начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

Софиянски и халите?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Софиянски и халите?

Мнениеот Мура с лешници » 05 Май 2004, 11:59

Според вестник "Труд" съдът преценил да няма оценка от вещи лица при внасянето на халите като апортна вноска в някакво АД, забравих кое. Чл. 72 от Търговския закон (или евентуално някой друг закон) допуска ли такава преценка?
Мура с лешници

Re: Софиянски и халите?

Мнениеот лунатик » 05 Май 2004, 15:07

Оценка на апортната вноска е задължителна. Извършва се от три независими вещи лица. Имаше изключение по бившия закон за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия, (и то само за тях), но при положение, че държавата или общината е собственик на повече от 50 % от дяловете. За Халите май дяловото участие на общината е 25 %, така че оценка на апортната вноска е била задължителна.
А защо съда е вписал това дружество - не знам!
лунатик

Мнениеот 1234 » 07 Май 2004, 09:42

Доколкото знам, имало е оценка и на тази база са стъпвали при преговорите за дяловете.
1234

Мнениеот Imperato » 07 Май 2004, 14:37

Ne go zakachaite. She se oparite.
Imperato

Мнениеот лунатик » 07 Май 2004, 22:36

Императоре, какво те е шубе от тоя Софиянски?
Ще си разваля мнението за тебе, което е: ти си един достолепен господин с младежки плам в гърдите, който се бори с вятърни мелници, и не се предава.
Верно е , че всеки е невинен до доказване на противното. Не обвинявам Софиянски- той е продукт на своето време. А това време диктуваше: всеки да открадне колкото се може, защото другите ще го преварят.
В случая, дали има престъпление чрез занижаване на оценката 400 пъти? Това е бълнуване на прокуратурата. Няма занижаване на оценката - има просто подарък.
защото от това съвместно дружество общината не е получила нито лев, нито ще получи някога. Общината просто и подарила Халите на "Ащром" !
Не ми пука дали ще се опаря. Възмутен съм.
лунатик

Назад към Общи дискусии