начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Кръвна проба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Lisko » 28 Юли 2007, 16:02

Скъпи mmpmmp, направи ми впечатление думите ти как си пил вода преди да ти вземат кръвната проба. Хитрушко а. Прегледай се за хепатит. Понякога протича скрито.Тук съм сериозен . ГАБИ 1 НЕ СЛУШАЙ. Няма нещо на тоя свят, което да не може да се обърка. Друг е въпроса колко усилия ще ти коства да докажеш, че това е станало с кръвната ти проба. За ХЕПАТИТА СЪМ СЕРИОЗЕН.
Lisko
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Юли 2007, 21:45

Не се коси, аз винаги взимам контрола и на мен това не може да се случи!
Най-много да "горят" и съответното ФСМП за подменена проба.... :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот axecamarad » 02 Авг 2007, 16:45

Хмм, да си споделя аз едно възмущение от смотаняци зад волана. Съвсем пресно, от днес. В квартала, където живея имаме едно вътрешно неурегулирано дребно кръстовищенце между блоковете. То и кръстовищенце му е много - една пресечка на две малки улици. Съвсем наблизо има училище, по тези улици деца минават ежедневно от сутрин до вечер. Аз от 20 години всеки ден пресичам точно тази пресечка по n-пъти на ден и съм се нагледал на какви ли не извършени глупости от идиоти, които се наричат Шофьори с главна буква. Една кака например преди три месеца пробва безуспешно с бясна скорост по малката уличка да изкорени близкото дърво. От предницата на колата не остана нищо, дървото още зеленее :) Преди десетина години и някаква престрелка имаше на същото място между полицаи и хмм... май "бегълци". Култово местенце :)
Та сутринта докато отивах на работа ми се наложи да пресека дребната и тясна пресечка. Гледам че от горната ми страна идва автомобил, но е на 30-тина метра и естествено аз тръгвам да си пресичам като мимолетно отбелязвам, че от уличката зад мен също се движи автомобил. След първите ми две крачки установявам, че първо колата от горната страна издава мощните двигателни звуци на внезапно ускорение. Не знам защо, но имам предположение, че ме е видял и може би е решил да "поуплаши костюмаря пешеходец". Или просто си е бил идиот. Но купонът настана, когато дочух, че и колата от перпендикулярната уличка също по неизвестни причини започна да ускорява рязко. Резултат:
1) аз направих два бързи скока към тротоара.
2) последва пищене на внезапно натиснати спирачки и точно на средата на кръстовищенцето, на два метра от мен двата автомобила се цункаха взаимно и доста шумно.
3) шофьорите (живи и жилави, да им се ненадяваш) почнаха да се псуват помежду си кой кого и за какво. Даже нещо мен почнаха да ме викат, но аз вече бях нервиран и си отпраших към работното място.

Е, кой кого ще изкара виновен, че се прави на каубой :shock: Защото при положение, че в този момент по-надолу пресичаха деца от сутрешната смяна на училището, за мен и двамата си заслужаваха бой по мутрата без право на оплакване :twisted:
axecamarad
Младши потребител

Мнениеот kaila » 03 Авг 2007, 14:02

дааа
най-жалко е за невинни дечица да посрадат
особено ако ходят и през август на училище :(
kaila
Нов потребител

Мнениеот axecamarad » 03 Авг 2007, 16:48

Басейнът и спортните съоръжения на училището си работят през цялото време. Пък и спортните паралелки, които не са на море ходят да тренират на стадиона.
axecamarad
Младши потребител

Мнениеот asddsa » 16 Авг 2007, 10:40

Бихте ли ми казали нещо повече за контролната проба? По какъв ред се получава?
asddsa
Младши потребител

Re: Кръвна проба

Мнениеот smaxnat » 25 Май 2010, 15:35

Така искам да попитам след колко време илизат кръвните проби на 15 този месец ме спряха за проверка в плевен бях пил 3 малки бири хаиникен в дискотеката Анаконда в 1 часа седнах и до 3 часа бях там и ги изпих след като си тръгнах минах през 1 бутка и си купих 1 литар вода и го изпих преди да се кача да шофирам към в 4:30 ме спират полицаите на дрегера показва 0.58 полицаите ми зимат книжката и ме праштат за кръвна проба трябва да ида до 5:30 тръгвам за болницата спирам пред болницата и изпих 4 кафета 2 редбула 1 и 1 литар газирана вода и отивам да дам кръвна проба дали ште ми покайе по малко от 0.50 задамога да си зема книьжката или моят номер няма да мине и за колко време излизат пробите ако някои знае ?
smaxnat
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 25 Май 2010, 19:34

smaxnat написа:изпих 4 кафета 2 редбула 1 и 1 литар газирана вода

това, защо ?

"излизат" от 24 часа до един месец, според-зависи ...
marek972
Потребител

Мнениеот xaoc1973 » 25 Май 2010, 21:30

А бе хора, като ще шофирате, защо пиете без мярка?
Алкохолът за мъжа-шофьор е вечен проблем. Има си специфична формула.
Като ви чета количеството на поетата бира, ми се струва, че формулата си е вярна.
Аз съм си изчислил за мене колко бира или твърдо гориво мога да поема, за да съм под летвата. После се проверявам с джобен дрегер и едва тогава шофирам.
А алкохолът не може да излезе с нито един от тези "бабешки" начини.
Има си специална таблетка от съветско време, която я използваха хората на ГРУ, за да не се напиват. Тя е единственият лек в случая (ако в АНС не са измислили по-добро нещо). Намерете я. Разгражда алкохола в стомашно-чревния тракт ПРЕДИ той да навлезе в кръвта. Едно време я имаше в "ибея". Но тя се употребява ПРЕДИ консумацията на алкохол!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот voltron » 26 Май 2010, 12:42

Аз съм си изчислил за мене колко бира или твърдо гориво мога да поема, за да съм под летвата.

Според мен заради такива изчислители се приема че 343б е с пряк умисъл :cry: .
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот xaoc1973 » 26 Май 2010, 13:10

Формулата е от учебник за шофьори и си влиза в изпитния конспект.
Следователно е препоръчително да се прилага.
Ако пишещите тук закононарушители я знаеха, нямаше да ги хванат.
Например, за един нормален мъж с тегло 80 кг и ръст 180 см нормата е около 600 мл бира или 40 мл твърдо гориво.
Все пак, животът е перманентна игра "на стражари и апаши"!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот shopov » 26 Май 2010, 14:43

Важно е да проверите какво е стандартното отклонение на метода за анализ.

Може да се позовете на стандартната грешка, която има всеки метод за анализ.
shopov
Младши потребител

Мнениеот voltron » 26 Май 2010, 15:02

Може, грешката винаги е в полза на извършителя :? .
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право