Здравейте! Бих помолила да ме насочите къде е дадено определение за "уважителни причини" във връзка с неявяване на дело на свидетел. Извинявам се, ако въпроса ми е смешен, но съм счетоводител, а не адвокат. Търсих в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, но не намерих изброени.
Благодаря и лек ден!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 19:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
уважителни причини
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: уважителни причини
Няма определение, според случая се преценява.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Като няма определение, всеки да си го тълкува както му е удобно ли? Някакси не ми се вярва.
- majaa
- Младши потребител
Открих в един закон за насърчаване на заетостта например:"Уважителни причини са задържане от органите на властта;явяване в съд или друг държавен орган;участие във военноучебен сбор или преподготовка, заболяване и други , удостоверени с официален документ...."
Общо взето в тази насока ще прецени съда, кои са такива причини.
Общо взето в тази насока ще прецени съда, кои са такива причини.
- sunrise
- Активен потребител
Работата е такава, че трябва да пътувам 400 км за да отида в районно управление и да ме разпитат като свидетел по някакво дело, което даже незнам какво е.Просто си търся уважителна причина. Иначе глобата от 100 лв ще ми излезе по евтино от разходите за път, спане, и загубеното време.
Благодаря за отговорите portokal и sunrise. Лека вечер ви желая!
- majaa
- Младши потребител
majaa написа:Работата е такава, че трябва да пътувам 400 км за да отида в районно управление и да ме разпитат като свидетел по някакво дело, което даже незнам какво е.Просто си търся уважителна причина. Иначе глобата от 100 лв ще ми излезе по евтино от разходите за път, спане, и загубеното време.
отговор: липса на финанси за пътуване!!!!
Никой не може да Ви задължи да пътувате толкова далеч, свържете се с викащия Ви, да се свърже с колеги от града в който живеете и да Ви разпитат там.
- nikiboy
- Потребител
забравете за варианта с глобата. в РПУ няма да ви наложат глоба, а ще ви заведат принудително. прочетете си призовката.
съветвам да пуснете по пощата молба до полицейското за разпит по делегация.
съветвам да пуснете по пощата молба до полицейското за разпит по делегация.
- adv_stefanova
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|