Става въпрос на кола внесена на инвалид (чичо ми) и с пълномощно издадено на баща ми да я кара и продава, но за съжаление и двамата са вече покойници, жената на чичото е пуснала жалба в прокуратурата и сега по чл.206 за обсебване си иска колата. ОК отивам вчера да и дам колата с двама свидетели, но тя отказа , казвам днес на полицая че ще му донеса приемно предавателен протокол че е отказала , той ме пресира, че колата трябва днес в от 15 до 17 часа да и я върна, аз нямам време да реагирам , имат ли право да ме правят на маймуна???????
Какво да правя с тая стара кола????????
мога ли да я оставя на полицията, ако тя откаже пак???
КОнсултирах се с адвокат , но не съм предполагала, че няма да я вземе.....в момента не мога да се свържа с адвокат в рамките на 2 часа.......
Какъв е процедурния ред?
тя отказва аз не я искам.......какво правим?
или поне къде да прочета закона....полицаите не ми казват......
Благодаря предварително, ако някой отговори на върпосите ми спешни.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 13:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.206
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чл.206
Ами да си стои у вас колата, ако не ви пречи, щом лелята не иска да я вземе. Ако ви разпитат в полицията кажете, че сте молили леля си многократно да си я получи , но тя е отказала. В крайна сметка кажете на полицаите ако имат желание и възможност да я изземат с протокол за доброволно предавене и да я поставят на служебен паркинг/, но надали ще се съгласят да я оставят на служебен паркинг/, но все пак опитайте. Ако решат да ви повдигнат обвинение и да ви разпитват в качеството на ОБВИНЯЕМ по чл. 206 НК- тогава ще ви трябва адвокат за делото.
- nnikksan
- Младши потребител
благодаря за отговора:)За радост лелята прие колата. Ченгето явно я е сплашило и тя мирно и кротко се подписа, надявам се, че повече няма да имам нищо общо с нея (и колата , и с лелята;)). Но ми остана въпроса защо никой във второ районно на МВР Пловдив не пожела да ми отговори кво да правя. Никой не беше на работа днес;)
Ама това сигурно защото не съм престъпник
Ама това сигурно защото не съм престъпник
- tanyata
- Нов потребител
Ами не е имало офицерски и дознателски състав- те са по компетентни. Дознателите са юристи- те най добре знаят законите в полицията.
- nnikksan
- Младши потребител
в понеделник , в 11 ч. сутринта да няма никой компетентен? Да ми каже полицая или дознателя (не го знам какъв е), че приемно-предавателен протокол, който е подписан от 3-ма свидетели не важи?????(даже 3 снимки направих). Въпросният полицай е бил 20 дни в отпуска, поради което направи всичко възможно да ме пресира психически за да приключи с дописката за 4 дни. Останах с впечатление, че въпросния е заинтересован от другата страна (на лелята), защото аз оказах пълно съдействие - за 4 дни намерих въпросната кола, и два пъти опитах да я предам на лелята. Аз не съм престъпник, за първи път се сблъсквам със системата, която ме направи на маймуна. Мисля да подам жалба, но не във второ РУ, а при шефката на дознателите. Но за това ще се консултирам с адвокат.
Въпросният, при устна уговорка, че въпреки нежеланието си ще отида пак да предам колата, но той ще присъства, не си двигна телефона.
Ейййййййй много ми е обидно............. ако случайно се наложи някога да ходя пак в полицията просто ще ида с адвокат и няма да се поддавам на заплахите за срокове и т.н. Това е и моя съвет към всички четящи форума.
Въпросният, при устна уговорка, че въпреки нежеланието си ще отида пак да предам колата, но той ще присъства, не си двигна телефона.
Ейййййййй много ми е обидно............. ако случайно се наложи някога да ходя пак в полицията просто ще ида с адвокат и няма да се поддавам на заплахите за срокове и т.н. Това е и моя съвет към всички четящи форума.
- tanyata
- Нов потребител
много поздрави на шефката на дознателите- познавам я лично, ама нали знаете "гарван гарвано, око не вади "
- nnikksan
- Младши потребител
Re: ре
nnikksan написа:Ами не е имало офицерски и дознателски състав- те са по компетентни. Дознателите са юристи- те най добре знаят законите в полицията.
Нникксан, нникксан, как можа от две изречения три груби грешки да направиш?
Първо - след девоенизацията в МВР вече няма офицери - чл.170 ЗМВР.
Второ - няма вече "дознатели" а "разследващи полицаи" - чл.52 НПК.
Трето - не всички разследващи полицаи са юристи. За длъжностите "разследващ полицай" и "младши разследващ полицай" юридическото образование не е необходимо. Достатъчно е един курс на обучение в Академията на МВР - чл.217 ЗМВР.
ПП - пише се "гарван гарванУ око не вади", а не "гарванО"
Що не пробваш, пишейки думата "овца", дали можеш да направиш четири грешки, напр. "уфсъ"!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Прав си колега- допуснал съм неточности . Ама има ли значение дали се казва дознател, разследващ полицай, дали са военизирани или не - функциите и задълженията са им едни и същи. Безсмислено е да влизаме в такива спорове.
- nnikksan
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|