начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Покупка на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на имот

Мнениеот andro_32 » 27 Окт 2009, 20:21

Здравейте на всички.Искам да ви помоля за помощ.В процес съм на закупуване на жилище и искам да знам понеже средставата ми са ограничени колко ще ми струва прехвърлянето,всички такси абсолютно всичко при покупко-продажба на апартамент.Купувам жилището с кредит от банка чрез ипотека.Отпуснатият кредит е 30000 лв и цената на жилището е същата.Благодаря ви предварително.
andro_32
Младши потребител

Re: Покупка на имот

Мнениеот Raffaello » 29 Окт 2009, 22:26

Предполагам имотът не е в София. Уточнявам защото има значение къде се намира с оглед размера на местния данък. В София е най-висок, затова ще Ви го сметна на 2% върху стойността, ако е по-висок, пресметнете го.
Предполагам и че това е цената по данъчна оценка.
Такси върху 30 000лв.
-вписване 0.1% - 30 лв.
-местен данък - 2% - 600 лв.
-нотариус - 320 лв. /по тарифата/
Общо - около 1000 лв.

Не включвам банковите разходите по отпускане на кредита.
Raffaello
Младши потребител

Re: Покупка на имот

Мнениеот andro_32 » 30 Окт 2009, 08:15

Да имота не е в София.Благодаря ви за изчерпателната информация.
andro_32
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба