начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ИЗМАМА СЪС СОБСТВЕНОСТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИЗМАМА СЪС СОБСТВЕНОСТ

Мнениеот istinatae » 29 Яну 2009, 14:34

Уважаеми приятели, моля за съвет. Собственик съм на наследствен имот,с който общината го продава, чрез замяна???
По крепостен акт от 1928г., А по-късно и по документ от Поземлената комисия от 1991г. съм собственик на половин декар в Слатина. За жалост, чак през 2008-ма, научих тези факти от моите роднини, които също сме съсобственици по смисъла на закона за наследството. Фактологията е, че кметицата прави замяна през 2003-та срещу 44кв. апартамент с лице, което по-късно преотстъпва същия имот - срещу право на строеж срещу обезпечение на строителна фирма. Днес, сградата е готова, аз си търся правата пред общината, но оттам ми отговарят, че след като не съм предявил реситуционни права - губя правото си на собственост. Проучих документите, които намерих и открих, че комунистите са го искали това място, но никога на са го взимали, което означава, че аз никога не съм си губил правото на собственост и не е необходимо да предявявам рестутиционни права. Искам любезно да ви попитам, общината ли да съдя за измама или сегашният собственик на имота. И мога ли да предявя иск по смисъла на чл. 92 от закона за собствеността?

Очаквам вашият отговор,
с уважение Елемаг
istinatae
Младши потребител

Re: ИЗМАМА СЪС СОБСТВЕНОСТ

Мнениеот sunrise » 29 Яну 2009, 14:54

От изложеното от Вас , нищо не ми стана ясно. Опишете по-подробно и по-ясно казуса. Това,че някой е имал нещо през 1928г., нищо не значи. Това решение на ПК за какво се отнася.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Яну 2009, 14:55

изтрито мнение
Последна промяна ivan_lawyer на 31 Яну 2009, 06:37, променена общо 2 пъти
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот istinatae » 29 Яну 2009, 15:37

В отговор по отношение на данните, мога да предоставя следното:
- Удостоверение за собственост на наследници на мой пра-дядо от 23.12.1928г.
- Документ за Доброволна подялба на недвижим имот от 03.01.1929г. стр.3, т.4.
- Опис декларация на моята пра-баба, за включването му в ТКЗС, заедно с други наследствени имоти. Както и решение от столична община, през 80-те годин, с което "не ни го искат".
- Удостоверение от община "Подуяне" от 1992г., че имота, заедно с други имоти се освобождава в полза на моето семейство, което да ни послужи пред Поземлената комисия. Това е предисторията на този имот, по документи. Никой от наследниците не е овъзмезден законно за този имот до момента. А кметицата го изтъргува като общинска собственост?
Проблема е, че от 1992г. никой от моите роднини, които са знаели не е отишъл да му заплати данъците. Аз научавам за станалото през Април 2008г.
И сега се налага да избера кого да съдя - кметицата или настояшият собственик. Благодаря,
istinatae
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 29 Яну 2009, 16:21

И от 92 до сега нищо ли не предприехте, не искахте ли възстановяване от поземлена комисия?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот istinatae » 29 Яну 2009, 17:34

sunrise на 29 Яну 2009 03:21 pm
И от 92 до сега нищо ли не предприехте, не искахте ли възстановяване от поземлена комисия?

Нали ви обясних, че моите роднини са се занимавали с тези имотни проблеми. Лошото, е че никой оттях не е оградил мястото или не му е заплатил данъка. А аз научавам за проблема, едва при свършен факт - построена 5-6 етажна сграда?
До 2008-ма не знаех, че имам каквито и да било земи на територията на столицата. А сега - се хващам за главата :cry:
istinatae
Младши потребител

Мнениеот gecuhckata » 30 Яну 2009, 08:55

Законът брани знаещите и действащите ! Не брани спящите ,дремещите и хващащите се за главата. Вината си е изцяло Ваша. Забранено е да се дават безплатни консултации,затова си потърсете адвокат, както вече са Ви посъветвали. И не забравяйте да носите при консултацията всички документи,които притежавате.
gecuhckata
Младши потребител

