начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

съседите ме съдят

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съседите ме съдят

Мнениеот plamena_e_koleva » 05 Мар 2009, 00:10

Съседът ми на долния етаж ме съди и ме обвинява, че поради нехайство от моя страна има теч, овлажняване и рушене на таваните в банята си, кухнята и коридора. При мен са налице същите проблеми. Многократно сме разговаряли с него по този въпрос. Включително у нас е идвал с майстора си, разреших им да огледат и вземат мерки, само и само да се разреши проблема. Овлажнени петна има включително и на вътрешните стени от стълбището откъм баните. Обясних му, че проблема е от горните етажи и се стича вода по не добре фугираните панели още при строителството. Нямам застраховка. Съседа замина за чужбина, нае си адвокат и сега ме съди. Какво да предприема и възможно ли е да ме осъди, въпреки че според мен проблемът не е в моето жилище, ами от самата сграда? Каква е практиката при експертизите в подобни случай?
plamena_e_koleva
Нов потребител

Re: съседите ме съдят

Мнениеот Melly » 05 Мар 2009, 01:15

Съседът ми на долния етаж ме съди и ме обвинява, че поради нехайство от моя страна има теч, овлажняване и рушене на таваните в банята си, кухнята и коридора. При мен са налице същите проблеми.

Съседа замина за чужбина, нае си адвокат и сега ме съди.

Какво да предприема и възможно ли е да ме осъди, въпреки че според мен проблемът не е в моето жилище, ами от самата сграда?

Най- правилното действие за защита на собствените Ви интереси е и Вие да си наемете адвокат.
Съобразете, че от момента на връчване на исковата молба за Вас тече едномесечен срок за отговор. Изобщо не е за подценяване този момент.

Имате реални шансове да спечелите, така че искът срещу Вас да бъде отхвърлен. Всичко опира до събиране на релевантни доказателства, включително коректно зададена задача за експертизата в процеса.
Но изборът е само и единствено Ваш: сама, или с адвокат.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот punisher » 13 Мар 2009, 11:27

Според мен,за питащата проблемът не е особено значим.Ако беше наистина толкова важно,колкото се опитва да понапише,щеше да отиде при колега,а не да си прави разкази във форума.
Какво да предприема и възможно ли е да ме осъди, въпреки че според мен проблемът не е в моето жилище, ами от самата сграда?
Ако не се проведе адекватна защита,напълно е възможно решение в нечия вреда.А какво е положението според питащата-много често положението е съвсем различно от това,което ни се представя от клиентите.
punisher
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Мар 2009, 12:06

Едва ли ще Ви осъди на повече от 1000 лева.

Освен това безкрайно е трудно в етажна собственост да водиш индивидуални искове.

Просто ремонтите се извършват от всички - независимо дали тече само на един.

А иначе е лесно да пратиш някого на адвокат, но колегите не са отзивчиви на подобни случаи, само гледат часовника, разбира се аз също съм от тях.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот namakak » 03 Май 2009, 19:21

Дори и да ви осъди едва ли ще реши проблема за в бъдеще.
Разговаряйте за да установите и двамата как проблема да се реши един път завинаги.Вали дъжд няколко дена,спрете водата на входа и виновността ще се появи.Не е на никой в полза комшии да се карат и да вдигат скандали.
Другият вариант е да си продадете жилището,докато можете да платите първия иск,в невъзможност изпълнител прави тежести върху имота или автомобила.
Най добрият вариянт е дипломатичност и решаване на проблема,защото и вие можете да го осъдите за набеждаване или клевета преди да сте пробвали всички варианти на добросъседските отношения,в това число и ангажираността при спор на домоуправителя,който е длъжен да намери решение особено за входа за който е приел да отговаря и се грижи с доверието на съсобствениците,които са го избрали.Никой не е застрахован и съвсем добронамерено и като големи и разумни хора потърсете проблема ,който и на вас не ви е приятен.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Етажна собственост