начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Договор за наем чрез пълномощник - има ли нещо гнило?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за наем чрез пълномощник - има ли нещо гнило?

Мнениеот ilianapet » 18 Ное 2009, 10:47

Пускам тук темата, понеже не видях подфорум за наеми.
Харесали сме апартамент, даден под наем, но чрез пълномощник.
Собственикът - в чужбина.
Нотариалният акт на собственика - пратен по мейл, т.е. още не съм видяла оригинал, но едва ли ще видя, щом е пълномощник.
Пълномощното е за представляване пред държавни институции, за дан. оценки, за взимане на документи и т.н. - никъде не споменава за отдаване под наем.
Данните на пълномощника - пак пратени по емаил - ЕГН„ л.к. без адрес и без сканирана лична карта.
Агенция на НИ хем има, ама хем няма - пълномощника е от агенцията и на него дължа комисионата и с него се преговаря....Плащам комисиона.
Имам ли основание да се притеснявам? Нещо не ми харесва, но може и да си въобразявам. Какво да направя, освен да поискам лична карта, оригинал пълномощно.... и то такова за под наем...?
Договора е стандартен, един наем и една предплата...+ комисион.
ilianapet
Нов потребител

Re: Договор за наем чрез пълномощник - има ли нещо гнило?

Мнениеот sunrise » 18 Ное 2009, 11:02

Щом в пълномощното не е вписано да сключва договори за наем, следователно няма право да подписва такива.
Най-добре се консултирайте с адвокат. Нещо ме съмнява ,че собственикът е сключил договор за управление на имота, а те са решили да изкарат някой лев.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ilianapet » 18 Ное 2009, 11:13

Договор за управление казваш - възможно е, но то не пречи той да го управлява като го дава под наем, стига да е описано в пълномощното. :roll:
ilianapet
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Ное 2009, 11:18

ilianapet написа:Договор за управление казваш - възможно е, но то не пречи той да го управлява като го дава под наем, стига да е описано в пълномощното. :roll:

Именно, но в пълномощното таково нещо явно няма.
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба