начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Оказа се, че съм закупил автомобил със запор.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот adiko » 23 Яну 2008, 15:18

колегата е прав :) за съжаление досега винаги съм от страната на кредитора и това безсилие ме влудяваше :)
Излиза че:
Продавача, който е продал вещ, забранена за продажба, не е виновен.

продавачът е виновен обаче. той трябва да е знаел за запора, защото най-малкото е получил призовка за доброволно изпълнение и както правилно отбеляза kpavlova носи наказателна отговорност. за съжаление това нито ще върне парите на човека, нито ще му донесе кой знае какво удовлетворение.
adiko
Потребител

Мнениеот stroitel » 23 Яну 2008, 20:51

Когато аз си купувам кола не ме интересува кой какви правомощия има .
- Първо си правя проверка в полицията - да не е обявена за издирване.
- После - в съответната фирма - за валидност и не-пренабитост на номера на рама и двигател;
- Пиша в договора истинската цена;
- Давам парите чак когато колата мине канала /прегледа/ в КАТ.
Там - и продавача с мен.
Отделно - обстоен техн.преглед при мой монтьор.
Таксите - всичко аз плащам, но имам гаранции.

Колкото пъти съм ходил в КАТ- София - винаги полицаите са казвали на 1-3 човека пред мен: "Колата между каналите оставяш,а ти си отиваш".
Не си заслужава да спестиш 200-300 лв. за да изгубиш няколко хиляди.

С това не искам да упрекна никой,като опит го споделям.
stroitel
Потребител

Мнениеот emrusav » 24 Яну 2008, 03:38

Благодаря много за всички коментари. Доста юридическа информация събрах тези два дни. Сега остава да анализирам наученото и реша какво да предприема. Тази тема беше много полезна за мен. Надявам се да е полезна и за други. Благодаря ви!
emrusav
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 24 Яну 2008, 15:05

- Давам парите чак когато колата мине канала /прегледа/ в КАТ.

Stroitel - продавача по какъв начин се съгласява да подпише договора за продажба преди да си му платил парите, с уговорката, че ще му платиш след като колата бъде регистрирана в КАТ и е минала канала?
pinkopanter
Потребител

Re: Оказа се, че съм закупил автомобил със запор.

Мнениеот nikoloff » 03 Апр 2009, 17:07

Искам да попитам ,а ако колегата успее да продаде автомобила на друг (все пак има нотариално заверен договор) НАП или други организации ще търсят ли нещо от него и дали могат да го осъдят да върне колата ?

П.С. Имаше някъде коментар ,че ако продаде колата на части ,пак ще трябва да върне парите в размер на продажната цена на автомобила, а ако я продаде ???
nikoloff
Нов потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба