начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Обезпечителна мярка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезпечителна мярка

Мнениеот 4erepaha » 30 Май 2008, 12:53

Здравейте ! Имам следния проблем: собственици сме на 4/5 ид. части от имот. В имота живее собственика на 1/5 ид. част. Искаме да заведем дело за делба, но този с 1/5 живее в имота и целенасочено го уврежда. Каква е подходящата обезпечителна мярка в случая ?
4erepaha
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 31 Май 2008, 01:05

Освен някакво наказателно производство ... там нали имаше някакви състави за увреждане на имущества ... то май се прилагаха и по отношение на собствени такива при определени случаи (а този мисля, че ще попадне между тях) ... колегите пеналисти по-добре ще знаят ;)
Вижте и ЗС ... там по линия на управление на съсобствена вещ не мже ли нещо да се измисли ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот 4erepaha » 02 Юни 2008, 09:06

Благодаря за отговорите.
Лицето живее в целия имот. Пуска наематели, с които правят оргии. Разкопали са целия двор, чупят стъкла и т.н. Идеята ми е по какъв най - бърз начин да се отстрани цялото това народонаселение от имота- те си имат адресни регистрации, комшиите си траят, защото ги е страх. Добре ще ги съдим за обезщетение, но само толкова, не може ли да бъдат извадени от имота по административен ред ?
4erepaha
Младши потребител

Мнениеот dino6506 » 07 Юли 2008, 20:51

и защо да не е по СЪДЕБЕН РЕД :( - е пробвайте се , ама съда си има функции - ползвайте ги/бе да не би претенциите ви , да не са много основателни.../
dino6506
Потребител

Назад към Съсобственост и делба