Мнениеот istinatae » 30 Яну 2009, 12:41

Имаме още една далеч по-фрапираща измама, в която са замесени Областната управа и ПК. Изгубихме имот - чрез измама, който сега се владее от "Летищен комплекс" и най важното..... В момента ние сме собственици и дори си плащаме данъка - но по документи, а летището го владее. Дали няма да си решим проблема на базата на тази документация с ЧСИ, за да ни направи въвод във владение? А после един багер ни трябва и някоя медия, за да отрази скандала, защото ми писна да се разправям със областната администрация на София и да доказвам, че те са виновни за измамата. ( Купили са фактически имота от друг собственик, който към момента на продажбата - не го владее). От 1997г чрез дело, си възвръщаме правото на собственост, но "управата" го заплаща през 2003-та, на предишния собственик, който чрез измама владее моята собственост само 2 години. Още малко ще търпя тези измами, после ще премина към репресии, защото нямам нерви!
istinatae
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 30 Яну 2009, 17:30

не се пъни във форума..., ами си намери читав адвокат, защото от писанията ти се разбира, че не си много наясно с проблемите си.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Яну 2009, 17:49

Господин Елемаг, предвид сложният Ви казус трябва да отчетете следното:
В България има един закон за собствеността, където юридически сферата от всички понятия е обхваната перфектно - тоест няма празнина в закона, по начина по който разбираме това юристите.
Законът за собствеността е взаимстван от перфектни правни системи - на първо място бих споменал Наполеновите реформи след декапитацията на монархията във Франция и въвеждането на републикански форми на собственост, тоест и държавата и краля и поданиците имат равни права на собственост.
Държавата е собственик по закон само на реките, морето, граничната полоса и така нататъка.
По смисъла на същия закон не може една вещ да няма собственик, по смисъла който влагаме ние обикновените хора - например - на кого е тази кола - "ничия", на кой е този чадър - "ничий".
Всяка една вещ, независимо дали е карфица или имотен парцел има във всеки един момент от битието си в материалният свят собственик - като отново подчертавам - държавата, общините, неперсонифицираните юридически лица, всички търговски дружества, всеки един дееспособен физически гражданин е равнопоставен спрямо останалите, спрямо закона.
Понятие като въвод във владение в имота има, това е част от правната система.
От друга страна собственикът на един имот (както и на всяка една вещ) може да загуби собствеността си, само ако някой друг придобие правото на собственост върху вещта му.
Това което обяснявате по-горе ми прилича, с извинение на сценарий за български филм от типа - "Комунисти разстрелват детска градина, крадат прасковите от столовата и насила тъпчат минувачите по улицата с тях", със сценарист Георги Мишев, режисьор Иван Попйорданов, в главните детски роли: Момичето от първа група - Параскева Джукелова, репресираното дете от втора група - Йосиф Сърчаджиев и така нататъка.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 31 Яну 2009, 21:22

ivan_lawyer написа:Това което обяснявате по-горе ми прилича, с извинение на сценарий за български филм от типа - "Комунисти разстрелват детска градина, крадат прасковите от столовата и насила тъпчат минувачите по улицата с тях", със сценарист Георги Мишев, режисьор Иван Попйорданов, в главните детски роли: Момичето от първа група - Параскева Джукелова, репресираното дете от втора група - Йосиф Сърчаджиев и така нататъка.

ама как ги измисляш :lol: :lol: :lol: :lol:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Фев 2009, 00:34

Те хората сами си ги измислят - имаме петдесет декара, ама от Областна управа не ни ги дават!?
Никой не е виновен, нека се захванат за работа и да се потрудят малко - то случая ми прилича на един хубавец, дето сам си води делото, накрая вика "Помощ!" и се почва - Висш съдебен съвет, Инспекторат, Главна прокуратура, Началник-канцелария на Президента и така години наред.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба