написала на темата Значи,говорим за лице,което преди 2 месеца бе осъдено на 2 год. пробация ,и 2 месеца по късно влиза в затвора,за излежаване на присъда в размер от 6 месеца.Изкара 2 седмици в приемната в Белене,и сега са го върнали в Русе, и след 2-3 дни има дело ,за "комулаций чл.23 25 27".На повечето от вас сигурно ,ще им е смешно ,че задавам такъв елементарен въпрос,но нямам понятие какво е това.. моля някои да ми обясни на кратко Знам ,че става въпрос нещо за пробацията ...но.. хич ме няма по право Благодара предварително,за отделеното внимание
- kkkkkk88
- Нов потребител
Re: комулации чл.23 25 27 Нк ??
Комулаций значи, че за двете престъпления ще му определят общо наказание, което ще бъде по-тежкото от двете - лишаването от свобода - и няма да търпи пробаций.
Ако вече е започнало изпълнението на пробацията, изтърпяното трябва да му се приспадне от лишаването от свобода - два дни пробация за един ден лишаване от свобода, и да доизтърпи само остатъка от лишаването от свобода.
Ако вече е започнало изпълнението на пробацията, изтърпяното трябва да му се приспадне от лишаването от свобода - два дни пробация за един ден лишаване от свобода, и да доизтърпи само остатъка от лишаването от свобода.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Комулаций значи, че за двете престъпления ще му определят общо наказание, което ще бъде по-тежкото от двете - лишаването от свобода - и няма да търпи пробаций.
И тъй като еФЕКтивната е 6 месеца,а пробацията 2 години,значи ,че ще излежи повече от 6 месеца така ли да го разбирам?
- kkkkkk88
- Нов потребител
Не, нищо подобно. Ще излежи по-малко, ако пробацията е била започнала, защото от 6-те месеца ще се извади времето на изтърпяната до момента пробация, делено на две. Ако изпълнението на пробацията не е било започнало, ще си излежи 6 месеца.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Аха,вече разбрах за какво става дума =) благодаря много
- kkkkkk88
- Нов потребител
Юстициий Феликс Комулаций - римски проконсул - anno LXVI A.D.
- donchev
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|