начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Нуждая се от съвет...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нуждая се от съвет...

Мнениеот apoklistika » 05 Ное 2009, 12:33

Здравейте предстои ни закупуване на апартамент в гр. София от фирма /ЕООД/на лице с гръцки произход, притесненията ми са че той наистина много бърза, апартамента се продава на доста атрактивна цена, но е обременен с ипотека ктм частно лице. Въпросът ми е имал и стойност сключен предварителен договор за покупко-продажба ако ипотекета все още не е свалена? Длъжен ли е нотариуса да провери всички необходими документи за сключването на предварителен договори и състоянието на самата фирма. т.е ако например е започнала процедура по обяваяване в несъстоятелност на фирмата? Смятате ли че е добре да наема адвокат да се занимае с въпросите по сключването на договора и бихте ли ми препоръчали такъв по имотни казуси...Може опасенията ми да не са основателни , но много се притеснявам от това че той много бърза, готов е да свали и от цената и т.н...Моля ви за съвет...
apoklistika
Младши потребител

Re: Нуждая се от съвет...

Мнениеот usra_ovcova » 05 Ное 2009, 12:53

Как за две години не научихте адвокат и нотариус, на който да звъните?
На този етап Вие за кого "играете"-за продавача или за купувача?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Melly » 05 Ное 2009, 12:55

apoklistika написа:Здравейте предстои ни закупуване на апартамент в гр. София от фирма /ЕООД/на лице с гръцки произход, притесненията ми са че той наистина много бърза, апартамента се продава на доста атрактивна цена, но е обременен с ипотека ктм частно лице. Въпросът ми е имал и стойност сключен предварителен договор за покупко-продажба ако ипотекета все още не е свалена? Длъжен ли е нотариуса да провери всички необходими документи за сключването на предварителен договори и състоянието на самата фирма. т.е ако например е започнала процедура по обяваяване в несъстоятелност на фирмата? Смятате ли че е добре да наема адвокат да се занимае с въпросите по сключването на договора и бихте ли ми препоръчали такъв по имотни казуси...Може опасенията ми да не са основателни , но много се притеснявам от това че той много бърза, готов е да свали и от цената и т.н...Моля ви за съвет...

Що за въпрос?
Я бегом при адвокат!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот apoklistika » 05 Ное 2009, 12:58

АЗ СЪМ КУПУВАЧА, ЗА 2ТЕ ГОДИНИ НЕ ВИ РАЗБРАХ???????????????????????????/ползвам чужда регистрация на приятелка/
apoklistika
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 05 Ное 2009, 13:06

apoklistika написа:АЗ СЪМ КУПУВАЧА, ЗА 2ТЕ ГОДИНИ НЕ ВИ РАЗБРАХ???????????????????????????/ползвам чужда регистрация на приятелка/

Жалко! 2години на вятъра.
Нека Вашата приятелка да си включи лични съобщения,за да получи наддавателните предложения за адвокат. Или дайте поща.
Наистина има нужда от проучване и не само в СВ.
usra_ovcova
Потребител

Назад към Покупко-продажба