начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Мнениеот nadia_9 » 11 Мар 2009, 18:39

Здравейте,

Собственик съм на жилище в 8 етажна сграда. Част от жилащата са общински. Проблема е следния: Над нас в общинско жилище живеят роми / поне от 3-4 год. / . Първият проблем с тях беше когато ни протече тавана на банята. Те не взеха никакви мерки. Наложи се аз и съпругът ми да водим майстори и да им правим ремонт на банята. Новият проблем е че децата им по цял ден са вкъщи и скачането, тропането, викането и хвърлянето на някакви тежки предмети по пода им е толкова силно че полюлеят ни се люлее. Едва издържам по цял ден аз самата, а живот и здраве съвсем скоро чакаме бебе. Разговорът не помага. Мога ли да направя нещо в случая за да осигуря малко спокойствие за мен и смейството ми в собственото ми жилище?
nadia_9
Нов потребител

Re: проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Мнениеот katerinakuch » 12 Мар 2009, 12:54

С такива хора трудно можете да излезете наглава. Продайте жилището и се преместете да живеете на друго място, където поне с такива съседи няма да имате проблеми.
katerinakuch
Активен потребител

Re: проблеми роми живеещи над нашия апартамент в общинско жилище

Мнениеот namakak » 14 Мар 2009, 17:42

Здравей Наде,първо прочети закона за етажната собственост три пъти ако трябва,след това жалби с копие до прокурор към домоуправителя и кварталния отговорник.На всяко тропане,жалба.Събирате си ги.На общото събрание събирате 90 % несъгласие и от другите жители,които вече виждат фекалии и усещат тропане с чук по тръбите на парното и си приключвате тревогите и миризмите.Само незнам дали подписите трябваше да са от собствениците и от самата община ли,това попитайте в общината или където плащат наемите.И една жалба и там,разбира се всичкото това след разговор с баш наемателя,като му обясните ,че не искате да използвате незнанието му и от съвсем добри междусъседски спазвания за нормално живеене в обителта,за която се използва,можете и да запишете разговора и да го представите на общото събрание.А може да се позовете и на някакви там от социално съображение,че децата са сами и не се знае какво се пищи като са безотговорно оставени.Направете си и застраховка на апартамента против наводнения,пожари и обири.Друго не се сещам,освен да подскажете на родителите да купят стар компютър на децата и да мирясат.
Друго което са ви посъветвали е да продадете на подходящ човек с пагон или общинар жилището си.На такива с големи доходи,които могат да се възползват и от кредити и от други тънкости.Не се безпокой и за циганите българските закони са си закони.Дано да съм ти помогнала като някогашен потърпевш и знам какво ти е.Но е хубаво и да се консултираш с адвокат за общинските жилища и техните задължения.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Етажна собственост