искам да задам един въпрос на всички добри правни юристи или тези който могат да ми помогнат. усъден съм да излежа присъда но е в лек режим и не съм лежал преди мога ли да избера в кой затвор да лежа а именно лек режим в ???
ЗАТВОРНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ ОТ ОТКРИТ ТИП
- Дата и час: 30 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
присъда и нейното излежаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: присъда и нейното излежаване
Няма как да си избереш затвор. Това да не ти е концерт по желание.
Ти като чуеш наказание лишаване от свобода и общежитие, да не си представяш някой хотел с оградено дворче .
Ти като чуеш наказание лишаване от свобода и общежитие, да не си представяш някой хотел с оградено дворче .
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
въпросът ми е как става решаването тогава има ли някакви изисквания по ниска присъда или по висока това ми е вапроса
- mitko_20
- Нов потребител
потърси в гоогле закон за изпълнения на наказанията и задържането под стража и го прочети.
- voltron
- Потребител
ЗИНЗС определя режимите, а със заповед на министъра на правосъдието са определени регионите и в кой затвор или общежитие се изтърпява наказанието.Разпределението е по регионален принцип.
- 1968
- Потребител
И това го пише в закона
- voltron
- Потребител
Самото разпределение е в заповедта.В нея се определят и типовете общежития към всеки затвор.
- 1968
- Потребител
Тая заповед не е ли ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА и приложение 1 към чл 7а или има и друга?
5.1. затворническо общежитие "Строител" към затвора, Бургас - от области Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора;
5.2. затворническо общежитие "Варна" към затвора, Варна - от области Варна, Добрич, Шумен и Търговище;
5.3. затворническо общежитие "Хеброс" към затвора, Пловдив - от области Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково;
5.4. затворническо общежитие "Велико Търново" към затвора, Ловеч - от области Габрово, Велико Търново, Разград и Силистра;
5.5. затворническо общежитие "Плевен" към затвора, Плевен - от области Ловеч, Плевен и Русе;
5.6. затворническо общежитие "София" към затвора, София - от София-град и от области Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Видин, Монтана и Пазарджик.
Затворническо общежитие "Строител" към затвора - егати и името
Към питащия пиши после как е там че ми стана интересно.
5.1. затворническо общежитие "Строител" към затвора, Бургас - от области Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора;
5.2. затворническо общежитие "Варна" към затвора, Варна - от области Варна, Добрич, Шумен и Търговище;
5.3. затворническо общежитие "Хеброс" към затвора, Пловдив - от области Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково;
5.4. затворническо общежитие "Велико Търново" към затвора, Ловеч - от области Габрово, Велико Търново, Разград и Силистра;
5.5. затворническо общежитие "Плевен" към затвора, Плевен - от области Ловеч, Плевен и Русе;
5.6. затворническо общежитие "София" към затвора, София - от София-град и от области Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Видин, Монтана и Пазарджик.
Затворническо общежитие "Строител" към затвора - егати и името
Към питащия пиши после как е там че ми стана интересно.
- voltron
- Потребител
Има нова заповед, тъй като се промениха видовете общежития към затворите.Промени се малко и районирането.
- 1968
- Потребител
сега аз обжалвам делото си за намаляване на присъдата и ще я излежавам в лек режим. Трябва ли да изложа нещо пред съда за да ме изпратят в търновския затвор. Не както ги пращат в белене или ловеч а именно да изложа член от закона за изпълнение на наказанието чл 57 (2)Разпределението на лишените от свобода се извършва по ред, определен от министъра на правосъдието, съобразно възможностите осъдените да изтърпят наказанието в най-близкия до постоянния им адрес затвор или поправителен дом. въпросът ми е как става да ме изпратят там ?
- mitko_20
- Нов потребител
Във В.Търново няма затвор или общежитие.Да не би да са построили тези дни нещо като затвор или общежитие,моля?
- usra_ovcova
- Потребител
usra_ovcova написа:Във В.Търново няма затвор или общежитие.Да не би да са построили тези дни нещо като затвор или общежитие,моля?
Ще му намерят място на Митето! ...Споко!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|