начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Помогнете хванаха ме с алкохол, а дрегера отчете повече

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете хванаха ме с алкохол, а дрегера отчете повече

Мнениеот ventiti » 16 Ное 2009, 19:25

Добър вечер
на 14/11 към 20:00 часа пих 2-ве бири в едно заведение, след което се прибрах и пих около 50гр. ракия към 22:00 часа. Към 23:00ч. реших да отида, до магазиха, където пред него имаше патрулка. Имаше знак Б-22 (забранено завиването на ляво), но аз го препуснах, защото бях се стреснал. След което катаджията си вдигна раката и ми посочи каде да спра. Най - чудното от всичко беше, че като ми взе проба за алкохол не ми показа, че отваря нов накраиник нито ми даде да си го отворя, а когато дихнах на дрегера той ми поката 1,19 промила алкохол. След което дадох кръв. Искам да разбера могали да направя възражение. И дали преди това мога да изчакам кръвната проба да ми излезе и след това да го направя.

Но направих и грешка ,че написах на протокола ,че нямам възражения.

Дрегера разбрах, че се влия и от цигари и от претиснение, та първо за знака бях притеснен и ги видях отсреща и се стреснах и затова го препуснах не ,че съм бил "много" пиян не бях при положение, че като се въртях при доктора не залитнах.

Имам и още един друг въпрос, значи в описанието на случката в Акта ми пише ,че в 23:58ч. (на 14/11/2009г. Без датата!) останових, че е употребявал и т.н.

а когато потпасах самия АКТ вече е след 24:00 часа тоест ДАТА на получаване на преписа пише, че е връчен на 14/11 ,а той ми е връчен на 15/11

,че въпроса ми е можели чрез тази дата да излезе невалиден АКТА, моля отговорете ми правилно за да знам утре да си пускам ли възражение или да не пускам защото по АКТА утре ми е последния ден.

Мерси предварително.
ventiti
Нов потребител

Re: Помогнете хванаха ме с алкохол, а дрегера отчете повече

Мнениеот marek972 » 16 Ное 2009, 22:04

а ако случаят Ви влезе в някоя медия, ще бъдете информиран за това от
самия GeorgiKERELOV !!
marek972
Потребител

Мнениеот M_Schumacher » 16 Ное 2009, 22:07

Датите няма как да направят така, че акта да отпадне. незнам за кой град говориш, но намираш началника и даваш 50-100лв и да ти определи минимума в закона, а той е 1 месец лишаване и 200лв глоба. Иначе само трябва да се радваш, че не си 1,21, защото тогава можеше от притеснение и във форума да не пишеш.
това е от мен и друг път не духай. прави се че духаш и изпусни дрегера на асфалта, те нямат втори в патрулката.
M_Schumacher
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 16 Ное 2009, 22:10

проблемът е, че много често има случаи когато 1.19 на дрегер
отива над 1.2 на кръв ... и тогава става една ...акта ще е най малкия проблем
marek972
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Ное 2009, 23:12

:mrgreen: 1.19 с Алкотеста?!? И ще пишеш възражение? :mrgreen:

Готви се за обвинение и споразумение. 8)

Ако си пил - слез. Искам да стигна жив!

:?: КАК ТИ ЗВУЧИ? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristo2834 » 17 Ное 2009, 02:29

Не разбрах само защо си дал кръв? Те ли ти казаха или сам поиска да дадеш. Извинявай ама трябва да си луд при 1,19 на дрегер да даваш кръв.
hristo2834
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 17 Ное 2009, 11:06

ventiti написа:Добър вечер
на 14/11 към 20:00 часа пих 2-ве бири в едно заведение, след което се прибрах и пих около 50гр. ракия към 22:00 часа. Към 23:00ч. реших да отида, до магазиха, където пред него имаше патрулка. Имаше знак Б-22 (забранено завиването на ляво), но аз го препуснах, защото бях се стреснал. След което катаджията си вдигна раката и ми посочи каде да спра. Най - чудното от всичко беше, че като ми взе проба за алкохол не ми показа, че отваря нов накраиник нито ми даде да си го отворя, а когато дихнах на дрегера той ми поката 1,19 промила алкохол. След което дадох кръв. Искам да разбера могали да направя възражение. И дали преди това мога да изчакам кръвната проба да ми излезе и след това да го направя.

Юридически консултации на обвиняеми и подсъдими, се извършват от адвокати - срещу заплащане!
...А ти, определено, ...вече си ОБВИНЯЕМ - по НОХД! :wink: :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот zlostar » 17 Ное 2009, 11:32

georgiev_sfbg написа:Юридически консултации на обвиняеми и подсъдими, се извършват от адвокати - срещу заплащане!

eййй и сега денят ти е пълен,а :twisted: . дишай дълбоко,човеко-здравословно е
zlostar
Потребител

Мнениеот Гост. » 17 Ное 2009, 12:34

Това е откровена неистина. За сега. Съществува малка, незабележима вероятност кръвната проба да отчете по-малко от Алкотеста - въпрос на физиология.
Но в цялата си практиката опитът ми сочи, че в такива гранични случаи се стига до ДП...

