начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Molia za savet

Казуси за недвижими имоти

Molia za savet

Мнениеот Гост » 29 Яну 2006, 14:45

Molia za savet - iskam da pomogna na moi prijatel.

Blizo 8 godini vodi delo stestu stroitelna fitma, kojato e prodala obekti na zeleno i e falirala.Ima si i advokat za zelta.

Az mislia, che podobno delo niama smisal, no tova e drug vapros. Do sega e platil dosta pari. Poslednata suma, kojato plati predi dva meseza e 2000 lv. Vazmojno li e da se otkaje ot deloto i da poiska tezi pari - poslednata suma - obratno?
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:43

Bi li iskal da mi otgovori niakoi ili vaprosat mi e mnogo tap i bezsmislen?
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:49

Ако имете предвид, че сумата от 2000 лв., представлява платен адвокатски хонарар, теоретичо е възможно да поискате да ви бъде върната, а дали ще бъде.... :)
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 12:52

А защо плаща след като фирмата е фалирала и води дело? И въобще кой на кого плаща? Нещо не разбирам!
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 13:48

I az mu zadadoh tozi vapros - zasto vodi delo, sled kato firmata e falirala - Advokata mu ne mu bil kazal, che niama smisal.I taka si varvi s godini.Toi mi razkaza sluchaja, i az iskam da mu pomogna sas savet, zastoto spored men niama smisal ot podobno delo.

2000 lv e niakakva poredna darjavna taxa, dokolkoro razbrah Otedno e honorara na advokata.
Daite mi savet, molia
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 14:23

Добре, дай някакви подробности, за какво е делото? Измама ли е, гражданско ли е, за претърпени вреди и пропуснати ползи ли е......?
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 15:00

Moga da napisha samo kakvoto znam - ne predpolagah, che niakoi ste mi otgovori i zatova ne sam pitala podrobnosti.
Predi 7 - 8 god. Stroiteliat e prodal apartamenti na zeleno - stroejat e samo na plocha vse oste -Vzel e pari i e faliral - ne prItejava nisto na negovo ime.Mojat poznat e vzal advokat i do sadi za parite, koito e dal togava. Sluchaino stana vapros, che poslednata vnoska kam deloto e bila 2000 lv, a toi e na kraja na finansovite si vazmojniosti.
Az reshih da popitam vav foruma za savet - javno negovijat advokat mu dava greshni saveti.
Dali moje da si poiska obratno pone poslednata vnesena kam deloto suma?

Blagodaria predvaritelno.
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 15:13

Има ли договор с фирмата и какъв? И защо внася пари след като съди фирмата, а това май вече го попитах! Абе я по-добре твоя приятел сам да си разкаже случая!
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 15:33

Mojat prijatel, za sajalenie, niama kompütar, a i da imashe, niamashe da doide do ideata da popita, dokolkoto go prezeniavam - steshe da prodaljava da si vodi delo s Vjatarni melnizi.

Dobre, pitam za moja informazija - dokolkoto sam chuvala, za da se zavede delo, se prastat niakakvi, darjavni taksi, v zavisimost ot iska.
Tiah imam predvid - no moje i da ne se izraziavam pravilno.
Ako Vi iznerviam, ne mi otgovariaite.Az se opitvah samo da pomogna.
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 15:52

Да бе разбирам те! Точно така! Подава се искова молба, като ответник в случая е шефа на строителната фирма. Държавната такса е процент от цената на иска, а предполагам че цената е сумата от направените вноски до момента на завеждане на делото.
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 16:04

e,da de - vaprosat mi e - moje li da si iska poslednata taksa obratno ako se otkaje ot deloto, ili platenoto si e plateno - ima li srok i izobsto vazmojno li e?

Podobno delo e bezsmisleno , nali- iskam da znam dali sam prava?

Blagodaria
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 16:11

А ако се откаже от делото не може да иска връщане на последната сума, защото няма от кой.
Никой

Назад към Имотни казуси