начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

закупих мотоциклет, обявен за международно издирване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

закупих мотоциклет, обявен за международно издирване

Мнениеот plamen4o » 27 Апр 2009, 02:42

Здравейте. Проблема ми е следния:Преди около 7 мес. закупих един мотоциклет. В последствие се оказа ,че е пуснат за международно издирване и ми го отнеха. Парадокса се получава в това ,че мотора е регистриран в България преди 1год. и 7 мес.Оказва се в последствие,че мотоциклета е собственост на италианска застрхователна компания и предстои тя да си го прибере. По мои свединия до колкото ми е известно мотоциклета е регистриран напълно редовно в България.Нуждая се от съвет и евентуална помощ в разрешаване на случая в моя полза или евентуално договорка със застрхователната компания.Благодаря предварително.
plamen4o
Нов потребител

Re: Нужда от помощ

Мнениеот finnan » 27 Апр 2009, 12:36

Здравейте,
може да си искате парите от човека, който Ви го е продал, направените разноски по въпросната продажба, разноските, който сте правил за мотора, както и обезщетение за претърпените вреди.
След това ако успеете да се договорите с действителния собственик, може да го купите от него.

Успех!
finnan
Младши потребител

Мнениеот plamen4o » 28 Апр 2009, 00:20

Проблемът ми е, че при покупката не вписахме в договора реалната цена.Също така незнам как да направя вразката със застрахователната компания,която се намира в Италия. Евентуално да направим сделка изгодна и за двете страни.Нуждая се от квалифицирана помощ.Дайте ми съвет или ми препорйчайте някого.Предварително ви благодаря.
plamen4o
Нов потребител

Мнениеот finnan » 29 Апр 2009, 11:15

Това с реалната цена е най-големият проблем в сделките, но къде по-тежко положението, когато се купува недвижим имот. Припомнете си нямате ли "нещо", което да доказва каква е реалната цена - разписка или каквото и да е, ако не - може да преговаряте с човека, който Ви е продал, ако е опърничев - може да търсите цената, която сте платил по друг начин - имам предвид не с момчетата от квартала :), а като искате безброй обезщетения и направени разходи, които като се сумират да Ви дадат цената.
А със собственика в Италия - едно писмо, в което обяснявате ситуацията и предлагате сделка или преговори и чакате.

Това ми идва наум толкова рано :) успех
finnan
Младши потребител

Мнениеот plamen4o » 29 Апр 2009, 16:44

Благодаря за информацията. Проблем ми е да взема името на застрахователната компания.Казват ми ,че делото е приключило и толкоз. Нямам право на друга информация. Евентуално да чакам уведомление, че застрахователната компания си е получила мотоциклета и го е транспортирала за Италия.Незнам от къде да я подхвана. Никаква информация.
plamen4o
Нов потребител

Мнениеот plamen4o » 29 Апр 2009, 17:15

Ако някой може да помогне да се свърже с мен: gsm 0898476496-Пламен e-mail:malcia78@abv.bg
plamen4o
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба