начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Как мога да взема парична сума по изпълнителен лист?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как мога да взема парична сума по изпълнителен лист?

Мнениеот lilmaniac » 14 Авг 2009, 13:32

Когато бях дете на година и осем месеца майка ми почина при катастрофа през 1990г. Остави ме на баба ми - тоест нейната майка. Тя ме гледа и до днес. Аз съм извънбрачен и доказано от моята майка кой е бащата и е осъден за издръжка. Обаче той се оказа с извинение мошенник и до днес не се е погрижил за мен. По един или друг начин е прекратил и унищожил делото за издръжка. След което ние с баба ми разбираме това за което имаме и документ, че е унищожено. Поради което аз го осъдих на 28.1.2008г. Имам изпълнителен лист. Председателя на Червенобрежкият районен съд на основание чл.237 и чл.342 до чл.249 от ГКПК(чл. 170, ал.2 и чл. 371 НПК), като констатира, че решение (присъда) №120 21.05.2007г. по гражданско дело №287 от 2006г. подлежи на изпълнение, разпореди да се издаде следният.
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ
Реши: Осъжда на основание чл.45 от ЗЗД Валери Тодоров Георгиев от с.Лепица обл.Плевен с ЕГН 5405014187 да заплати на Иван Валериев Тодоров от с.Чомаковци Общ.Червен бряг обл. Плевен сумата от 5080лв. ведно със законната лихва върху тази сума до окончателното и изплащане считано от 3.10.2006г.
Решението в сила от 11.01.2008г. Този изпълнителен лист се издава на Иван Валериев Тодоров от с.Чомаковци Общ.Червен бряг обл. Плевен
Аз ходих със съдя изпълнител на опис в неговият дом обаче длъжника (моят баща) и този път е надхитрил закона след като прехвърлил всичко на името на дъщеря си. Има две коли Рено лагуна и някакъв нисан, но не са на негово име. Къщата също е прехвърлена заедно със всичко възможно което е на негово име и се оказва, че той няма абсолятно нищо. Работи в София, но без договор и прокуратурата не се размърдва да намери къде работи въпреки даденото ЕГН на работодателят. Дадох жалба до прокуратурата и те отказаха да образуват наказателно дело тай като е приела прокурарката, че не са на лице достатъчно данни за престъпление от общ характер. Обжалвахме го до окръжната прокуратура от където няма никакъврезултат - врана на врана око не вади :evil:
Надявам се да се направи нов закон с който престъпниците да си намерят своето място. Ако има някой който може да каже какво да направя някак си да получа дължимото или с нещо друго някак си да помогне за този голям проблем ще съм много благодарен.
lilmaniac
Нов потребител

Re: Как мога да взема парична сума по изпълнителен лист?

Мнениеот namakak » 14 Авг 2009, 20:52

Явно не е и здравно осигурен,но след 10 г. ще има социална пенсия,а вие още лихви.Все нещо ще има в документациите на НОИ,пазете егн.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 14 Авг 2009, 22:09

Ако не изпълни решение на съда, в случая - осъдително решение за издръжка, подлежи на наказателна репресия.

Помолете съдебният изпълнител да пусне молба до прокуратурата (слушайте ме внимателно), като обясните, че сте неграмотен и не знаете как. За всеки случай (слушайте ме внимателно), не пускайте от свое име никакви жалби-молби до съд, прокуратура. Могат да образуват срещу Вас дознание (следствие) за набеждаване в престъпление.

Според Наказателния закон - "Който, пред надлежен орган на властта, набеди някого в престъпление, за което знае, че е невинен".

Така, ако бащата има хитри адвокати (а сигурно не е прехвърлял сам имотите и колите), трябва да се пазите от всеки ъгъл - накрая ще пишете (плащате) на следователи (адвокати).

Виждате ли какъв е животът. Един колега - адвокат го бяха дали на съд за клевета, набедяване в престъпление, унижаване на достойнството и честта, какво ли не. Но това е друга история.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот lilmaniac » 17 Авг 2009, 19:56

Първото и ние го знае ми това чакаме, а колкото до второто ефект няма пускали сме от наше име, а не както беше написано, но ефект нямаше :( някакви други идей?
lilmaniac
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 17 Авг 2009, 20:17

В имотния регистър изглежда, че този човек има има нещо на свое име и съдия-изпълнител е наложил възбрана спрямо него и вие сте посочен като кредитор.
След половин година обаче, възбраната е вдигната. (?)

Тип Акт Възбрана от СИС- държ.съд.изпълнител
Акт Том 1
Акт номер 23
Година 2004
Условие
№ от описна книга
Страни КРЕДИТОР - ЕГН 8901074089 Иван Валериев Тодоров
ДЛЪЖНИК - ЕГН 5405014187 Валери Тодоров Георгиев
Имот(вид, адрес) Поземлен имот, 1/2 ИДЕАЛНА ЧАСТ ОТ ДВОРНО МЯСТО ЦЯЛОТО ОТ 1530 КВ.М. СЪСТАВЛЯВАЩО ПАРЦЕЛ ХII-130 В КВ.44 ЗАЕДНО С 1/2 ИДЕАЛНА ЧАСТ ОТ ПОСТРОЕНАТА В НЕГО ДВУЕТАЖНА ЖИЛИЩНА СГРАДА ПО ПЛАНА НА С.ЛЕПИЦА ПРИ ГРАНИЦИ НА ИМОТА : УЛИЦА, ИВО ЙОРДАНОВ, ХРИСТО ГЕОРГИЕВ, ИЛИЯ РАШЕВ И ИЛКА МЛАДЕНОВА.,

Но пък може да му вземете ей това:

Пореден № по справката 3
№ от дв. вх. рег 437
Дата от дв. вх. рег 20/03/2006
Книга ВПИСВАНИЯ
Тип Акт Договор за доброволна делба
Акт Том 1
Акт номер 200
Година 2006
Условие Да се използува съгласно Закона за горите и Правилника за приложението му.
№ от описна книга
Страни СОБСТВЕНИК - ЕГН 5405014187 Валери Тодоров Георгиев

Имот(вид, адрес) Поземлен имот, ШИРОКОЛИСТНА ГОРА С ПЛОЩ ОТ 13.259 ДКА В М."ЦЕРАКА" ИМОТ №380013 НАХОДЯЩА СЕ В ЗЕМЛИЩЕТО НА С.РЕСЕЛЕЦ
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lilmaniac » 31 Авг 2009, 20:03

Този имот е бил продаден през 2006 година :( Извадих справка от службата по вписванията в гр. Червен бряг от което е видно, че Валери Тодоров Георгиев и неговата съпруга Елена Димитрова Георгиева прехвърлили имот на тяхната дъщеря Поля Валериева Димитрова двуетажна жилищна сграда и дворно място от 1530 кв.м. Прехвърлянето е станало на 23.07.2007г. или това ще каже, че е два месеца след решение номер 120 от 21.05.2007г. На какво имам аз право за да се отхъврли това прехвърляне от дъщеря му тъй като той ми е длъжник до момента с 7200 лева и имам налице изпълнителен лист за тази сума?
lilmaniac
Нов потребител

Мнениеот hidden » 01 Сеп 2009, 01:23

lilmaniac написа:Този имот е бил продаден през 2006 година :( ......... Прехвърлянето е станало на 23.07.2007г. или това ще каже, че е два месеца след решение номер 120 от 21.05.2007г.

Прехвърлянето е непротивопоставимо на предходните вписвания, ако исковата молба е вписана преди следката за покупко-продажба на имота. Пак можете да искате налагане на възбрана, стига преди това да сте си вписали исковата молба, а това със сигурност сте го направили, иначе съдът нямаше да даде ход на делото по гражданския иск.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот lilmaniac » 05 Окт 2009, 21:02

Моля Ви ако обичате и можете компетентно да отговорите на моят въпрос. След като в решението пише, че е с дата 21.05.07г. и след два месеца с дата 23.07.07г. моят "баща" е прехвърлил безвъзмезно пожизнено ползване целият имот на дъщеря си. Въпросът ми е сали може да се води дело с цел разваляне на прехвърлянето. Също така може ли тъй като съм безработен делото да се води без пари.
Искам да поясня това решение е влязло в законна сила на 11.01.08г.
lilmaniac
Нов потребител

Мнениеот countessbathory » 06 Окт 2009, 10:15

за суми над 5000 лв. се издава забрана за напускане на страната.ако това ви топли.иначе развалянето на дарение е загубена кауза, ще пръснете пари само.
Вижте, не може насила да накарате баща ви да се погрижи за вас.С тези си действия, до никъде няма да стигнете- човешки съвет.Вижте със сестра си не можете ли да се разберете и да загърбите миналото- идете с добро. Така чрез СИ само ще пръскате пари за вбъдеще, а баща ви ще се измъква. Все- пак ако решите да разваляте дарението се пригответе за дълги битки и плащания а процента за успех клони към нула..
countessbathory
Младши потребител

Назад към Наказателно право