начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

чл.206

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.206

Мнениеот tanyata » 09 Ное 2009, 15:13

Става въпрос на кола внесена на инвалид (чичо ми) и с пълномощно издадено на баща ми да я кара и продава, но за съжаление и двамата са вече покойници, жената на чичото е пуснала жалба в прокуратурата и сега по чл.206 за обсебване си иска колата. ОК отивам вчера да и дам колата с двама свидетели, но тя отказа , казвам днес на полицая че ще му донеса приемно предавателен протокол че е отказала , той ме пресира, че колата трябва днес в от 15 до 17 часа да и я върна, аз нямам време да реагирам , имат ли право да ме правят на маймуна???????
Какво да правя с тая стара кола????????
мога ли да я оставя на полицията, ако тя откаже пак???
КОнсултирах се с адвокат , но не съм предполагала, че няма да я вземе.....в момента не мога да се свържа с адвокат в рамките на 2 часа.......
Какъв е процедурния ред?
тя отказва аз не я искам.......какво правим?
или поне къде да прочета закона....полицаите не ми казват......
Благодаря предварително, ако някой отговори на върпосите ми спешни.
tanyata
Нов потребител

Re: чл.206

Мнениеот nnikksan » 09 Ное 2009, 19:40

Ами да си стои у вас колата, ако не ви пречи, щом лелята не иска да я вземе. Ако ви разпитат в полицията кажете, че сте молили леля си многократно да си я получи , но тя е отказала. В крайна сметка кажете на полицаите ако имат желание и възможност да я изземат с протокол за доброволно предавене и да я поставят на служебен паркинг/, но надали ще се съгласят да я оставят на служебен паркинг/, но все пак опитайте. Ако решат да ви повдигнат обвинение и да ви разпитват в качеството на ОБВИНЯЕМ по чл. 206 НК- тогава ще ви трябва адвокат за делото.
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот tanyata » 09 Ное 2009, 20:08

благодаря за отговора:)За радост лелята прие колата. Ченгето явно я е сплашило и тя мирно и кротко се подписа, надявам се, че повече няма да имам нищо общо с нея (и колата , и с лелята;)). Но ми остана въпроса защо никой във второ районно на МВР Пловдив не пожела да ми отговори кво да правя. Никой не беше на работа днес;)
Ама това сигурно защото не съм престъпник ;)
tanyata
Нов потребител

Мнениеот nnikksan » 10 Ное 2009, 00:05

Ами не е имало офицерски и дознателски състав- те са по компетентни. Дознателите са юристи- те най добре знаят законите в полицията.
nnikksan
Младши потребител

ре

Мнениеот nnikksan » 10 Ное 2009, 00:06

Ами не е имало офицерски и дознателски състав- те са по компетентни. Дознателите са юристи- те най добре знаят законите в полицията.
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот tanyata » 10 Ное 2009, 10:45

в понеделник , в 11 ч. сутринта да няма никой компетентен? Да ми каже полицая или дознателя (не го знам какъв е), че приемно-предавателен протокол, който е подписан от 3-ма свидетели не важи?????(даже 3 снимки направих). Въпросният полицай е бил 20 дни в отпуска, поради което направи всичко възможно да ме пресира психически за да приключи с дописката за 4 дни. Останах с впечатление, че въпросния е заинтересован от другата страна (на лелята), защото аз оказах пълно съдействие - за 4 дни намерих въпросната кола, и два пъти опитах да я предам на лелята. Аз не съм престъпник, за първи път се сблъсквам със системата, която ме направи на маймуна. Мисля да подам жалба, но не във второ РУ, а при шефката на дознателите. Но за това ще се консултирам с адвокат.
Въпросният, при устна уговорка, че въпреки нежеланието си ще отида пак да предам колата, но той ще присъства, не си двигна телефона.
Ейййййййй много ми е обидно............. ако случайно се наложи някога да ходя пак в полицията просто ще ида с адвокат и няма да се поддавам на заплахите за срокове и т.н. Това е и моя съвет към всички четящи форума.
tanyata
Нов потребител

Мнениеот nnikksan » 10 Ное 2009, 21:37

много поздрави на шефката на дознателите- познавам я лично, ама нали знаете "гарван гарвано, око не вади "
nnikksan
Младши потребител

Re: ре

Мнениеот andy70 » 10 Ное 2009, 21:50

nnikksan написа:Ами не е имало офицерски и дознателски състав- те са по компетентни. Дознателите са юристи- те най добре знаят законите в полицията.

Нникксан, нникксан, как можа от две изречения три груби грешки да направиш?
Първо - след девоенизацията в МВР вече няма офицери - чл.170 ЗМВР.
Второ - няма вече "дознатели" а "разследващи полицаи" - чл.52 НПК.
Трето - не всички разследващи полицаи са юристи. За длъжностите "разследващ полицай" и "младши разследващ полицай" юридическото образование не е необходимо. Достатъчно е един курс на обучение в Академията на МВР - чл.217 ЗМВР.
ПП - пише се "гарван гарванУ око не вади", а не "гарванО"
Що не пробваш, пишейки думата "овца", дали можеш да направиш четири грешки, напр. "уфсъ"! :mrgreen:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот nnikksan » 11 Ное 2009, 02:04

Прав си колега- допуснал съм неточности . Ама има ли значение дали се казва дознател, разследващ полицай, дали са военизирани или не - функциите и задълженията са им едни и същи. Безсмислено е да влизаме в такива спорове.
nnikksan
Младши потребител

Назад към Наказателно право