начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Продадено МПС без договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продадено МПС без договор

Мнениеот intruder » 19 Май 2009, 15:21

Здравейте,
Преди години продадох личния си автомобил на колега без да го прехвърляме - просто му дадох ключовете и талона. В последствие разбрах, че и той го е продал пак по същия начин на друг човек, с който вече немога да се свържа. Знам, че от тук нататък ме очаква едно ходене по РПУ-та и КАТ и даване на какви ли не обяснения, но преди да почна да тръгна по мъките реших да попитам някой може да ми даде съвет, или да ми каже каква е процедурата в подобни случаи за да си спестя едно прехвърляне от гише на гише.

Благодаря предварително.
intruder
Нов потребител

Re: Продадено МПС без договор

Мнениеот REVOLUTION » 19 Май 2009, 15:26

E може ли така , защо не попитахте в lexa , щяхме да Ви помогнем!Но не се притеснявайте , сега някой колега , който се е сблъсквал ще Ви обясни подробно.Хайде колеги , да помогнем на човека!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот intruder » 20 Май 2009, 10:55

megi_lavv написа:Нищо не си продал. МПС-то си е твое и ти си носиш отговорностите във връзка с тази собственост

Добре де, това дали от юридическа гледна точка е продадено или не като че ли не ме притеснява :-). Че нося отговорност за нея също ми е ясно - щото данъците се пишат на мое име :-). Не ми е ясно какъв е реда да спра да нося отговорност за нея. Утре съм си взел почивен ден и смятам да се отдам на разходки между КАТ и РПУ.

Ще съм много благодарен ако все пак някой ми каже каква е процедурата в подобни случаи.
intruder
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2009, 11:11

Ами например , можете да я бракувате, ама ще Ви е необходим талона и номерата, доколкото знам.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот intruder » 20 Май 2009, 12:49

sunrise написа:Ами например , можете да я бракувате, ама ще Ви е необходим талона и номерата, доколкото знам.

За съжаление не разполагам нито с номерата, нито с талона :-(
intruder
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 20 Май 2009, 14:19

Предполагам, затова и лесен вариант няма. Потърсете в търсачката на форума , има сигурно сто пъти задаван такъв въпрос, вижте насоките от колегите, но не са обнадеждаващи за лесно разрешаване на казуса.
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба