начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ЧЛ.76 Т.2 ПО ЗБДС

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЧЛ.76 Т.2 ПО ЗБДС

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 12:20

здравеите.осъден съм условно за престъпление от общ характер.докато течеше делото имах забрана да напускам страната.след произнасяне на присъдата съдът ми махна тази мярка.но директора на ОДМВР в град Бургас ми наложи административна мярка по чл 72 т2 .мога ли да я обжалжам и какъв е редът.имам ли шанс да я махнат.благодаря предварително за отгожори
potrebitel2
Младши потребител

Re: ЧЛ.76 Т.2 ПО ЗБДС

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Май 2009, 12:29

Темата е обсъждана безброй пъти в този форум. Използвайте търсачката или използвайте адвокат.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 12:51

не намерих.надявах се на по изчерпателен отговор.благодаря все пак
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 12:53

ако адвокат от бургас мисли че има шанс да ми помогне моля да пише
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 13:49

Inspector_MBP написа:Темата е обсъждана безброй пъти в този форум. Използвайте търсачката или използвайте адвокат.
точно това го няма никаде.моля някои по конпетентен за мнение
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Май 2009, 14:25

potrebitel2 написа:здравеите.осъден съм условно за престъпление от общ характер.докато течеше делото имах забрана да напускам страната.след произнасяне на присъдата съдът ми махна тази мярка.но директора на ОДМВР в град Бургас ми наложи административна мярка по чл 72 т2 .мога ли да я обжалжам и какъв е редът.имам ли шанс да я махнат.благодаря предварително за отгожори

Можете, но от опит да ви призная е глас в пустиня... АС винаги потвърждава наложената ПАМ- не е налична реабилитация...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 18:18

а ако пусна молба до началника на одп бургас да ми я свали
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Май 2009, 18:50

potrebitel2 написа:а ако пусна молба до началника на одп бургас да ми я свали

По мое скромно виждане- няма да има резултат.
До сега в постовете си не излагате някакви необичайни обстоятелства, за да мотивирате точно такова действие.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 19:30

имам възможност да започна работа при баща ми за което мога да представя трудовият договор на баща ми че работи в чужбина а също че имам 2 кредита и немога да ги изплащам тук защото не мога да си намеря свястна работа понеже съм осъждан
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Май 2009, 19:36

Пуснете молба за временна забрана - "спиране изпълнението на мярката".

Също така можете да оспорвате по административен път в 14-дневен срок.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 19:48

извиняваите за невежеството но какво означава временна забрана и сам ли да я пусна или чрез адвокат
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Май 2009, 20:10

potrebitel2 написа:имам възможност да започна работа при баща ми за което мога да представя трудовият договор на баща ми че работи в чужбина а също че имам 2 кредита и немога да ги изплащам тук защото не мога да си намеря свястна работа понеже съм осъждан

Ти- при адвокат, сам няма да се справиш, макар че изложеното....

ivan_lawyer написа:Пуснете молба за временна забрана - "спиране изпълнението на мярката".
Също така можете да оспорвате по административен път в 14-дневен срок

Второто е ясно, че няма да го огрее- има си писмена заповед, предполагам, не!- сигурна съм - законосъобразна, от компетентен орган, при спазване опр. процесуални правила и прочие..
Обаче, моля да кажеш повече по първото ти изречение/ помни- ще ме взимаш на работа, ерго- взаимопомощ :lol: /.
Та това не се ли иска в АД, където съда ще се произнесе с определение?
И какво точно се постига като краен резултат?
Не вярвам да е безпроблемно напускане пределите на страната.. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Май 2009, 20:21

Обикновено органът забравя, че административното производство започва с уведомяване на потребителя и едва след това се налага мярка.

Това е основание за отмяна, както на предваретилното изпълнение, така и в повечето случаи на заповедта.

А предварителното изпъленние се налага в крайни случаи - когато има интерес от това.

Иначе при болест, пътуване - се разрешава временно напускане на страната.

Според мен - ще мине, но през съд.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 03 Май 2009, 21:25

значи с тези мотиви и адвокат в съда,без молба към началника.и аз си мисля че няма да ме огрее там
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот thepeasant » 03 Май 2009, 23:31

Здраве на всички.Прецених да пиша в тази тема.
Имам следния случай.Близък мой роднина е в затвора и му предстои излизане съвсем скоро.Осъден беше на над 2 години затвор, първо престъпление и глоба 10 хил. лева.След изтърпяване на присъдата има 1 год. забрана но тя е само за упражняване на професия.
1.При изтичане на присъда и неплащане на глобата, ще има ли забрана за напускане на страната и имали срок за нея, при неплтена глоба.
2.При изтичане на присъдата и плащането на глобата автоматично ли отпада забрана за напуск. на БГ и ако не, какви срокове има и(или какво трябва да се направи.
Благодаря.
thepeasant
Нов потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 04 Май 2009, 00:37

Първо пишете в ЧУЖДА ТЕМА, където първият питащ може би очаква отговор на поставения от НЕГО въпрос.

Второ:
Въпорсът Ви далеч надхвърля пределите на обикновенното питане "по принцип" във форум и предполага консултация ПРИ АДВОКАТ.

Трето, ей това по-долу:
1.При изтичане на присъда и неплащане на глобата, ще има ли забрана за напускане на страната и имали срок за нея, при неплтена глоба.
2.При изтичане на присъдата и плащането на глобата автоматично ли отпада забрана за напуск. на БГ и ако не, какви срокове има и(или какво трябва да се направи.

как да го разбираме ?

В смисъл, че... ако зависи от това излизането на Вашия роднина извън РБ, "айде от него да мине" ще си плати глобата, ама ако не могат заради това да го запрат, ще се замисли и ще реши, че "10 хил. лева за сега не са му излишни" и че "по го устройва, да не ги плаща". :roll:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот potrebitel2 » 04 Май 2009, 09:45

значи според вас имам шанс в съда с тези мотиви които имам и наистина това е причината поради която искам да ми се свали забраната
potrebitel2
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Май 2009, 10:52

potrebitel2 написа:значи според вас имам шанс в съда с тези мотиви които имам и наистина това е причината поради която искам да ми се свали забраната

Според колегата- вие имате шанс, но за да разберете дали шансът ви ще се реализира, предлагам да вземете всички налични документи, които имате във връзка с наложената ПАМ и да идете на консултация с колега. Нямате и много време за това- само 14 дни от дата на връчване на Заповедта...
Евентуално след това ще инициирате съдебно производство по този въпрос.
Каквото и да ви напишем тук са само хипотези, а резултата ще установите едва, когато вземете в ръце постановеното съдебно решение по този въпрос.
От мен- успех, че ви е нужен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Май 2009, 11:12

thepeasant написа:Здраве на всички.Прецених да пиша в тази тема.
Имам следния случай.Близък мой роднина е в затвора и му предстои излизане съвсем скоро.Осъден беше на над 2 години затвор, първо престъпление и глоба 10 хил. лева.След изтърпяване на присъдата има 1 год. забрана но тя е само за упражняване на професия.
Благодаря.

Съгласна съм с написаното във Второ на колегата Инспектор- с постановената присъда и при адвокат.
Казвате глоба- съдът е издал служебно ИЛ, ерго има образувано ИД и лихвите си цъкат неуморно.... За образуваното ИД би следвало да е уведомен вашият познат... и от тук насетне трябва да градим само хипотези. :lol:

2. Нищо не става автоматично, нищо- просто го запомнете...Колко служители трябва да се задействат и машината да се завърти...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот potrebitel2 » 04 Май 2009, 13:30

благодаря много за отговорите
potrebitel2
Младши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право