п.п. Георгиев- защо не си заличиш сигнатурата? Неуместна е. Тук не даваме консултации. Бърборим.

п.п.п. Не е толкова съществено дали ще пуснеш възражение по АУАН. Изложеното не е основание за порочност. Ако се разминеш с административно производство и ти издадат НП- търси адвокат да се запознае със случаят ти.

И НЕ ПИЙ! АКО ЩЕ УПРАВЛЯВАШ.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 17 Ное 2009, 12:54

От 2 бири и 50 грама твърд алкохол в рамките на 3 часа показанието на дрегера е 1.19?

Ти да не си 40 килограма?

Искрено те съветвам да си наемеш адвокат. Съдиите не толерират пияни шофьори. Не мога да разбера ти с какво съзнание шофираш след употреба на алкохол?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Ное 2009, 13:11

Не е!
Две бири са на границата до 0.5...( но пък не уточнява дали не са от по 2л. :wink: та така)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 17 Ное 2009, 13:29

poli_g написа:...Съществува малка, незабележима вероятност кръвната проба да отчете по-малко от Алкотеста ...

Принципно си права - все пак, сме в страната на неограничените възможности! :lol:

poli_g написа:( но пък не уточнява дали не са от по 2л. :wink: та така)

Имам познат, който не пие повече от две бири - ... ...от втората каса! :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 17 Ное 2009, 13:40

Трябва да изчакате кръвната проба /химическата експертиза/.От нея ще стане ясно дали сте извършил адм. нарушение по ЗДвП или престъпление по НК.Концентрацията в случая е определяща.Постъпил сте Ва банк, и определено сте се минал, защото не сте длъжен да давате кръвна проба, това е ваше право.Дори и да ви отчете по-малко от 1.19 промила пак ще ви се състави АУАН/ако разбира се е над 0.5/, но в голяма част от случаите отчита повече.Така, че до 1.2 вкл. - адм.нар. и акт, над 1.2 престъпление и обвинение по чл.343б, ал.1 НК и каквото си изберете пробацийка или условна, а и некой др. месец без СУ.Все такива приятни неща.Иначе в пробационната сл. е весело, ще срещнете всякакви хора, както се казва от всички обществени слоеве и с различен социален статус.Ще обмените мисли и впечатления, ще поразсъждавате върху превратностите на живота и така някак неусетно ще ви изтече наказанието.Не го приемайте на сериозно, ако това ще ви успокои, много световни знаменитости са минали през тези службички. Аее, със здраве.
analizatora
Потребител

Мнениеот Гост. » 17 Ное 2009, 15:04

:roll: Ти що разпространяваш тънкости из нета?

Всъщност е на далаверка( ако СУМП му е важно) по НК ЛП е за срок по-кратък от срокът определен за адм. нарушение в ЗДвП(12м.).
Е, ... вярно- нарушение - престъпление. Страда миналото, но пък цената си струва. Мисля позитивно. :lol:

От друга страна- някой такъв може да ме помете по улицата, в такова състояние, и какво, че имам две застраховки живот?!? :evil:
Че и помощ следва да му оказвам?!? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 17 Ное 2009, 16:05

DEKAH чуди се дали да не се натряска, че си е харесал една пробационна служителка.....

:roll: :roll: :roll: :roll:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Ное 2009, 18:05

Така, ей това е типичен и ярък израз на максимата- Като съм на диета, не значи, че не мога да погледна менюто. :wink:

Сега разбирам защо често афишираш гладът си. :lol:

Деки, нЕма ли къде по-лесни начини?
Колко са клиенти, все е работа :wink: ... ангажименти, присърце :lol: ... и така.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 17 Ное 2009, 21:31

Зависи от съдебното му минало - ...може и да не му се "размине" с пробация! :wink:
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот voltron » 17 Ное 2009, 22:42

Нека все пак първо да си разбере резултата от кръвната проба ок? Освен това винаги може да каже че си е "пийнал" докато е отивал да дава кръвна проба за да пребори притеснението :lol: Некаде минава.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот marek972 » 17 Ное 2009, 23:07

да, ще мине, особено сега в края на годината когато всички в полиция и прокуратура са под пара да дават колкото се може повече дела за съд ..
това "алкохолче" им идва дюшеш направо ..
marek972
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Ное 2009, 00:47

voltron написа:Нека все пак първо да си разбере резултата от кръвната проба ок? Освен това винаги може да каже че си е "пийнал" докато е отивал да дава кръвна проба за да пребори притеснението :lol: Некаде минава.

Не минава.
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право